marți, decembrie 6, 2022
AcasăReligieBiserica Sf. Daime: o religie a drogurilor

Biserica Sf. Daime: o religie a drogurilor

Biserica Sf. Daime: o religie a drogurilor

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

sf-daimeBiserica Sfintului Daime, una dintre religiile cu cea mai rapida raspindire din lume, un amestec de crestinism, samanism sud-american si animism african, exercita o atractie irezistibila pentru mii de adepti din intreaga lume. Principalul “obiect de cult” e Ayahuasca, o bautura cu efect halucinogena preparata din planta cu acelasi nume care creste in inima junglei amazoniene. Adeptii Sfintului Daime cred ca Ayahuasca e o intruchipare a lui Iisus, putindu-i apropia de Divinitate. Viziunile lor, uneori terefiante, alteori binefa­ca­toare, ii ajuta sa se regaseasca, sa-si descopere propriul univers si Dumnezeul lor. Biserica a fost infiintata cu 80 de ani in urma.

Recent, inva­ta­turile sale au inceput sa se raspindeasca din America de Sud in SUA si Canada, dar, cei mai multi adepti se ga­sesc in Europa si Anglia. Practicantii intimpina greutati, deoarece principalul component din compozitia plan­tei e dimetiltriptamina (DMT), un pu­ternic drog din clasa A. Cei din Anglia se intilnesc in secret, te­mindu-se cind aud batai in usa, sta­tu­tul lor fiind semilegal. Slujitorii Sfintului Daime sustin ca o sedinta in care se consuma Ayahuasca echi­valeaza cu…100 de ore de alte tratamente si terapii.

ISTORIC.

Biserica Sfintului Daime, al carui nume, in limba portugheza, inseamna “Doamne, da-mi!”, a fost infiintata in anii ’30 ai secolului al XX-lea de un prelucrator de cauciuc, Raimundo Irineu Serra, sau “Maestrul Irineu”, cum era numit de adeptii sai. Nascut in 1892, din parinti de origine africana, la Maranhao, in nord-estul Braziliei, s-a mutat in 1912 in nord-vestul tarii pentru a gasi de lucru, in timpul cri­zei din industria cauciucului. in 1930, el a gustat pentru prima oara Ayahuas­ca, care i-a fost oferita de shamani, un fel de vraci locali. Irineu a petrecut ulterior opt zile si opt nopti, singur in jungla. in acest interval, el a avut vi­ziuni in care aparea Fecioa­ra Ma­ria, pe care el o numea “Re­gina Padu­rii”, si in care ea ii dadea “instruc­tiu­ni” pentru a pune bazele unei noi religii.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

Articolul precedentReligia Imperiului Roman
Articolul următorIsihasmul