vineri, februarie 3, 2023
AcasăUncategorizedCercetari care arata ca animalele pot vedea campurile electromagnetice si aurele!

Cercetari care arata ca animalele pot vedea campurile electromagnetice si aurele!

Cercetari care arata ca animalele pot vedea campurile electromagnetice si aurele!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

animaleAnimalele au mai multe simturi decat oamenii. In timp ce oamenii de stiinta au fost in stare mai demult sa observe si sa cuantifice comportamentul simturilor superioare ale animalelor, abia acum au inceput sa-si dea seama modul efectiv in care au loc aceste fenomene.

Criptocromii sunt molecule sensibile la lumina, care exista in toate bacteriile, plantele si animalele. La animale, aceste molecule controleaza ritmul circadian ale gazdei. Aceste ritmuri controleaza ciclul de somn al animalelor. Criptocromii sunt cei care le ajuta pe pasari sa poata vedea campurile magnetice. Mai specific, criptocromul 1a este direct implicat in orientarea magnetica dependenta de lumina si este situat in foto-receptorii ochilor de pasare.

Institutul Max Planck pentru Cercetarea Creierului au analizat problema mai intens. Astfel, cercetatorii au detectat criptocromul 1a la mai multe specii de mamifere; se crede ca orice animal cu acest criptocrom are capacitatea de a inspecta vizual campurile magnetice.

Pasarile, de exemplu, migreaza cu o precizie care in mod normal nu da gres. Nu e ca si cum pasarile ar avea busole in ochii lor, ci mai degraba pentru ca ele pot vedea inclinatia liniilor de camp magnetic in raport cu suprafata Pamantului. Un element-cheie al criptocromului 1a este acela ca el trebuie sa fie activat de lumina, pentru a reactiona simultan la campurile magnetice.

Cercetatorii au descoperit criptocromul 1a la cateva specii de mamifere, ca de exemplu cainele, lupul, ursul, vulpea si bursucul. El nu a fost gasit la feline, cum ar fi pisica, leul sau tigrul. Dintre primate, numai urangutanul a avut capacitatea de a vedea campurile magnetice.

Aceasta nu este singura teorie a modului in care animalele pot vedea campurile magnetice. Exista particule microscopice feroase gasite in celule specializate. Acesta nu necesita nicio lumina; sobolanii si pasarile au aceasta „busola de buzunar”. Pentru moment, e nevoie de mai multe cercetari pentru a intelege functia completa a criptocromului 1a.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.