Extractul din seminte de grapefruit: cel mai bun „antibiotic natural”?

Exista dovezi incontestabile ca grapefruit-ul si toata familia citricelor poseda puternice actiuni antibacteriene. El poate actiona impotriva stafilococilor, Salmonellei sau Pseudomonas.

Extractul din seminte de grapefruit are puternice proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antiseptice, antivirale, antifungice si antiparazitare. Dintre toate plantele, aceasta este poate singurul „antibiotic” adevarat, in intelesul literal al termenului. Extractul din seminte de grapefruit este activ impotriva unui numar foarte mare de microorganisme. De exemplu, un studiu a aratat ca din 794 de tulpini bacteriene si 93 de tulpini fungice, un preparat comercial cu extract din seminte de grapefruit a fost eficient impotriva a 249 de specii de stafilococ, a 86 de specii de streptococ si a 232 de specii de enterococi.

Acest extract din seminte de grapefruit devine tot mai obisnuit in intrebuintari industriale, fiind un detergent si un antiseptic ce nu afecteaza mediul, putand steriliza oalele de gatit, sau instrumentele chirurgicale.

Cea mai buna lista a multor studii de laborator asupra extractului din seminte de grapefruit se gaseste in lucrarea autorilor Shalila Sharamon si Bodo Baginski – „The Healing Power of Grapefruit Seed” (1996).

Cum se obtine? Folositi semintele de grapefruit uscate. Macinati-le bine. Adaugati destul alcool de concentratie 95% pentru a le inmuia bine, fara a face o mixtura apoasa. Ar trebui sa arate ca un rumegus umed. Lasati sa se odihneasca 24 de ore acoperit. Adaugati 70% glicerina vegetala si 30% apa de izvor sau distilata in proportie de 1:3. Turnati lichidul peste amestecul de seminte de grapefruit si alcool, amestecati bine si lasati la macerat 2 saptamani. Decantati, stoarceti pasta bine, pentru a extrage orice urma de lichid, si depozitati in sticle de culoare chihlimbarie, la intuneric.

Extractul obtinut este extrem de amar. Nimic nu-i va putea atenua amareala, cu exceptia bauturilor din citrice, cum ar fi sucul de portocale sau limonada din lamaie.

Se poate folosi ca uz intern 3-15 picaturi in suc de citrice de 2-3 ori pe zi, ca si antibiotic natural.

Extractul din seminte de grapefruit trebuie diluat inainte de intrebuintare. Doze interne in exces administrate pe perioade lungi de timp pot ucide toate bacteriile intestinale mai mult decat ar face-o antibioticele cu spectru larg, cu aceleasi efecte secundare problematice. Extractul nediluat poate provoca iritatii ale pielii si ale mucoaselor. Extractul va cauza iritatii grave ale ochilor. Nu-l lasati la indemana copiilor. Se recomanda precautie in timpul sarcinii. Daca este folosit pentru infectii bacteriene grave intr-atat incat bacteriile intestinale pot fi omorate, intestinele trebuie repopulate cat mai repede posibil. In acest scop se recomanda iaurt.

Be the first to comment

Leave a Reply