luni, septembrie 26, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaCele sapte tipologii de oameni si pietrele lor semipretioase corespunzatoare

Cele sapte tipologii de oameni si pietrele lor semipretioase corespunzatoare

Cele sapte tipologii de oameni si pietrele lor semipretioase corespunzatoare

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

oameni tablouFiintele umane se impart in sapte mari categorii. in microcosmosul fiintei noastre exista sapte centri de forta planetari care sunt centri ai vietii Logos-ului sistemului nostru planetar. Dumneavoastra va aflati deci pe raza mai specifica a unui Regent planetar. Cu alte cuvinte, dumneavoastra aveti inclinatia de a exprima viata cu precadere intr-un anumit mod specific, mai pregnant decat in altele. Acest aspect este atat de important incat stramosii nostri imparteau oamenii in: Solari, Saturnieni, Venusieni etc…

Asadar, totul, absolut totul in cadrul creatiei, este supus unei influente preponderente, atat pietrele cat si vegetalele, atat oamenii cat si zeii… Piatra care reprezinta cel mai bine puterea expresiei unui anumit regent planetar, a unui centru de forta, a unei raze, va fi deci un punct de sprijin al acelei forte, un catalizator, un cristalizator, un concretizator… de aici rezulta ca daca un om se afla pe aceeasi raza, el va radia cu mai multa usurinta si cu mai multa putere, forta proprie a razei sale, daca are la el acest punct de sprijin reprezentat de piatra corespunzatoare razei respective.

Prima tipologie: Spiritul de conducator, de lider al unui grup de oameni, de sef, de autoritate.
Exemple: Napoleon, Mussolini.
Piatra corespunzatoare: diamantul sau, secundar, cristalul de stanca.

A doua tipologie: Intuitia, intelepciunea, care infloresc mai intai in altruism, apoi in iubirea perfecta pentru toate fiintele.
Exemple: Iisus Cristos, Pitagora si, intr-o masura mai mica, liderii unor miscari altruiste, cum ar fi Armata Salvarii; doamnele care se dedica ingrijirii bolnavilor de cancer etc. …
Piatra corespunzatoare: safirul sau, secundar, turcoazul.

A treia tipologie: Oamenii care se adapteaza. Este destul de dificil de definit; este vorba de exprimarea facultatii de asimilare, sau mai degraba a facultatii de adaptare la ceilalti si de a le oferi exact ceea ce au nevoie; asa cum o fac, de pilda, astrologii autentici si altruistii – tactul, spiritul intuitiv denota aceasta raza. Oamenii aflati pe aceasta raza sunt intotdeauna foarte simpatici; desigur, vorbim de caracteristicile autentice, si nu de o expresie calculata. Astrologii mai mult sau mai putin „indieni” care se ofera sa realizeze o tema astrologica pentru doi bani sunt poate niste negustori ingeniosi, dar nu au nimic de-a face cu aceasta raza…
Piatra corespunzatoare: smaraldul sau, secundar, acvamarinul.

A patra tipologie: toti cei care iubesc frumusetea. Frumusetea in toate formele sale de exprimare: arta autentica – nu pictura cubista – frumusetea in arhitectura, muzica sublima (cum ar fi simfoniile), intr-un cuvant, toti artistii care simt, care traiesc frumusetea, sunt sub influenta acestei raze.
Piatra corespunzatoare: Jasp sau agat. Aceste pietre sunt brazdate de vinisoare de diferite culori care trebuie alese cu mare grija. Daca artistul are o natura mai degraba spirituala (de exemplu, este preocupat de muzica religioasa sau de decorarea bisericilor), el trebuie sa aleaga vinisoare albastrii spre violet; exista anumite varietati de calcedonie care sunt perfecte. Daca artistul este prea personal sau daca doreste sa cultive simpatia, atunci trebuie sa aleaga vinisoare verzi. Daca artistul are nevoie de sanatate fizica sau morala, va alege vinisoare portocalii; daca artistul este prea moale, apatic etc. – vinisoare rosii.
Exemple: Bach, contesa Anna Brancoveanu de Noailles, Carmen Sylva etc.

A cincea tipologie: Savantii; dar nu toti, ci numai cei care au mintea orientata catre cunoasterea launtrica cea mai profunda, si mai ales cei al caror ideal este de a alina suferintele omenirii – nu de a o distruge – sau de a o face sa evolueze. Un chirurg priceput, care-si exercita profesia pentru „a face bani”, tine mai degraba de un macelar decat de aceasta raza; el poate foarte bine sa-si doreasca sa-si scape pacientul de moarte, dar considera aceasta ca un dezastru pentru reputatia lui. Acest gen de chirurgi este de altfel relativ rar.
Exemple: Pasteur, Roux, Besredka, Gustave Geley, Camille Flammarion etc.
Piatra corespunzatoare: Topazul, sau, secundar, citrinul. Trebuie aleasa o piatra foarte pura si cat mai transparenta.

A sasea tipologie: Misticii din toate religiile; chiar si pe cei care s-au indepartat de religia careia ii apartineau prin nastere. Unii ocultisti nu au o religie propriu-zisa si cu toate acestea ei sunt mistici. Unii mistici nu au dorit sa accepte tendintele gresite ale Bisericii lor, pastrandu-si totodata idealul. Insa cei care se separa de religia lor doar din spirit de fronda egotica sau adeptii violentei nu se numara printre mistici si nu apartin acestei raze. Ar fi dificil sa-i consideram drept mistici pe cei care, pe vremea „frumoaselor” zile ale Inchizitiei, isi torturau fratii, in numele lui Cristos, Domnul iubirii!
Exemple: Francisc de Assisi, Appolonius din Tyana, Tereza de Lisieux etc.
Piatra corespunzatoare: Rubinul, sau, secundar, grenatul. Merita sa retineti ca rubinul confera vigoare fizica si morala. Aceasta piatra, daca este purtata in mod regulat de catre o persoana nervoasa, i-ar provoca dereglari psihice. Insa misticii sunt intotdeauna niste oameni foarte calmi si blanzi; pentru ei, poate fi benefic sa se simta „revigorati” de influenta acestei raze.

A saptea tipologie: Conducatorii ceremoniilor religioase, „hirotonisitorii” tuturor cultelor, intemeietorii miscarilor religioase. Dar tot aici se incadreaza toti cei care actioneaza pentru a accelera evolutia tuturor fiintelor, in paralel cu evolutia omenirii, si care folosesc, chiar si fara sa o stie, „Spiritele Naturii”. Horticultorii care-si consacra eforturile exprimarii frumusetii prin flori fac parte tot din aceasta raza.
Piatra corespunzatoare: ametistul.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

3 Comments