Ce se intampla cand un mare maestru spiritual isi trezeste energia kundalini? Isi pierde senzatia corporalitatii si aude o voce puternica si tandra in intregul Univers

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

La baza coloanei vertebrale, in mijlocul bazinului, se pare ca ar fi adunata o imensa energie vitala, careia vechii indieni i-au atribuit imaginea unui „sarpe al vietii”, in sanscrita, kundalini. Conform stiintei indiene traditionale, energia lui Kundalini ar fi insusi fundamentul vietii. Fluid misterios, care in chineza se numeste chi, iar in japoneza ki. in araba baraka, acest nivel energetic este ignorat de stiinta occidentala. In schimb alchimistii il cunosteau dovada fiind sarpele lasat de ei ca semn al medicilor. In anumite conditii, acest sarpe s-ar putea trezi din somnul sau adanc; de fapt, el nu doarme integral niciodata, caci atunci am inceta sa traim. Iar yoghinii indieni stiu de mii de ani cum sa-l trezeasca pe kundalini.

Intr-o carte devenita celebra, „La drum, spre Omega”, un scriitor si un cercetator pe nume Ken Ring, relateaza experienta fabuloasa a unui yoghin indian, Gopi Krishna, care a trecut prin experienta trezirii tuturor celor sapte chakra, centrele energetice ale corpului subtil, adevarate „noduri de viata” ale organismului. Cand ajunge la trezirea celui de-al saselea, povestirea capata in mod uluitor aspectul unui experiente din apropierea mortii:

„Gopi Krishna isi „paraseste corpul” si se pierde intr-o vale plina de o lumina violenta. Putin mai tarziu, blocandu-si respiratia timp indelungat, in pozitia potrivita, el trezeste in fine cea de-a saptea chakra. De-a lungul corpului sau, incepe sa se reverse o lumina de aur, iesind din crestetul capului. Un Buddha violet-albastru ii apare… isi pierde din nou senzatia corporalitatii, dar ramane constient, chiar hiperconstient. Aude o voce puternica si tandra cum rasuna in intregul Univers… Un calm infinit il patrunde. Apoi, o necesitate imperioasa il determina sa-si doreasca revenirea in lumea fizica. Coboara pe acelasi drum…”

Ce poate spune stiinta occidentala in fata unui asemenea fenomen? Neurologii recunosc insa un lucru: noi nu folosim decat 10% din capacitatea creierului nostru. Prin cе intamplare, sau prevazand ce stranie necesitate, a programat natura lucrurile in acest fel? Trezirea lui Kundalini este de natura divina, si il face pe om divin. Arde in noi toate impuritatile acumulate din karma in karma.

Be the first to comment

Leave a Reply