Profetul Edgar Cayce, Atlantida si misterioasa „piatra albastra”

Edgar Cayce s-a nascut pe 18 martie 1877 in Hopkinsville, Kentucky (SUA). A devenit celebru atat pentru vindecarile sale, cat si pentru predictiile sale. Cayce a emis mai mult de 14.000 de predictii individuale in trei perioade distincte ale vietii sale, pana in 1945, cand a murit. Printre aceste predictii se numara evenimente politice, dezastre naturale, morti de celebritati, avertismente si descoperiri de tot felul.

Un subiect preferat al lui Cayce a fost descoperirea Atlantidei, continentul pierdut in vremurile de demult ale istoriei. In biblioteca de la Fundatia Cayce exista 2.500 de lecturi, cum erau numite aceste comunicari, care se refera la Atlantida, cu un continut informational incredibil. In 1934, Cayce spunea despre acest continent ca s-ar fi situat intre Golful Mexic si Marea Mediterana, in zona Oceanului Atlantic.

O alta preocupare a lui Edgar Cayce a fost cea privind cristalele, folosite fie pentru vindecare, fie ca „mediatoare” pentru meditatii, fie pentru protectie impotriva influentei psihice. Utilizarea cristalelor in aceste scopuri, indiferent daca aceste efecte sunt reale sau imaginare, este o practica relativ noua. Cayce a pledat pentru utilizarea diferitelor pietre pretioase, in special a opalului, rubinului si lapisului, precum si mai multe minerale si metale comune.

Lapisul (lapis lazuli) este o piatra albastra stralucitoare, cu dungi albe si uneori continand bucati de pirita. Lapisul a fost folosit ca si bijuterii la vechii faraoni egipteni; masca de inmormantare a faraonului Tutankhamon are in ea si lapis lazuli.

O alta piatra la care s-a referit Cayce in comunicarile sale este larimarul, descoperit in 1919 in Republica Dominicana de catre parintele Miguel Domingo Fuertes Loren. Larimarul rivalizeaza cu lapis lazuli in frumusete, adesea avand o culoare incredibila de albastru. Culoarea deosebita a larimarului provine din conditiile vulcanice unice pentru Republica Dominicana. Edgar Cayce spunea ca aceasta „piatra albastra” are proprietati puternice de vindecare, ea avandu-si originea in Atlantida. De fapt, larimarul este considerat a fi „o bucatica din vechea Atlantida”. Pentru restul lumii e doar o frumoasa piatra albastra…

 

Be the first to comment

Leave a Reply