Cum ne purificam mental in perioada postului? Prin autosugestie posthipnotica

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

In religia crestina exista mai multe posturi alimentare care trebuiesc tinute pe parcursul unui an, dar cele mai importante sunt postul Pastelui si postul Craciunului. Daca in ortodoxie, postul inseamna doar consumul de alimente vegetale (fara alimente de origine animala), in catolicism, postul inseamna doar a consuma mai putin.

Dar, in afara de postul alimentar, trebuie tinuta si o purificare psihica (mentala). Cum se realizeaza aceasta purificare? In fiecare seara, se face examenul constiintei. Din cei 600 biti ai fiecarei conexiuni nervoase, noi nu putem controla decat maximum 9.

Seara, inainte de culcare, se va face autosugestie posthipnotica, prin care vom cauta sa transmitem subconstientului hotararea pentru indeplinirea unei sarcini, automat, pentru ca a doua zi, in stare de veghe, sa indeplinim sarcina mult mai usor, comanda fiind in parte preluata automat. Deci, inainte de culcare, ne vom imagina ca am indeplinit sarcina, o privim ca realizata si ne simtim satisfacuti de ea. Sa nu cumva sa ne sugestionam negativ. Sugestia va fi exclusiv pozitiva („trebuie sa”; „voi face” etc.).

Be the first to comment

Leave a Reply