joi, februarie 2, 2023
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieUsturoiul e plin de sanatate... da o respiratie urat mirositoare (e adevarat),...

Usturoiul e plin de sanatate… da o respiratie urat mirositoare (e adevarat), dar beneficiile sale sunt incredibile!

Usturoiul e plin de sanatate… da o respiratie urat mirositoare (e adevarat), dar beneficiile sale sunt incredibile!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Usturoiul provine din Asia Centrala si din nord-estul Iranului. Cu toate acestea, el este un condiment care este utilizat in intreaga lume. Se foloseste cu usurinta la diferite retete de mancare. Dar, usturoiul are atatea beneficii pentru sanatate… Cel mai cunoscut beneficiu al usturoiului este capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar si capacitatea sa puternica de a combate infectiile. Asadar, iata lista completa a acestor beneficii:

1) Are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Usturoiul poate fi folosit pentru afectiuni ale pielii date de ciuperci, virusuri sau bacterii.

2) Poate stimula imunitatea, luptand impotriva infectiilor.

3) Contine o cantitate mare de potasiu, ceea ce inseamna ca ajuta la absorbtia altor nutrienti.

4) Ajuta la combaterea oboselii.

5) Ajuta la problemele digestive.

6) Este un luptator major impotriva cancerului. Studiile au legat consumul de usturoi de un risc scazut pentru cancerul de san, stomac, colon, esofag si cancer pancreatic.

7) Este un antiinflamator. Acest condiment contine sulfura de dialil si tiaremonona, care au proprietati anti-artritice.

8 ) Blocheaza cresterea celulelor grase, ce poate ajuta la eliminarea obezitatii, datorita compusilor sai care contin sulf.

9) Poate ajuta la curatarea organismului de toxine.

10) Te poate ajuta sa scapi de negi.

11) Este foarte bun impotriva tusei.

12) Poate scadea colesterolul si tensiunea arteriala.

Precum se observa, usturoiul este un super-aliment pentru sanatatea noastra. S-ar putea sa nu fie prea placut la respiratie pentru altii, dar acesta e singurul lui dezavantaj…

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.