D – dictionar de vise

Social Media

Da mana cu cineva – E semn bun, vei primi vesti imbucuratoare de la prieteni

Da de pomana – Vei avea parte de recunostinta celor apropiati

Dafin – Semn bun, de schimbare si dragoste din partea prietenilor

Dama (din jocul de carti) – E semn rau, de paguba. Daca sunt mai multe la un loc, e semn de minciuna si cleveteli

Dans – E semn rau, de suferinta si lacrimi; daca ii vezi pe altii dansind, e semn de gelozie

Dantela: romantism, amintiri, senzualitate, afectiune, melancolie, rafinament in dragoste, delicatete, nevoie de afectiune din partea persoanei iubite, dragoste platonica.

Darama: pierdere, teama de esec; (o casa, un zid etc) dorinta puternica de a reface ceva gresit în viata personala.

Daruri – Daca imparti, e bine, caci vei cunoaste prieteni sinceri; daca primesti daruri, e semn de munca multa, vei avea de luptat cu greutatile

Datorii – Daca faci in vis, e semn bun, de bucurie

Deal – Daca il privesti de departe, inseamna speranta; daca il urci, ceea ce ti-ai propus se va implini

Decolteu: (daca esti femeie, avand decolteu foarte amplu la rochie) nevoia de a-ti folosi sau pune in evidenta mai mult calitatile fizice; sinceritate, sentimente curate, dorinta de a-ti impartasi emotiile; (la o femeie, dar cu senzatie de jena) incapacitatea de a-ti folosi calitatile fizice, feminitate sau sexualitate frustrata sau reprimata, incapacitatea de a-ti exprima deschis sentimentele; (daca esti barbat, vazand la o femeie) dorinte sexuale.

Decoratii – Daca visezi ca primesti, vei avea parte de multa munca, bucurii, onoruri

Degetar – E semn rau; e semn de calomnie, a ta sau despre tine

Degete – Daca iti lipsesc, familia ta va spori; daca te dor, e semn rau, de boala sau nenorocire; daca ai mai multe la o mina, e semn bun, vei cistiga in afaceri

Delfin: necesitatea de a fi, inainte de toate, prieten cu persoana iubita, transformand relatia sentimentala intruna rationala; buna comunicare, intelegere, prietenie, afectiune, exprimare libera a emotiilor si sentimentelor.

Demisie: (danduti demisia) fuga de raspundere, teama de a continua un proiect, neincredere in fortele proprii; (demisia ta aprobata de sefi) teama ca nu esti acceptat intro colectivitate, defecte sau erori greu de ascuns, dezamagiri, atentionari, avertismente din partea unor superiori, nesiguranta pentru ziua de maine; (demisia ta respinsa de sefi) sanse de reabilitare profesionala, nevoia de implicare maxima in ceea ce faci, asumarea unor responsabilitati; (fiind demis de catre sefi) atentionare, risc de a gresi, teama de a fi pedepsit, nesiguranta, stres.

Dentist – Vei afla o noutate

Dereticind – Prin casa, e semn de belsug apropiat

Deschide: (o usa, o cutie etc) implicare, actiune, initiativa, spirit intreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou inceput.

Descoperi: (ceva nou, ceva necunoscut, un teritoriu, o inventie) implicare, actiune, initiativa, spirit intreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou inceput, adevaruri iesite la iveala, curajul de a infrunta realitatea.

Descult – Daca visezi ca mergi, e semn rau de saracie si lipsuri

Desert: relaxare, buna intelegere, perioada placuta, lipsita de griji, impacare, nevoie de recuperare dupa efort, confort, situatie materiala satisfacatoare.

Deshert: (inaintand, ratacit, traind in desert) izolare, retragere, rezistenta a efort, nevoi neimplinite, stagnare, singuratate, lipsa de afectivitate, viata stearpa, fara evenimente deosebite, lipsa de activitate, piedici materiale, incapacitate de a-ti colora viata; (dune) pierderea controlului asupra timpului, mobilitate, schimbari permanente, incapacitate de a-ti gasi locul stabil in viata, instabilitate, nesiguranta.

Dezbracat – Daca umbli, e semn de saracie; daca vezi pe altcineva dezbracat e semn de noroc

Diamant – Daca le gasesti, e semn bun, de bogatie mare; daca il dai sau pierzi, e semn de ghinion

Diavol – E semn de casnicie fericita, dar de insucces in afaceri, poate fi si semn de noroc

Dictare: (tu scriind dupa dictare) pozitie de inferioritate, umilinta, docilitate, supunere in fata celor mai puternici; (tu dictand altuia) dorinta de a-ti dobandi autoritatea in fata cuiva, capacitatea de ai conduce pe altii.

Dictionar: riscul de a nu fi inteles de ceilalti din cauza unui comportament sau a unei atitudini originale sau ciudate; neintelegeri, discordante de principii sau opinii; (cautand un cuvant in dictionar) nevoia de a gasi un limbaj comun sau a unei cai de mojloc in comunicarea cu ceilalti; originalitate.

Dihor – Daca vezi, ghinion, nenorocire; daca il prinzi, vei mosteni o avere insemnata; daca porti piele de dihor, e semn de mare noroc

Dimineata: dorinta unui nou inceput, inititiva, spirit intreprinzator, libertate de actiune si exprimare, relaxare, sentimente pozitive, optimism.

Dinozaur: element de context ce vizeaza evenimente din trecut, inutile in prezent, dar care pot crea inca panica si anxietate.

Dinti – Daca sunt scurti, te vei intilni cu prieteni buni; daca sunt lungi, te vei intrista; daca iti cad, asteapta-te la nenorociri sau boala; daca iti pui, e semn de intristare si nefericire; daca iti cad dinti albi, e semn bun, de sanatate; daca visezi dinti stricati si cariati te vei intilni cu amici de chefuri

Dirijor: nevoie de organizare, putere, dominare, implicare, concentrare; asumarea responsabilitatilor; autoritate, spirit intreprinzator, stabilitate emotionala, necesitatea de a dovedi ca esti un om de incredere;

Disc: element de context ce vizeaza situatii repetabile, care sau mai petrecut candva, care apar in viata ta periodic, regulat, capabile sa te afecteze de fiecare data la fel.

Disparea: insecuritate, neincredere, anxietate, teama de a pierde controlul.

Distanta: (ramasa intre tine si alte elemente de context) asteptare, rabdare, final iminent, apropierea de un rezultat concret; asigurare in caz de pericol, protectie, pastrarea controlului; (a mai avea de parcurs o distanta pana sa ajungi undeva) elemente de context ce vizeaza viitorul, situatii in desfasurare, dar car nu au ajuns la un final; (ceva vazut la mare distanta) element de context ce vizeaza situatii in care nu esti implicat, la care esti doar simplu spectator.

Divort: nevoia de a schimba ceva in viata, chiar daca necesita un sacrificiu; dorinta sau nevoia de a-ti recapata independenta; rasturnare dificila de situatie, dar care poate aduce ordine in viata personala; renuntarea la o situatie cu are erai obisnuit.

Doamna – Daca saruti, vei avea parte de cistiguri

Doctor – E semn de boala sau de vesti despre noi afaceri; daca tu esti doctorul, e bine, caci esti reprezentat de prieteni

Doica – Daca o vezi in vis, e semn rau, de suparare

Doliu – Daca porti in vis, e semn bun: urmeaza zile bune, fara griji materiale

Domni – Daca visezi, e semn de mare onoare

Dormind – Daca te visezi, e semn rau, caci vei pierde o mare suma de bani; daca dormi pe iarba, e tot semn rau, caci vei zace la pat, dar nu pentru mult timp; daca te visezi dormind linga o fata, vei avea neplaceri in dragoste

Dovleac – Daca maninci in vis, e semn rau, de boala sau te vei amesteca in afaceri necurate

Drac – Semn rau, caci vei fi purtat in ginduri rele; daca te lasi ispitit de afaceri necurate, nenorocirea va da peste tine

Dric – Daca il vezi, e semn bun, caci inseamna mari sanse pentru viitor, succes in afaceri

Drog: amagire, teama de a infrunta realitatea sau greutatile, refugiu intr-o lume imaginara, pierderea contactului cu realitatea, fuga de responsabilitati; eschivare; refugiu, izolare, lasitate; batere in retragere; pierderea increderii in fortele proprii; situatie riscanta, aparent calma.

Drum – Daca il parcurgi, e semn bun, vei fi fericit; daca este ingust, e semn de greutati si necazuri; daca este de cale ferata, vei avea noroc tu si cei din jurul tau; asteapta-te la musafiri

Duce o greutate – Semn bun, caci te vei imbogati intr-un viitor mai indepartat

Duhovnic – Semn bun, ai prieteni credinciosi

Dulap – Daca visezi ca deschizi, e semn de veselie

Dulceata – Daca visezi ca maninci, e semn bun, de bucurie si succes in afaceri

Dumnezeu – Daca ti se arata in vis, e semn de mare fericire

Durere – Daca te dor dintii, e semn rau, caci vei fi amestecat in afaceri dubioase; daca te doare inima, vei fi hulit

Dus: (cabina de dus) singuratate, nevoie de afectiune, viata emotionala reprimata, intimitate; (facand) nevoie de uitare, de depasire a unor situatii cu mare incarcatura emotionala.

Dusmani – Daca ii invingi, vei avea parte de prieteni credinciosi; daca ti se arata, e semn bun, de reusita in afaceri


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply