Sapte plante si ierburi senzationale pentru vise lucide si expansionarea constiintei

plante viseIerburile si plantele sunt o parte integranta a vietii care exista pe planeta noastra la fiecare nivel. Plantele sunt hrana noastra, medicamentele noastre, si sunt, de asemenea, catalizatori la expansiunea constiintei noastre. De-a lungul zilei, suntem captivi automatismelor noastre limitate, dar pe timp de noapte aceste limite sunt depasite, iar spiritele noastre zboara.

Mai jos, avem o lista cu unele plante care pot stimula constiinta noastra pentru a se extinde in timpul noptii, oferind experiente alternative de realitate si noi moduri de a percepe sinele nostru.

ATENTIE! Acest articol este doar unul informativ si va sfatuim sa va consultati doctorul inainte de a trece la folosirea lor. Site-ul nostru nu incurajeaza utilizarea lor, fara opinii de specialitate.

xhosa1. Radacina visului Xhosa – pentru vise vii si profetice

Aceasta planta este folosita de oamenii xhosa din Africa de Sud, care ingereaza aceasta planta pentru a induce vise vii si profetice. Ea este folosita de catre samani in ritualurile de initiere, pentru a deschide cai de comunicare cu stramosii. Radacina este macinata pentru a se obtine o pulbere care se amesteca cu apa si care se bea dimineata pe stomacul gol.

Potrivit site-ului entheology.com, efectele plantei se manifesta doar in timpul somnului, sub forma de vise lucide, care sunt bogate in semnificatie. Indivizii, de obicei, nu percep niciun efect in starea de veghe. Destul de interesant, se spune ca planta nu are efecte asupra persoanelor care nu sunt menite sa fie „spirituale”.

Celastrus-Paniculatus2. Celastrus Paniculatus – Elixirul vietii

Aceasta planta uimitoare nu este cunoscuta doar pentru a promova visul lucid pentru cei care o consuma, dar a fost deseori numita si „copacul intelectului” datorita lungii sale istorii de utilizare in medicina ayurvedica ca o planta care sa ajute concentrarea mentala si memoria.

Utilizatorii ei au raportat ca, prin adaugarea de 10-15 seminte de Celastrus paniculatus in regimul lor zilnic, au observat o imbunatatire semnificativa a functiei cognitive, a capacitatii de concentrare si a starii de claritate.

lotusul albastru3. Lotusul albastru – iarba pentru corp, minte si spirit

Lotusul albastru a fost una dintre cele mai sacre plante pentru egiptenii antici. El a fost cultivat in tot Egiptul, unde proprietatile sale de crestere a constiintei au fost bine cunoscute. Lotusul albastru a fost asociat cu originile vietii si cu perspectiva divina.

Potrivit site-ului iamshaman.com, planta a fost folosita in Egipt pentru a stimula apetitul se*xual si: „Practicantii medicinii egiptene au folosit, de asemenea, aceasta floare, pentru a stimula fluxul de sange, dar si ca tratament anti-imbatranire”. Considerata a fi foarte sacru, lotusul albastru a fost folosit pentru a ajunge la stari euforice de constiinta vizionara.

asparagus4. Radacina de asparagus salbatic – „Zborul noptii”

Radacina de asparagus salbatic, potrivit unor legende vechi din Asia, permite constiintei sa zboare in timpul somnului. Calatorii in alte dimensiuni si locuri, in timpul somnului, sunt asociatii comune cu aceasta planta adaptogena.

Ierburile adaptogene ajuta mai bine organismul sa se adapteze la stresurile cu care se confrunta. Aceasta planta este, de asemenea, un tonic respirator si renal, contribuind la vindecarea corpului.

fasolea africana5. Fasolea africana a visului – conexiunile maestrului cu spiritul

Cultivata de-a lungul coastelor Madagascarului, Africii de Sud, Australiei si Asiei, aceasta fasole este utilizata intr-o mare varietate de moduri de o serie de grupuri de oameni din intreaga lume. Utilizarile sale variaza de la tratamentul bolilolor de piele si pana la calmarea durerilor de dinti.

Cu toate acestea utilizarea sa cea mai cunoscuta si mai interesanta este cea traditionala din Africa de Sud, pentru a induce stari intense de vise lucide, in care o persoana este capabila sa comunice cu domeniul spiritual. Pentru proprietatile sale de modificare a constiintei, carnea din interiorul fasolei este mancata.

tarhonul mexican6. Tarhonul mexican pentru vise

Tarhonul mexican este frecvent cultivat in gradini si folosit ca si planta pentru aromatizare la gatit. De asemenea, cunoscut sub numele de „galbenele mexicane”, florile sale sunt asociate cu sarbatori si ritualuri legate de „zilele mortilor”.

Planta poate fi utilizata intr-o varietate de moduri pentru a induce vise lucide prin arderea ca tamaie, fumatul ei inainte de culcare sau perfuzata in apa sub forma de ceai.

pelinarita7. Pelinarita – iarba visului

De-a lungul veacurilor, pelinarita (Artemisia vulgaris) a fost o planta utilizata pe scara larga in Europa, fiind asociata cu tratarea problemelor digestive sau parazitare, dar si folosita ca si planta de vis.

Pelinarita este cunoscuta pentru a stimula, de asemenea, vise lucide si semnificative. Ea poate provoca, de asemenea, ca lucrurile adanci din subconstient sa fie expuse in timpul visului.

Be the first to comment

Leave a Reply