Este spiritismul o practica oculta a diavolului pe Pamant? Daca da, de ce Dumnezeu o ingaduie?

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Spiritismul s-a ivit in America pe la 1850. Este o doctrina oculta, dupa care se zice ca sufletele mortilor, prin anumite operatii, apar si stau de vorba cu cei vii, prin mijlocirea unor persoane, numite  mediumi. Spiritele acestea isi manifesta prezenta prin: lovituri, miscarea fara contact a obiectelor, ridicarea in aer a persoanelor si obiectelor, descoperirea lucrurilor din trecut, prezent si viitor, comunicarea prin scriere directa si prin mijlocirea mediumilor.

Desi spiritismul este o practica oculta, a diavolului, Dumnezeu o ingaduie sa se manifesta in viata oamenilor, cu scopul de a le arata ateilor ca exista o realitate a lumii spirituale.

Doctrina spiritista are, in general, urmatoarele caracteristici:
– Tagaduieste dogma  Sfintei Treimi, inlocuind-o cu invatatura despre un Dumnezeu suprem si alti dumnezei solari ca fii.
– Dumnezeu nu este creatorul, ci numai organizatorul acestei lumi.
– Iisus este spirit superior si Dumnezeul nostru solar, care il indruma pe om, dar nu-l mantuieste.
– Omul este alcatuit din trup, perispirit si spirit. Sufletul omului prin perispirit se poate lasa vazut si poate comunica cu cei vii. Trupul se nimiceste, dar perispiritul si spiritul sunt vesnice. Oamenii buni devin spirite bune, iar cei rai se incarneaza pana ce se fac buni.
– Mantuirea se capata prin evolutia spre bine si reincarnare sau metempsihoza.
– Spiritistii înteleg pc Dumnezeu ca este marginit, avand sub sine alti dumnezei mai mici, care stapanesc anumite planete sau regiuni ale cerului, ajutati de ingeri. Universul este populat de spirite planetare, animale si rationale – spun spiritistii.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply