luni, august 8, 2022
AcasăReligieMiracoleO icoana din Romania "facatoare de minuni", ce apartine unei realitati nonspatiale...

O icoana din Romania „facatoare de minuni”, ce apartine unei realitati nonspatiale si atemporale, a fost creatia apostolului Luca?

O icoana din Romania „facatoare de minuni”, ce apartine unei realitati nonspatiale si atemporale, a fost creatia apostolului Luca?

Unele icoane pot fi cu adevarat miraculoasa. Una din icoanele miraculoase din Romania se afla la Manastirea Dintr-un Lemn (comuna Francesti, judetul Valcea). Dupa traditie, ea a fost gasita in scorbura unui stejar folosit ulterior la constructia unei manastiri. Se spune ca icoana ar fi fost adusa de Domnita Ancuta, fata Doamnei Chiajna si a lui Mircea Ciobanul. Se spune ca ea a scapat datorita icoanei din seraiul turcesc.

Campul radiant al icoanei, simtit si astazi, a format un fel de “ecran protector”. Documentele arata ca manastirea a fost zidita de Matei Basarab, din piatra, caramida si var nestins, in anul 1640. Acum nu mai exista decat resedinta voievodala. Printul Cantacuzino si sotia sa, Pauna, au reparat-o, prin anul 1700 adaugandu-i si un pridvor care s-a prabusit in 1926.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Dintr-un Lemn este minunata si prin dimensiunile acesteia: 1,50 metri inaltime si 1,10 metri latime.

Icoana de la Manastirea Dintr-un Lemn este atribuita Apostolului Luca. Profesorul I. D. Stefanescu afirma ca icoana ar fi fost pictata pe la jumatatea secolului XVI, la Bizant sau la Muntele Athos, folosindu-se un model mai vechi.

Icoana face si astazi minuni. Tinerii necasatoriti obisnuiesc sa se roage la icoana pentru gasirea ursitului sau ursitei.

Icoana pare ca este o realitate nonspatiala si atemporala, apartinand unei realitati informational-energetice, manifestata material si nesupusa determinismului cauzal, un fel de “prezent permanent”, care transcede temporalitatea newtoniana.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.