Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Cel mai bun argument logic care arata ca sufletul exista! Cititi urmatoarea povestire uluitoare!

Cel mai bun argument logic care arata ca sufletul exista! Cititi urmatoarea povestire uluitoare!

by admin
307 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

sufletEra odata un medic cam arogant. In afara de asta, era si ateist si nu credea in nimic: nici in Dumnezeu, nici in suflet si nici in alte concepte spirituale. El se intalni odata cu un preot si incepu sa-l ia peste picior:

– Parinte, tu zici ca sufletul exista?
– Da, raspunse parintele.
– De unde stii? L-ai vazut vreodata? spuse doctorul.
– Nu.
– L-ai mirosit vreodata?
– Nu l-am mirosit.
– L-ai gustat vreodata?
– Nici atat.
– L-ai auzit vreodata?
– Sufletul nu poate fi auzit.
– Dar, l-ai simtit vreodata, parinte?
– De simtit, da, l-am simtit si inca foarte bine.
– Atunci, parinte – spuse doctorul cu un aer triumfator – daca din cele 5 simturi ale omului, 4 arata ca nu exista, atunci pe cine sa credem? Pe cele 4 simturi sau doar pe unul!?

Parintele (care nu era ca un popa din ziua de astazi, ahtiat dupa bani), ci un om foarte intelept, nu se lasa. Si incepu el sa-l intrebe pe medic:

– Doctore, tu ai vazut vreodata cum arata o durere?
– Nu.
– Dar de auzit ai auzit-o?
– Nici atat.
– Poate ai gustat-o?
– Nu poti gusta o durere.
– Sau poate ai mirosit-o?
– Imposibil.
– Dar de simtit, ai simtit-o?
– Normal ca da, toti o simtim.
– Asadar, concluziona preotul, din cele 5 simturi, 4 vorbesc contra durerii. Ce-ai zice daca, folosind acelasi rationament pe care tu l-ai aplicat in cazul sufletului, cineva ar zice ca durerea nu exista!?

Si, de atunci, medicul a ramas profund pe ganduri…

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

5 comments

vasile 23 ianuarie 2015 - 0:04

Sufletul doare…
Durerea nu are suflet…
Cerui îi cer si pămăntul îi pămănt…

andaioseb 23 ianuarie 2015 - 9:15

E un argument slăbuț pentru un ateu. Asta nu dovedește ca sufletul exista, ci doar ca teoria existentei sufletalii este o posibilitate logica. Asta e doar un sofism. Exista mai multe argumente raționale pentre existenta sufletului sau a lui Dumnezeu dar nu au fundament de facto…

radu 23 ianuarie 2015 - 21:43

asta cu popii lacomi este o chestie urata,pt. ca nu toti preotii sunt lacomi dupa bani. domnule…. care ai facut acest comentariu mai documenteaza-te inainte sa afirmi ceva!!!
P.S. Nu sunt preot!!!!!!

unul 30 ianuarie 2015 - 20:41

– Doctore, tu ai vazut vreodata cum arata un creier de om?
– Da.
– Dar de auzit, ai auzit un creier?
– Nici atat.
– Poate ai gustat?
– Nu poti gusta un creier de om.
– Sau poate ai mirosit unul?
– Imposibil.
– Dar de simtit, ai simtit unul?
– Normal ca nu, e inchis in craniu.
– Asadar, concluziona x, din cele 5 simturi, 4 vorbesc contra durerii. Ce-ai zice daca, folosind acelasi rationament pe care tu l-ai aplicat in cazul sufletului, cineva ar zice ca creierul nu exista!?

Xio Wang 2 februarie 2015 - 23:46

Radu, de ce contrazici autorul ca popii nu sunt lacomi? Poate locuiesti intr-o zona mai retrasa si ai cunoscut unul sau doi preoti pana acum, si ei sunt ok. Insa, eu am cununat, am botezat…preotii nu doar ca sunt hapsani si hulpavi, iti baga mana in buzunar la propriu, sunt efectiv nesimtiti. Pe unde am fost acelasi lucru. Acum vin cate 2 la un botez, nu le mai ajunge… O prietena si-a inmormantat mama…nu-ti spun ce circ a fost… Exemple sunt cu duiumul. Nu are rost sa mai continui. Nici la biserica nu mai merg, mi se face rau cand ii vad.
Asa ca e foarte posibil ca autorul sa se fi documentat, parerea mea e sa te mai documentezi si tu.

Leave a Comment