A – Dictionar de vise

Social Media

Abator – Este semn de suparari si de boala

Abdomen: (dureros) nereguli sau probleme interne, profunde in viata ta, ce se cer descoperite; (dezgolit) lipsuri materiale, deschidere la orice propunere, (umflat sau foarte mare) acumulare exagerata de bunuri sau relatii, lacomie, exagerare, snobism; imaginatie bogata; minciuni.

Abis – Daca visezi ca ai cazut in el, vei avea parte de certuri, suparari, necazuri; De ti-ai facut planuri pentru viitorul apropiat, renunta la ele, caci nu se vor realiza

Aburi – Este semn bun, daca au culoare alba;inseamna noroc si bucurie linistita. Daca sunt de alta culoare si densi, semnul e rau, insemnind neliniste, cearta, intristare

Ac(Ace) – Semn rau, daca te intepi de el, dusmanii iti vor provoca necazuri, caci te urasc si-ti cunosc nelinistile. Daca insa cosi cu el, e semn de spor in ce ai de realizat. Daca visezi mai multe la un loc, vei avea succes in afacerile imediate

Acadea: vorbe dulci, de impacare; linguseala; relatii cu un barbat cu chelie.

Acatist: dorinte si planuri multiple, multe cunostinte noi; ti se cere sa-ti intorci gândul catre religie sau catre origini (casa, familie, regiune de bastina).

Acceleratie: (apasand pe pedala la un vehicul) vei atinge obiectivele pe care ti le-ai pus in plan cu ajutor din afara, nu numai prin eforturi proprii; (pedala este blocata) nu dezvolta un obicei care s-ar putea transforma mai tarziu in viciu; abtine-te de la unele lucruri ce ar putea deveni periculoase; nevoia de a incetini putin ritmul pentru a nu exagera; exces de zel ce ar putea duce la extenuare sau suprasolicitare; senzatia ca lucrurile stau pe loc si dorinta de a face ceva concret pentru a inainta mai repede.

Accept: conditii favorabile, perspectiva unor avantaje; (ti se propune ceva si accepti cu greu) intelegere, acord, colaborare, cu lanse de succes; indoieli, suspiciuni, incertitudine, nehotarare; ai nevoie de o perioada de gandire intr-o chestiune importanta; se cere multa chibzuinta; (accepti imediat) siguranta, incredere, initiativa, curaj, sperante mari.

Accident – Accidentul de avion e semn ca vei primi in curind o veste buna si ca ai prieteni credinciosi. Daca este accident de vapor, vei face un drum neasteptat, insa vei avea parte de necazuri importante in afaceri. Daca este accident de masina, te asteapta mari eforturi. Daca este accident la cap, trebuie sa te feresti de pericole sau tatal tau e amenintat

Acoperi: (ceva) incercare de a ascunde ceva; eschivare, teama de raspundere, egoism; (pe cineva) grija, compasiune, intelegere, mila, instinct matern / patern dezvoltat, nevoie de implicare emotionala.

Acoperis – Daca e ascutit si inalt, e semn de neplaceri si dezamagire. Daca este acoperis de casa vei avea parte de cinste si onoare

Acoperit cu pinza – Daca te visezi, vei avea o casatorie norocoasa. Daca cineva te acopera, vei avea parte de ocrotire

Acordeon: emotii puternice, melancolie, romantism, amintiri puternice, sentimentalism.

Acrobat: (pe sarma sau la trapez) situatie riscanta, hazardanta, se cere curaj si infruntarea pericolului de unul singur, intr-o situatie incerta, dar cu posibilitatea de a primi sprijin la nevoie; nesiguranta, teama de a gresi; (cazand) ai nevoie de autocontrol sau de o alternativa de rezerva, care sa te scoata din impas in cazul unui posibil esec.

Acru: sorbind, necaz si suferinta.

Actor – Daca sunt mai multi, in curind vei participa la o petrecere. Daca este unul singur, ai grija sa nu te insele cineva apropiat, drag

Acvariu: (privind dinauntru in afara) ai avea nevoie de mai multa libertate de actiune sau de exprimare in relatiile sentimentale in care esti implicat; nu esti multumit cu mediul in care traiesti; te simti strans cu usa, constrans, limitat; ai nevoie de un concediu sau de o pauza; (privind dinafara inauntru) nu poti actiona in nici un fel la problemele nou aparute; esti un simplu spectator.

Adaposti: (a se adaposti) fuga de raspundere, cautarea unui refugiu din fata pericolelor sau greutatilor, prevedere, prudenta, dorinta de confort si securitate; teama de a-ti asuma riscuri, fuga de necunoscut; (a nu se adaposti) curaj, incredere in viitor, confruntarea greutatilor cu siguranta.

Adanc: element de context ce vizeaza probleme profunde, necunoscute; detalii secrete; ascunzisuri, intimitate.

Adeverinta: recunoasterea sau certificarea unor merite sau a unei stari de lucruri in mod public; dorinta de a nu fi contestat; neincredere in fortele proprii, dar cu dorinta de a fi incurajat.

Adio – Daca iti iei, este semn de bucurie

Admitere: un nou inceput, dorinta de a fi acceptat intr-un mediu nou, dar dupa o incercare sau o situatie concurentiala; speranta de a fi apreciat; vezi examen.

Adoptie: ajutor dat cuiva intr-o situatie dificila; asumare de noi responsabilitati, acceptarea unei situatii noi fara a cunoaste toate detaliile.

Adormit: pauza dupa o perioada plina de evenimente; repaus necesar; necesitatea de a te rupe de lucrurile zilnice pentru o vreme; extenuare, oboseala, suprasolicitare; indiferenta, ignorarea sau neglijarea unor aspecte cu buna stiinta; detasare.

Adresa: (scrisa pe un plic) cautarea unei cai sau a unei directii de urmat; solutie favorabila la actualele probleme; buna orientare; dorinta de a iesi din starea de confuzie si deruta; limpezirea orizonturilor proprii; noi teluri catre care sa nazuiesti; vesti, intalniri, evenimente in afara casei, vizite, musafiri.

Adulter: vina, tradare, inselaciune, incredere nemeritata in cineva; sentiment de culpabilitate.

Adunare – Semn de veselie si petrecere

Aer – Daca este limpede e semn de sanatate, bucurie. Daca este intunecos, fereste-te de durere si de suparare caci vrajmasii se gindesc la tine

Aerisi: (spatiu aerisit) vindecare dupa boala; liniste sufleteasca dupa o perioada de zbucium; rezolvare a problemelor profesionale ramase restante; nevoie de odihna, concediu, vacanta, pauza, repaos, detasare de problemele profesionale pentru o vreme.

Aeroport: (aglomerat) obligatii si sarcini multiple pe plan profesional; perioada de incercari, teste, examene, concursuri, dispute intelectuale, suprasolicitare nervoasa si psihica; oboseala, extenuare, stress; (gol, parasit) perioada de plictiseala, de inactivitate, detasare de problemele profesionale, dezinteres,; (asteptand in aeroport) senzatia ca lucruri noi urmeaza sa se intample pe plan profesional; noutati, vesti, discutii colegiale; (plecand la aeroport) dorinta de a gasi un alt loc de munca sau o alta profesiune; noi initiative pe plan profesional; (conducand pe cineva la aeroport) sprijin in probleme profesionale; consiliere, sfatuire din partea unor persoane cu experienta.

Afis – O mare surpriza te asteapta care, te va bucura nespus

Aflarea unui lucru – E semn de noroc fara indoiala

Afine – Daca le maninci, viitorul este nesigur

Afumind ceva – Sperantele pot fi implinite

Agenda: program incarcat, nevoie de organizare, de a pune lucrurile intr-o anumita ordine care sa-ti fie de folos, lipsa de timp pentru viata personala; (notand ceva in agenda) atentionare sa nu uiti sa indeplinesti o anumita sarcina de serviciu sau pe plan profesional, in functie de contextul visului; vezi si carnet.

Agitatie: (senzatie in vis) neliniste, griji, temeri, dorinta de a face ceva, dar fara a reusi; senzatia ca nimic nu inainteaza.

Aglomeratie: piedici, senzatia de blocare intr-un anumit punct al actiunilor proprii; neputinta de a inainta; momente dificile, de rascruce; senzatia de sufocare, de suprasolicitare, de oboseala.

Agrafa: siguranta, ordine in activitatile profesionale; nevoia de organizare; trebuie sa pui la punct o anumita situatie, privind atent la toate detaliile, pe care sa le folosesti in final in avantaj; nevoie de colaborare, de cooperare, dar in care sa ti se recunoasca rolul de lider sau organizator.

Agricultura: siguranta, stabilitate financiara, profesionala, sentimentala, dar numai prin efort personal indelungat; nu te astepta la rezultate imediate in ceea ce faci; trebuie sa ai rabdare pana la efectele muncii tale; sansa de reusita prin rabdare si efort; proiecte cu posibilitati de castig.

Agurida – E semn rau; te asteapta o veste ce te va intrista foarte tare

Ajunge: (ajungand undeva) finalul unei etape, rezolvare favorabila a unei probleme; simti ca mergi pe drumul cel bun; (a nu ajunge undeva in vis, desi erai pe drumul spre acel loc) piedici, obstructii, problema care te preocupa nu va fi rezolvata inca; nevoia de reorganizare, cautarea unei noi cai.

Ajutor: (oferind cuiva ajutor) sprijin, sfaturi, imprumut, generozitate; (primind ajutor) nevoia de a primi sprijin; (cerand ajutor) esti blocat intr-o situatie dificila, esti dezorientat si ai nevoie de un sfat; (strigand dupa ajutor) situatia devine descurajanta pentru tine, de aceea e nevoie sa apelezi la o persoana cu mai multa experienta care te poate ajuta in rezolvarea problemei.

Alai: participare, cooperare pentru un scop comun.

Alama – E semn bun, de bogatie si cistig

Alarma: avertisment si riscuri, dar cu posibila rezolvare favorabila; mari sanse ce pot sa apara in viata ta, dar cu efort; teama de a nu gresi.

Alb – Semn de bucurii mari, fericire, casatorie (dar daca visezi o fata imbracata in alb e semn rau de rupere a casatoriei)

Albastru – Daca e intunecat, e semn da autoritate; daca este amestecat cu negru, vei avea parte de despotism si tiranie. Daca e deschis, vei avea parte de un cistig important, de liniste, de bucurii cu prietenii

Albeata – La ochi daca visezi ca ai, sa te astepti la multa veselie, nu te bucura insa prea mult, caci rudele te vor dezamagi

Albie: (de rau) reguli de urmat cu strictete, directie de urmat, sfat bun, sprijin moral si psihic; (iesit din albie) situatia iese de sub control, exagerare, abuz, exces de zel, suprasolicitare nervoasa.

Albina – Daca albina zboara in jurul tau, bucura-te, caci soarta te va ajuta sa depasesti toate greutatile; daca zboara de la tine, asteapta-te la incurcaturi si suparari; daca te inteapa, nu lua in seama magulirile din partea necunoscutilor, pentru ca sunt false; daca albinele sunt asezate pe flori, sperantele legate de o persoana draga sunt desarte

Albus: (batut spuma) aparente inselatoare; minciuni, sentiment fals de implinire sau multumire; (crud) piedici sau chiar finalul unui proiect, fara posibilitatea de al relua, ci doar de ai schimba directia sau scopul.

Album: (cu poze) amintiri, discutii cu prietenii, intalniri cu vechi cunotinte; melancolie.

Alcool: iluzii, minciuna, aparente inselatoare, vise desarte, deruta, confuzie, falsitate; tendinte autodistructive, ignorarea relatiilor sentimentale; afectivitate reprimata; incapacitate de a iubi; (band cu moderatie) relaxare, fuga de responsabilitati si greutati, te simti bine, multumire temporara de sine; nevoie de incurajare si stimulare; (band in exces) vezi beat.

Alee: cale/solutie nesigura, nebanuita; (intunecata) dilema din care nu stii cum sa iesi; (infundata) te simti prins intr-o capcana, blocat intr-o situatie fara iesire, intr-o relatie frustranta, intr-un mod de viata dezavantajant, intr-o slijba paguboasa.

Alege: (trebuind sa alegi ceva in vis) mai multe posibilitati, alternative ce vor aparea in curand pentru solutionarea unei situatii; decizie importanta; nehotarare; (a nu alege ceva in vis din mai multe variante, cai, obiecte etc) piedici, continuarea chinului cu buna stiinta, nu poti lua o decizie importanta, nu ai destul curaj.

Alerga – Daca te visezi, te asteapta drumuri, de al caror capat nu esti prea sigur; daca alergi in cerc vor veni prietenii la tine

Alergie: nu te simti in largul tau acolo unde te afli, fie ca e vorba de o relatie sentimentala, loc de munca sau stare de lucruri; ceva te deranjeaza, dar nu ai ce face pentru a schimba situatia; situatii neplacute, deranjante, greu de evitat sau de controlat.

Alfabet: (strain) dificultati in rezolvarea unor probleme, in functie de contextul visului; blocaj sau lipsa de comunicare cu cei din jur; (cunoscut) nu sunt cunoscute toate datele problemei care te preocupa in prezent, deci trebuie sa mai ai rabdare si sa mai acumulezi cunostinte necesare rezolvarii cazului.

Alge: constrangeri, riscuri, pericole piedici nebanuite, (incurcat in alge sau apa invadata de alge) te simti blocat intr-o situatie neplacuta care la inceput nu parea riscanta; riscul de a fi implicat intr-o relatie sentimentala sufocanta, care iti limiteaza libertatile personale.

Alinta: (alintand un animal) noi prieteni, impacare dupa o cearta, intelegere; (alintandute pe langa cineva) eschivare, superficialitate, mediocritate ascunsa de o fata inselatoare sau prin linguseala; a te pune bine pe langa cineva cu un scop precis; (alintand pe cineva) sprijin, intelegere, simpatie, consolare, sfat.

Altar – Este unul dintre cele mai bune semne; daca nu esti casatorit, o vei face in curind si in modul cel mai fericit; daca esti casatorit, te asteapta zile frumoase si pline de bucurie

Aluat: (crud sau necopt bine) surprize neplacute, situatii frustrante; imaturitate; lipsa de experienta; se cere prudenta si modestie; (framantandul) idei noi cu sanse de a le pune in practica; trebuie sa pui la cale toate detaliile unui plan, pentru a nu lasa vreo greseala sa-ti scape; (crescut) imaginatie, creativitate, incredere, entuziasm, planuri noi, ganduri marete, dar nu se stie daca vor fi de succes.

Alune – vezi nuci.

Alunecare: (de teren) teama de schimbare, supravietuire intr-o situatie dificila; pozitie nesigura, care oricand se poate schimba radical; probleme sau irscuri pe plan financiar; (pe gheata) nesiguranta, teama de a actiona, anxietate, teama de a nu gresi pe plan sentimental; grija sporita in felul cum te porti cu partenerul sentimental; (pe alta suprafata decat gheata) situatii neasteptate, adeseori neplacute dar surprinzatoare, chiar hilare.

Alunga: (pe cineva sau ceva) respingere, despartire, refuz, dezaprobare, contestatie, conflict, teama de a fi dat deoparte.

Alune – Daca le vezi in vis, este semn rau, de saracie si seceta. Daca aduni alune, e bine, caci vei avea parte de bucurie sau de un cistig neasteptat

Amandoi: element de context ce vizeaza nevoia de cooperare, de intelegere, de impacare.

Amagire: (amagindute) iluzii, lucruri aparent bune, dar care ascund parti neplacute, posibilitate de esec; (amagind pe cineva) rezolvarea unei probleme pe cai incorecte; inselaciune.

Amant(a): nemultumiri sentimentale, ai senzatia ca nu esti pe deplin satisfacut de ceea ce faci; dorinte ascunse, dar nesatisfacute in relatia actuala; tentatia de a ansela, trada, de a alege cai incorecte, ascunse; se cere discretie.

Ambulanta – E rau, caci un prieten sau o ruda e in primejdie

Amenda: avertizare, consecinte grave in urma unei greseli voite sau nu; posibilitatea de a face o greseala, cu riscul de a fi descoperita; se cere prudenta.

Amenintari – Daca te ameninta cineva sau ceva in vis ete bine, caci necazurile se vor sfirsi

Ameteala: (senzatie in vis) deruta, dezorientare, nesiguranta.

Amfiteatru: deschidere, disponibilitate, capacitate de intelegere a unei situatii in toata amploarea sa.

Amfora – Vestea pe care o astepti demult, va sosi

Amoniac: certuri, suparare, lacrimi; tristete, dezamagire; jigniri, vorbe grele aruncate in vant.

Amor – Cind faci amor cu cineva in vis, este semn rau: te asteapta certuri mari si necazuri

Amorteala: (senzatie in vis) esti blocat intr-o situatie neplacuta, din care e greu sa iesi; incapacitate de a actiona pe moment intr-o problema deranjanta.

Amprenta: (lasata pe ceva) consecintele actiunilor tale recente pot iesi la iveala, cu efect asupra ta si a celor din jur; prudenta; teama de a nu gresi sau de consecintele actiunilor proprii; (a ti se lua amprentele la politie) prudenta sporita, asigurate ca nu provoci probleme celor din jur in ceea ce faci; senzatia ca esti urmarit, ca nu cumva sa faci o greseala; garantarea legalitatii si corectitudinii actiunilor proprii; asumarea propriilor responsabilitati si greseli.

Amputare – Fereste-te de accidente, caci te poti rani la acea parte a corpului care a fost amputata in vis

Amurg: element de context ce vizeaza o situatie care se apropie de sfarsit.

An: element de context; (trecut) perioada anterioara, abia incheiata; (curent) lucru care se petrece acum, dar pe o perioada mai lunga de timp; (viitor) rabdare, pentru ca na sosit inca momentul sa actionati intr-o anumita situatie; (nou) sarbatoare, bucurie, moment al bilantului, final de etapa; revederea tuturor datelor unei situatii; (bisect) evenimente care se petrec foarte rar, ocazie speciala; (an scris pe ceva) daca e din trecut, evenimente uitate; daca e din viitor, avertizare.

Analize medicale: precautie, trebuie sa cantaresti foarte bine situatia; fii prevazator.

Ancora – Daca este nemiscata, planurile pe care ti le-ai facut sunt zadarnice si irealizabile; fereste-te de apa, caci iti va provoca necazuri. Daca poti sa o ridic sau sa o arunci, atunci e bine, caci sperantele ti se vor indeplini

Anestezie: modificare radicala, dar fara a simti trecerea de la o stare la alta; necesitatea de a schimba ceva, indiferent de suferintele ce sar putea declansa dupa aceea.

Angajare: implicare puternica, cu sansa de a primi o rasplata.

Animale – Daca sunt in turma, e semn de bogatie. Daca sunt salbatice, fereste-te de dusmani si de cearta. Daca sunt patrupede, iti vei face prieteni statornici si drepti. Daca sunt de tot soiul si chiar necunoscute, fereste-te tu de moarte sau ai tai

Aniversare: celebrarea unui nou inceput; ajungere la rezultate favorabile; motiv de sarbatoare.

Anormalitate: (lucruri care nu sunt asa cum ar trebui, ci cu totul neobisnuite) solutii ciudate la probleme obisnuite; vezi altfel.

Anotimpuri: element de context ce fac referire la etape din viata ta: primavara – copilarie; vara – adolescenta si prima tinerete; toamna – varsta adulta, maturitatea; iarna – batranetea.

Antena: primirea unor vesti importante, comunicare usoara cu cei din jur, receptivitate sporita; spioni, iscodire, prieteni falsi, care nu stiu sa pastreze un secret; barfa.

Anteriu – Daca visezi anteriu de preot, norocul va fi cu tine in tot ceea ce faci

Antrenament: se cere rabdare si efort indelungat pentru a ajunge la rezultate favorabile.

Antropofag: vazandu-te in vis, necinste, neomenie in unele acte. Inconjurat de antropofagi si in primejdei, nu vei pati nimic dar ocoleste o vreme pe prietenii noi.

Anunt: element de context ce vizeaza vesti importante, avertisment.

Anvelopa: vezi cauciuc; pericol la drum lung.

Anvon – Este semn bun, caci o mare fericire te asteapta

Apa – Daca este limpede si adinca, este semn bun, de prietenie cu un om tinar, deosebit; daca este atit de adinca incit nu ii poti zari fundul, e semn rau de cearta si neplaceri; daca e sub forma de riu, curgand repede, trebuie sa stii ca dusmanii te invidiaza, dar afcerile iti vor merge din plin; daca apa este tulbure e semn foarte rau, te ameninta pe tine sau pe cineva dintre apropiati o boala grava sau moartea; daca apa este fierbinte, tot semn rau este, de amaraciune; daca este rece, e bine caci inseamna ca ai prieteni sinceri si vei fi sanatos

Aparat: (radio) evenimente la care nu participi, dar care te intereseaza; vei auzi vesti; (televizor) evenimente deosebite la care vei fi / esti martor si care sunt importante pentru tine; (de masura) trebuie sa cantaresti bine detaliile actiunilor tale, ca nu cumva sa exagerezi sau sa gresesti; autocontrol, autocenzura, prudenta; evitarea exceselor; (orice alt tip de aparat) rutina, teama de banalitate, nevoia de nou; sentimentul ca faci mereu aceleasi lucruri, plictiseala, dorinta de schimbare.

Aparat de fotografiat – Vei participa curind la o nunta

Aparea: (ceva) vesti noi; noutati neasteptate; nerabdare cu entuziasm; (a nu aparea ceva) nerabdare dar cu incertitudine continua, teama, nerezolvarea unei situatii.

Apartament: vezi casa, doar ca dorintele si nevoile devin si mai puternice.

Apasare: (senzatie in vis) teama, nesiguranta, griji; senzatia ca esti prins intr-o situatie sufocanta; (pe buton) initiativa, trecere la actiune, inceput in forta a unei noi actiuni; (pe clanta) nou inceput, cu aspecte inca necunoscute.

Aplauze – Daca te aplauda cineva, este semn rau, caci te vei rusina de ceva; daca tu esti cel care aplauda, e bine sa ta pregatesti de petrecere.

Apostoli – vezi ingeri.

Aprilie: placere, situatii favorabile ce trebuie sa apara; relaxare; sentimentul ca perioada cea mai dificila a trecut; lucrurile incep sa ia o intorsatura mai buna.

Aprinde: (chibrit) vezi chibrit; idee nou aparuta, dar la care ai putea renunta repede; solutie de moment; improvizatie; iesire din impas; (focul) noua initiativa de proportii; proiect nou; noua relatie sentimentala; indragostire; declaratie de dragoste; nevoie de afectivitate; posesivitate, gelozie; (a nu se aprinde) piedici in relatiile sentimentale; uitare; sentimente ce palesc.

Aprobare: vezi accept; (pe o cerere) vesti favorabile de la autoritati sau sefi; dorinta de a ti se recunoaste meritele si eforturile.

Apropiere: (a cuiva sau de cineva) element de context, vezi alaturi; evenimente imediat urmatoare sau la care iei parte chiar acum; (a nu se apropia ceva/cineva) inca nu a sosit momentul sa actionezi; asteptare, rabdare.

Apuca: (de ceva) obtinerea unui lucru folositor, chiar si cu forta eventual; posesivitate, zgarcenie, lacomie, dorinta de a avea ceva doar al tau.

Apus: element de context ce vizeaza finalul unei etape; linistire dupa griji; nou inceput dupa o scurta pauza; concediu sau vacanta, nevoie de odihna; (rosu intens) romantism, sentimente puternice, de orice natura; devotament, angajare totala.

Ara: schimbari de optica, dar superficiale, nu de profunzime; improspatarea puterilor inainte de a incepe un nou proiect; recalcularea fortelor; dorinta de a face investitii profitabile, dar cu prudenta.

Arab: relatii cu oameni periculosi, cu planuri secrete, dar cu situatie materiala buna; diferenta de educatie fata de cei din jur ceea ce face comunicarea defectuoasa.

Aragaz: sprijin din partea prietenilor pentru realizarea unor proiecte actuale si necesare evolutiei personale; eforturi pentru intretinerea relatiilor existente.

Arama: victorie, biruinta; eliberare si usurare pentru cei inchisi; insanatosire grabnica pentru bolnavi.

Arbitru: nevoia de a cere un sfat obiectiv din partea unei persoane neimplicate in problemele personale sau medierea unui conflict.

Arbore – Daca visezi ca il tai, este semn foarte rau, caci te asteapta o nenorocire; daca e inflorit, e foarte bine: este semn de bucurii, petreceri, bogatie; daca este verde, vei avea parte de onoare si cinste, o bogatie neasteptata vei dobindi; daca este uscat, ai grija caci te ameninta o nenorocire sau o paguba mare; daca este incarcat cu fructe, afacerile iti vor merge din plin; daca visezi ca tunzi copaci, dusmanii tai vor fi facuti de ris; daca arborele e inalt, e bine, caci vei avansa in rang

Arc – Daca visezi un arc, e bine-inseamna putere si sanatate

Arc de triumf – E rau sa-l visezi, caci inseamna boala si sperante zadarnice.

Archebuza – tragand cu ea, suparari si necazuri din cauza furiei nestapanite.

Arcus – E semn bun, de veselie mare, neasteptata

Ardei: (gras) lucruri placute, dar de importanta minora; (iute) atentionare la ceva care nu merge bine si poate provoca surprize neplacute; necesitatea de a invata din greseli.

Ardere – Daca esti proaspat casatorit, e semn de cistig, daca esti casatorit de mult, e semn de schimbare a locuintei; daca flacara e mistuitoare, e semn rau, trebuie sa te feresti de ghinion; daca e foc mocnit, tot e semn rau, de intristare si necaz; daca e foc linistit si constant, pentru cei saraci e semn de noroc, pentru cei bogati e semn de eforturi zadarnice

Arena: incercarea fortelor, competitie, adversari puternici; provocari.

Aresta: se cere multa prudenta, pentru a evita necazurile; vezi amenda; riscul de a de descoperi unele nereguli care iar putea deranja si pe altii de la care ai putea avea de suferit; posibila pedeapsa sau ispasirea unei pedepse usoare; gafe, critici, atentionare cu privire la greselile personale.

Argila: (prelucrata de olar sau de sculptor) adaptabilitate, creativitate, productivitate, capacitate de a ajunge la rezultate concrete si la castiguri materiale prin munca; (morman) sprijin util in rezolvarea unei probleme, chiar daca prin efort indelungat si munca; mijloace concrete de a ajunge la rezultate palpabile.

Argint – Daca auzi sunind bani de argint, e semn rau, de boala si neplaceri apropiate; daca e mult este semn de zgircenie, a ta sau a celor din jur

Arici – E semn bun, caci va sosi o veste neasteptata si-i vei invinge pe dusmani; asteapta-te, de asemenea, sa faci un drum lung, cu peripetii

Aripi: libertate, dorinta de a te simti liber, fara griji, independent, departe de orice problema; dorinta de a evada din realitate, dorinta de detasare, de uitare, de relaxare; sentiment de protectie si adapost; (aripa rupta) griji, piedici.

Arlechin – Daca visezi fereste-te de ridicol

Arma – Daca o cumperi, urmeaza vremuri tulburi, in care vei fi amestecat; daca o vezi, te asteapta necazuri la care nu te-ai gindit, dar trecatoare; daca vezi un om inarmat, un om important se intereseaza de tine

Armata – Daca este in mers, urmeaza sa se intimple un mare eveniment; Daca este victorioasa, vei avea parte de un succes insemnat, iar daca e invinsa, e semn rau

Armura – E semn ca trebuie sa depui eforturi insemnate pentru a-ti atinge scopul

Arsita: (senzatie in vis) atmosfera apasatoare in plan profesional; mari emotii, stres; intarzieri, incapacitate de a indrepta lucrurile chiar acum; oboseala.

Articol: (de ziar) vesti importante, evenimente apropiate.

Artificial: (lucruri artificiale: blana, mancare etc) minciuna, iluzii, aparente inselatoare; improvizatii trecatoare pentru a trece de un moment de impas, fara sa fii convins total de ceea ce faci; teatralitate, imagine sau impresie falsa, lipsa de naturalete.

Artificii: succes, victorie in fata problemelor; petrecere; bucurie; motiv de sarbatoare; actiuni care te scot in evidenta, laude spuse in public; participare la evenimente speciale, rare, deosebite.

Artist: degajare de grijile cotidiene, creativitate, imaginatie, preocupari extraprofesionale; dorinta de realizare; distractii; lucruri de valoare; esti putin cu capul in nori, chiar neinteles de ceilalti.

Arunca: (cu ceva in cineva) tendinta exagerata de autoaparare, presimtire rea, precautii luate din timp; tebdinta de a da vina pe altcineva pentru greseli personale; (pe jos) abandonare, renuntare la ceva inutil, incercarea de a scapa de balastul din viata actuala; (la gunoi) abandonare, despartire, parasire; te descotorosesti de un lucru, o persoana sau o situatie care nuti mai este pe plac sau nu iti mai este utila; (a se arunca in gol) risc, pericol, curaj sporit, aventura, curiozitate; (a nu arunca ceva) posesivitate, prudenta, economie, doresti sa pastrezi langa tine pe cineva, chiar daca lucrurile nu mai merg bine; dorinta de ameliorare a situatiei; regret.

As: (de inima rosie) implicare intr-o relatie sentimentala; (trefla) implicare intr-o problema legala, in legatura cu tribunalul sau oficialitatile; (caro) implicare intr-o problema legata de o mostenire; (pica) implicare intr-un scandal.

Ascensor – E bine sa te multumesti cu micile succese, caci pentru cele mari, nu a sosit momentul

Ascutit / ascutitoare: initiativa, esti gata de atac, pregatit sa-ti aperi interesele de unul singur; incurajare; noi puteri; vigoare; curaj, cinism, tupeu, indrazneala, risc.

Asculta: (ceva) atentie, avertisment, supunere, docilitate, pregatire; (a nu asculta) indiferenta, neatentie, greseli sau pericole iminente, incredere prea mare in fortele proprii, spirit reformator, revoltat, rebel.

Ascunde: (ceva de cineva) secrete, tainuirea unui adevar, lucruri de care nu esti mandru; (a te ascunde de ceva) teama, incercare de a te eschiva din fata responsabilitatilor, de a scapa de o situatie dificila; (a nu te ascunde de ceva) curaj, indrazneala, asumarea responsabilitatilor, infruntarea primejdiei.

Aspirator – Semn rau: dusmanii te ameninta si pun ceva la cale

Astampararea setei – E foarte bine, caci e semn de bucurie dorita

Astupa: trecerea cu vederea a unor necazuri, sperand ca daca nu le dai atentie, vor disparea.
Aschie: te deranjeaza un fleac, teai impotmolit intr-un detaliu aproape nevazut sau neimportant, dar care trebuie inlaturat printr-un act de curaj deosebit din partea ta.

Asin – vezi magar.

Aspic: bani si femei bogate in viitor.

Astepta: (ceva sau pe cineva) esti in fata unor schimbari in viata ta, senzatia de asteptare din vis avertizandute cu privire la aceste evenimente de urmeaza; emotii puternice; neliniste si agitatie sufleteasca; (a nu mai putea astepta ceva) ai gasit deja o solutie, deci nu ar trebui sa-ti mai pierzi timpul; cerceteaza mai bine problemele care te preocupa pentru ca esti deja capabil de o rezolvare; entiziasm, elan.

Asternut: (pus pe podea) pericol sa-ti pierzi partenerul prin acte necugetate sau vei suferi din cauza comportamentului unei persoane iubite; (intins pe pat) relatie sentimentala satisfacatoare; (dat la spalat) probleme trecatoare in familie sau cu partenerul; (curat) dragoste, multumire; fericire in casnicie si dragoste; (la uscat) nevoia de impacare dupa o cearta; (patat, murdar sau sifonat) riscuri de a pierde o prietenie sau partenerul sentimental; tradare, minciuna, inselatorie, barfe, intrigi; (la calcat) minciuna, eschivare; incercarea de a drege unele greseli in cuplu; (teancuri dupa calcat) perioada linistita in cuplu, dupa certuri sau neintelegeri; variante sentimentale multiple; uneori adulter sau imoralitate pe plan sentimental; ispita, chiar pacat.

Atac: vulnerabilitate sporita, fragilitate, nesiguranta in unele domenii, frustrari, (atacat de un animal) amenintare din partea unor barbati; precautie sporita; (atacand tu pe cineva) toanele tale ar putea cauza neplaceri celor apropiati; initiativa, indrazneala; inceput in forta; (atacat de o persoana cunoscuta) vei incerca sa-ti aperi onoarea in fata celor care teai umilit; (replicand in fata atacatorului) rezolvarea problemelor, reusita, victorie asupra dusmanilor, curajul de a infrunta realitate; se cere curaj si initiativa.

Ateriza: necesitatea de a reveni cu picioarele pe pamant, de a deschide ochii catre realitate, renuntarea la idealism, nevoie de realism, implicare mai prfunda in viata de zi cu zi.

Atingere: (senzatie placuta in vis) vindecare dupa o boala, linistire, alinare, odihna, ocrotire, dorinta de afectiune si mangaiere; confort, securitate; (atingere cu senzatie neplacuta) opusul celor de mai sus; (atingand cu mana ceva catre care te indreptai) dorinta puternica in atingerea unui tel; apropierea unui final al cautarilor de pana acum; sentimentul ca esti pe drumul cel bun.

Ata: esti luat prin surprindere de noi probleme; cautarea unei solutii; (papiota sau ghem) ai timp destul in fata pentru a-ti rezolva problemele; nu te grabi; (intinsa) esti in plina desfasurare a unui proiect sau a unei activitati, dar care oricand poate fi oprita de factori din afara; (rupta) oprire, piedici greu de trecut; pauza in activitate; concediu; probleme la serviciu; interventii nedorite din afara; (groasa si intinsa) siguranta la locul de munca; incredere in fortele proprii; reklatii trainice; (subtire si intinsa) scepticism; neincredere; nesiguranta; critici; piedici; fragilitatea actiunilor proprii, care oricand pot fi stricate rauvoitori; (incalcita) necazuri, piedici greu de trecut; probleme coplesitoare; incurcaturi la serviciu; suprasolicitare, sarcini coplesitoare; (colorata) atmosfera de lucru placuta, cu numeroase momente de relaxare; (alba) nevoie de sinceritate, de implicare in actiuni corecte si legale, fara greseli personale; evitarea minciunilor si inselaciunilor.

August: confort, multumire; caldura sufleteasca, entuziasm, uneori epuizare, sufocare, stres

Aur – Daca visezi ca ai gasit sapind in pamint, e semn bun, de fericire si bucurie; daca visezi monede de aur, e semn de casatorie; daca vezi aurul stralucind, e semn rau, caci vei risipi peste masura; daca numeri bani de aur, e semn rau de asemenea: urmeaza o perioada de lipsuri; daca furi aur, tot semn rau este, caci te vei certa cu un om pe care-l iubesti; daca imparti aur, e rau, caci te vei desparti de prieteni buni, va urma o dezbinare in afaceri, o cearta; daca pierzi aur, e rau, ai grija sa nu fii inselat sau furat in afaceri; daca primesti aur, fereste-te de viclenia si minciuna celor din jur; daca porti aur ca podoaba, e bine, caci e semn de noroc

Aurora diminetii – Nu e bine sa o visezi. E semn de intristare

Autobuz: (accident de autobuz) vezi accident; (asteptand) nerabdare, asteptarea unor evenimente de natura emotionala, sentimentala sau chiar sociala; (calatorind) implicare intr-un proiect de echipa, cu colegi care au aceeasi tinta sau un eveniment de familie care aduna la un loc mai multe rude.

Autogara: (aglomerata) obligatii si sarcini multiple in plan financiar, cheltuieli iesite de sub control; (goala, parasita) perioada de lipsuri materiale avand drept cauza inactivitatea, detasarea de problemele profesionale, dezinteresul fata de problemele materiale ale vietii; (asteptand in autogara) senzatia ca lucruri noi urmeaza sa se intample pe plan material si financiar; (plecand la autogara) dorinta de a gasi o noua sursa de venituri; noi initiative pe plan financiar; (conducand pe cineva la atogara) sprijin in probleme financiare; imprumut, credit, sfat din partea unor persoane cu experienta.

Automobil: solutie buna, cu care se ajunge repede si pe cont propriu la o rezolvare favorabila; libertate de expresie si de miscare foarte mare; lucru de unul singur; incredere in fortele proprii; rezultate rapide; dar si rutina si plictiseala uneori; personalitate si caracter puternic.

Autostop: pericol, piedici, avertismente; impas in care ai nevoie de o solutie urgenta.

Auzi ciinii latrind – E semn rau, caci urmeaza vreme secetoasa, certuri, necazuri

Auzi pasari cintind – E bine: urmeaza o zi buna

Auzi toba batind – E semn rau, caci te ameninta o boala a inimii sau o boala circulatorie; e bine sa te odihnesti

Auzi usa scirtiind – Urmeaza certuri sau confruntari pe care este bine sa le eviti, caci nu-ti aduc nici un folos

Avalansa: izbucnire neasteptata a sentimentelor proprii; decalaje grave intre ce dorinta si capacitatea de a o pune in practica; nervozitate; stress; cearta; conflict; furie; zbucium sufletesc; emotii necontrolate, coplesitoare; amintirea unor experiente emotionale profunde; (prins de avalansa) riscuri, pericol iminent, dar cu sanse de redresare; vulnerabilitate emotionala.

Avere – Daca visezi ca ai, e bine: vei primi o veste buna

Avion – Daca zboara, vei primi o veste buna de departe, daca zbori tu cu el, vor urma bucurii marunte dar importante

Avocat – E semn rau: asteapta-te la incurcaturi si necazuri

Avort: renuntare brusca la un proiect, la o idee ce parea promitatoare, dar in care nu ai totala incredere; sentiment de vina, de teama pentru perioada imediat urmatoare; presentimente rele; esec provocat chiar de tine; posibile probleme de sanatate.

Azil: esec; abandonare; uitare; neputinta; boala.


Social Media

3 Comments

  1. Va rog,cineva sa ma ajute in legatura cu un vis ,pe care l-am avut cu trei zile in urma.Am visat un barbat,care mi-a dat trei eprubete din metal, mi le-a in mana si a zis; sa ai grija de ele,,acolo este AERU,APA sI FOCU.Va multumesc,P.S acel barbat era foarte speriat,ca si cand cineva il urmarea sa ia acele eprubee,

Leave a Reply