Astia vor sa interzica sa ne mai atingem! Strangerea de mana ar fi la fel de periculoasa ca si fumatul!

strangere de mana doctorSpitalele ar putea deveni in curand „zone fara atingere umana”, la fel cum au devenit „zone fara fumat”. Si asta pentru ca, dupa mai multe cercetari recente, se pare ca atingerea umana s-a dovedit a fi mai periculoasa decat fumatul, caci ar transmite virusi mortali, cum ar fi virusul MERS, aflam dintr-un articol publicat pe site-ul CBS.com. In aceste conditii, spitalele pot incepe interzicerea atingerii umane, de teama raspandirii unor virusi si bacterii extrem de periculoase, prin contactul de la mana la mana.

Intr-o buna zi, ne vom trezi ca spitalele vor afisa semne cu strangeri de mana peste care va aparea un „X”, care inseamna interzicerea vizitatorilor si personalului medical in a se mai atinge intre ei. Daca o mama va veni sa-si viziteze copilul bolnav la spital si va dori sa-l imbratiseze, va fi rugata sa paraseasca spitalul. Medicii si asistentii ar putea fi mustrati daca vor da o strangere de mana pacientilor sau vizitatorilor. Orice atingere umana va fi inlocuita cu frica si paranoia de infectie.

Autorii studiului recomanda medicilor si asistentilor sa nu se mai foloseasca de strangerile de mana. Ce boli ar putea fi transmise prin aceste strangeri? MERS (simbolul respirator din Orientul Mijlociu) care se pare ca face victime in intreaga lume. Primul caz MERS a aparut in Arabia Saudita in 2012, fiind cauzat de un coronavirus, cu urmatoarele simptome: febra, tuse si dificultati de respiratie. Circa 30 la suta dintre cei infectati au murit, tratamentele spitalicesti esuand. Teama de a contacta supervirusi mortali, cum ar fi MERS, face ca strangerea de mana sa fie pusa in aceeasi categorie de risc cum ar fi fumatul. Cine stie, daca aceasta strangere de mana ar putea fi interzisa, medicii ar putea fi inlocuiti cu roboti, cu totul.

Cei care vin cu asemenea aberatii uita faptul ca un stranut poate fi mai periculos decat strangerile de mana, iar aceasta reactie involuntara (stranutul) nu poate fi oprita, indiferent de cat de multe semne ar fi puse. Stranutul este capabil sa emita 2.000 sau mai multe bacterii, ce pot fi luate din aer, fara vreun contact uman.

In cele din urma, atingerea reprezinta esenta caldurii umane. Fara ea, bolnavii vor simti ca sunt straini fata de restul oamenilor, iar vindecarea va fi mult mai grea.

 

1 Comment

Leave a Reply