duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăDivinatie7, o cifra sacra, cifra lui Dumnezeu. Cu ea a inceput lumea...

7, o cifra sacra, cifra lui Dumnezeu. Cu ea a inceput lumea si cu ea se va sfarsi lumea!

7, o cifra sacra, cifra lui Dumnezeu. Cu ea a inceput lumea si cu ea se va sfarsi lumea!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

7Dincolo de realitatea matematica a cifrei 7, stiintele oculte, dar si traditia biblica, vorbesc despre o forta magica si spirituala de exceptie, exprimata in simboluri adesea obscure, al caror inteles nu a fost pe deplin relevat.

In Vechiul Testament, cu acest numar Dumnezeu a stabilit reguli pe pamant si a hotarat vremuri pentru implinirea multor evenimente in viitor, inclusiv sfarsitul acestei lumi. Observam ca Dumnezeu se foloseste de numarul sapte chiar de la inceputul intocmirii acestei lumi. Dumnezeu a creat lumea in sase zile, iar in ziua a saptea s-a odihnit (Geneza 2.1-2). Simbol al acestei lucrari este saptamana noastra de sapte zile: sase zile lucratoare, iar a saptea zi de odihna. Numarul sapte a fost regula tuturor sarbatorilor din Vechiul Testament: ziua a saptea, a sambetei (Levitic 23.3). Saptamana a saptea, a cincizecimii (Levitic 23.15-16). Luna a saptea, sarbatoarea corturilor. Sapte zile de odihna in corturi, in amintirea eliberarii evreilor din robia egipteana, cand patruzeci de ani au locuit in corturi (Levitic 23.34-43). Anul al saptelea – incetarea a tot lucrul si odihna pamantului. In acel an nu se semanau ogoarele, ci se consuma numai ce dadea pamantul de la sine (Levitic 25. 2,4, 21). Sapte saptamani de ani – „Anul jubiliar”. De sapte ori cate sapte ani de odihna. Era anul de eliberare al tuturor robilor, de iertare a datoriilor si de odihna a pamantului (Levitic 25.8-12).

Sapte brate trebuia sa aiba sfesnicul din „Cortul intalnirii”. Sapte popoare trebuia izgonite din calea poporului evreu de catre ingerul Domnului, inainte de a ajunge ei in tara unde curge lapte si miere. Saptezeci de ani a stat poporul Iudeu in robia babiloniana pentru pacatele si nelegiuirile lor inaintea Domnului. La sfarsitul acestor saptezeci de ani de robie, Dumnezeu a facut cunoscuta profetului Daniel soarta poporului Israel pana la distrugerea lui ca natiune. „Saptezeci de saptamani sunt hotarate pentru poporul tau si pentru cetatea ta cea sfanta pana ce faradelegea va trece peste margini.” (Daniel 9.24) „Sa stii si sa intelegi ca de la iesirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului si pana la Cel-Uns-Cel-Vestit sunt sapte saptamani si saizeci si doua de saptamani; si din nou vor fi zidite pietele si zidul din afara, in vremuri de stramtorare.” (Daniel 9.25) „Iar dupa cele saizeci si doua de saptamani Cel-Uns va pieri fara sa se gaseasca vreo vina in El, iar poporul unui domn va veni si va darama cetatea si templul. Si sfarsitul cetatii va veni prin potopul maniei lui Dumnezeu si pana la capat va fi razboi – prapadul cel hotarat.” (Daniel 9.26)

Numarul sapte in Noul Testament

Conform cu genealogia prezentata de Sf. Ev. Luca, nasterea lui Iisus Hristos s-a produs in generatia a saptezeci si saptea de la Adam (Luca 3.23-39). Spre deosebire de genealogia Sf. Ev. Luca, Sf. Ap. si Ev. Matei, in genealogia sa, numara neamurile cu incepere de la Avraam: „Astfel toate neamurile de la Avraam pana la David sunt paisprezece. De la David pana la stramutarea in Babilon sunt paisprezece. Si de la stramutarea in Babilon pana la Hristos sunt paisprezece.” (Mat.1.1-17) Numarul paisprezece este un numar de doua ori sacru, fiindca este de doua ori sapte.

Ca sa intelegem cat de sacru si respectabil este numarul sapte, simbolul celor mai adanci mistere, in Noul Testament, cu acest numar Dumnezeu a insemnat duminica, a saptea zi a saptamanii. Duminica a inceput a crea lumea psihica, spirituala. Duminica s-a nascut Iisus Hristos. Duminica a intrat in Ierusalim ca imparat si biruitor al mortii. Duminica a inviat din morti. Duminica a trimis pe Sfantul Duh si a intemeiat Biserica. Sapte taine sau mistere a instituit Iisus Hristos pentru mantuirea omenirii. Sapte au fost „Sinoadele ecumenice” care au stabilit Crezul crestin si alte dogme. De saptezeci de ori cate sapte sa iertam, i-a zis Iisus lui Petru. Sapte Evanghelii se citesc la taina Sfantului Maslu. In Apocalipsa Sf. Ioan se vorbeste despre sapte epistole catre sapte biserici; sapte sfesnice de aur; sapte stele; o carte cu sapte peceti; sapte ingeri cu sapte trambite; sapte pedepse din urma; sapte ingeri cu sapte cupe etc.

Sursa: Formula As

 

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

2 Comments

  1. prima zi a saptaminii este duminica iar simbata este a saptea zi ziua de odihna a domnului dumnezeu poporul ales evreii si in ziua de astazi se odihnesc in aceasta zii de sabat,adica simbata,nu va lasati inselati de catre oameni si diavoli simbata ziua de inchinare si odihna adevarata a fost tinuta cu sfintenie de catre ucenicii domnului iisus,cititi cu atentie faptele apostolilor si va ve-ti lamurii singuri sabatul simbata adica a fost schimbat dupa 321ani de la moartea si invierea domnului nostru iisus hristos de catre imparatul constantin cel mare,el a schimbat ziua adevarata a saptea sabatul cu duminica,o zi pagina a romanilor care se rugau la soare duminica egal sunday de astazi este una dintre marile inselaciuni ale diavolului,dar bunul dumnezeu inca mai are o ramasita din poporul evreu care tin cu adevarat ziua sfinta de odihna si inchinare a domnului dumnezeu,si un numai ei intrati va rog pe internet si ve-ti vedea mai explicit despre ziua a saptea.eu un fac part€ din niciun cult,secta,sau religie,sint doar un crestin neinsemnat ca si multi altii, care un se lasa inselat si dus in ratacire,deoarece cercetez cu deamaruntul asa cum bine ne invata sfinta scriptura,nu cum vor sa ne invete preotii,traditiile,si obiceiuriile pagine care nu sint scrise in sfinta carte.