Ce sunt visele cu adevarat (partea 1)? Visele eterice sunt deosebite de visele corpului fizic

Social Media

Noi avem sapte corpuri care se numesc: fizic, eteric, astral, mental, spiritual, cosmic si nirvanic. Fiecare corp are propriul sau vis. Corpul fizic este cunoscut in Occident sub numele de constient, corpul eteric sub acela de inconstient, in timp ce corpul astral poarta numele de inconstient colectiv.

Corpul fizic isi creaza propriile sale vise. Daca aveti stomacul deranjat, acest fapt creaza un tip specific de vise; daca sunteti bolnavi, daca aveti temperatura, acest fapt creaza de asemenea un tip specific de vise. Un lucru este sigur: visul provine dintr-o disfunctionalitate. Daca nu sunteti in apele voastre, daca sunteti bolnavi fizic, acest fapt creaza o categorie specifica de vise; deci un vis de ordin fizic poate primi un stimul din lumea exterioara. Sa presupunem ca dormiti. Daca picioarele va sunt acoperite de un vesmant ud, incepeti sa visati Poate veti visa ca treceti un rau. Daca aveti pusa o perna pe piept, incepeti sa visati ca o persoana este asezata deasupra voastra, sau ca a cazut pe voi o piatra. Iata cateva vise care au la baza lor corpul fizic.

Corpul eteric (al doilea corp) viseaza in felul sau. Acest tip de vis a suscitat numeroase confuzii in psihologia occidentala. Freud le-a interpretat in mod eronat, confundandu-le cu vise cauzate de dorinte reprimate. El a inteles in mod corect visele care isi au originea in dorintele reprimate, numai ca acestea fac parte din domeniul primului corp – al corpului fizic. Daca va reprimati dorintele fizice (daca postiti de exemplu), este posibil sa visati mici dejunuri. Sau daca va reprimati dorintele sexuale, este aproape sigur ca veti avea un vis erotic. Dar acest tip de vis apartine primului corp.

Corpul eteric nu a fost obiectul unei investigatii psihologice, visele care sunt legate de el fiind interpretate ca avandu-si originea in primul corp (corpul fizic). S-au creat astfel multe confuzii. Corpul eteric are posibilitatea de a calatori prin vise. El are posibilitatea sa paraseasca partea fizica a corpului. Daca vi le reamintiti, ele vor aparea ca vise, insa ele nu sunt vise similare cu cele ale corpului fizic. Corpul eteric poate parasi in timpul somnului invelisul fizic. Corpul vostru fizic este in pat, dar corpul vostru eteric il poate parasi si calatori in spatiu. El nu este limitat de spatiu; problema distantelor nu exista pentru el.

Cei care nu inteleg acest lucru, cei care nu recunosc existenta corpului eteric, vor interpreta aceasta posibilitate ca apartinand domeniului inconstient. Ei impart omul in constient si inconstient, spunand ca visele fiziologice sunt „constiente”, iar visele corpului eteric „inconstiente”. Ele nu sunt inconstiente. Ele sunt la fel de constiente ca si visele fiziologice, insa pe un alt plan. Daca deveniti constienti de corpul vostru eteric, visele care sunt legate de acesta vor deveni constiente.

Asa-numitele „viziuni spirituale” apartin corpului eteric; sunt vise eterice. Maestrii spirituali guru care se arata discipolilor lor nu fac nimic altceva decat calatorii eterice insa, cum noi nu am investigat decat un singur plan al existentei – cel fiziologic – aceste vise fie au primit o interpretare in conformitate cu limbajul lumii fizice, fie au fost refuzate, neglijate. Sau, in alte cazuri, au fost clarificate drept inconstiente.


Social Media

7 Comments

 1. va salut ma numesc vasile am 17 ani iar aceste lucrturi m-au fascinat enorm am avut si eu an nenumerate randuri vise ciudate dar fiind foarte curios de fel am apelat la acest site deoarece tin sa va multumesc pt realizarile pe care le faceti faceti oameni sasi gaseasca raspuns la cei ftamanta!

 2. Hmmm…… 7 corpuri? pai cel spiritual este sufletul constient si se gaseste in corpul eteric,cosmic si nirvanic, nu exista decit numai atunci cind sufletul devine Constiinta asa ajunge in Cosmos in NIrvana!!!pt asta e nevoie de Efort,deoarece ele nu vor mai locui in trup fizic ci ele devin parte din Univers.Deci Cosmic ori Nirvanic este Sufletul in Constiinta „Iluminarea”.
  Eu spun ca noi avem doar 5 corpuri , Eteric (Athma,Suflet),Emotional (Foc,Psihic) ,Mental (Spirit,Constiinta,Inconstient),Fizic (Trup,Materie) si Corpul Astral, care le va cuprinde pe toate aceste corpuri intrun invelis energetic de culori,un cimp elektromagnetic.

  1,Visele apartin gindurilor si faptelor noastre de zi cu zi indiferent ca suntem constienti sau inconstienti,cei constienti vor avea visele ca mesaje,ei vor fi pe drumul de a le talmaci,iar cei inconstienti vor avea multe confuzii,ca si gindurile si faptele lor dealtfel,insa cei constienti vor cauta sa inteleaga mesajul Constiintei si Subconstietului lor,vor intreba pe prieteni,preoti,astrali,gicitori,internet,etc
  2,In corpul eteric sunt informatii acumulate din vietile noastre fizice anterioare, cu trup si suflet,tocmai deaceea orientarea si visele,devin confuze uneori,pt.ca nu stim sa le interpretam,de multe ori psihicul „corpul emotional”joaca rolul informativ,dar omul se ofera cu INCREDERE psihologului ori altor prezicatori si nu gaseste raspunsul de f multe ori,
  Corpul fizic este legat de corpul mental,ise poate constientiza prin intentii pozitive si ginduri pozitive de zi cu zi.
  Corpul fizic nu este altceva decit corpul material cu tot ce are in el prin formele nasterii sale,integrat in corpul astral ,eteric,mental si emotional
  Corpul eteric are „amintirea” si developarea subconstientului,deci visele devin constiente dupa developarea inconstietului,
  „Asa-numitele “viziuni spirituale” apartin si corpului eteric,si sunt vise eterice din Subconstient uneori……….” este adevarat!!
  Viziunile spirituale apar in momentul deschiderii ochiului al treilea si apartin Constiintei a corpului astral, tie ti se deschide fereastra catre Univers,iar apoi si visurile devin reale si protectoare pt omul constient si confuze pt omul inconstient,caci trebuei sa stim si hiperactivitatea ochiului al treilea, pot aparea mari confuzii si vedenii.
  Viziunea Spirituala de regula nu este vis ci este o vedere o realizare!Cind vorbim de viziune spirituala,aici vorbim de Univers si Iluminatii Universului,nu mai este ceva lumesc,ori visul se intimpla in timpul somnului in SUBCONSTIENT,
  Astfel corpul eteric ramine pe pamint,unii asa zisi „maestri” se folosesc intradevar de el,atunci cind gasesc fisuri in canalele energetice ale corpului astral la om,astfel ei pot intra pentru a influnta ori manipula multe!deacee omul va ramine pe pamint in veci…..
  Un maestru adevarat spiritual calatoreste cu sufletul Luminat care inconjoara corpul astral,eteric,emotional si mental ,asta se intimpla deoarece El a reusit sasi elibereze sufletul de suferinte,de corpul fizic,chiar daca inca mai traieste in corpul fizic.Acel maestru va intregi corpul astral fisurat dar nu de la distanta.NU va fi un hocus pocus,
  Ori daca nu mai e pe Pamint si gindul omului il va duce la El, va primi mesaje in vis ca sa cunosca!
  Corpul eteric este calator,atentie mare,la ce se intimpla in jurul nostru sau pe cine chemam!!!

 3. Da,traditiile care din ele, sunt mii,ele spun multe si am ramas cu traditiile altora,din anii care si ale cui?
  Eu vorbesc din cunostinta mea asa e,din anul 2011, si pentruca sunt in viata, tu ma poti provoca la discutie…sau spunemi ca nu e asa
  Tu vorbesti din ce ai citit si nu din cunostinta ta,deci e cu totul o mare diferenta.
  Eu sunt in viata, chiar aici, deci astept!!!!!
  :)))
  „insa, cum noi nu am investigat decat un singur plan al existentei……. ”
  Eu va pot ajuta sa investigati daca va doriti!

Leave a Reply