duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăUncategorizedUn studiu britanic vrea sa ne pacaleasca spunandu-ne ca tigarile electronice nu...

Un studiu britanic vrea sa ne pacaleasca spunandu-ne ca tigarile electronice nu ar fi toxice! Nu va lasati manipulati!

Un studiu britanic vrea sa ne pacaleasca spunandu-ne ca tigarile electronice nu ar fi toxice! Nu va lasati manipulati!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

tigara electronica toxicaO stire ingrijoratoare despre tigarile electronice am putut citi pe hotnews.ro:

Tigarile electronice sunt cu 95% mai putin daunatoare decat tutunul si ar trebui sa fie promovate ca solutie pentru a ajuta fumatorii sa se lase de fumat, conform unui studiu realizat de o agentie a Ministerului Sanatatii din Marea Britanie, scrie reuters.com. Tigarile electronice si alte dispozitive fara tutun, pe care oamenii folosesc pentru a inhala vapori de nicotina, au crescut in popularitate in ultimii ani, insa organizatiile de sanatate au fost retinute in a le accepta ca pe o alternativa mai sigura pentru fumatori. Mai mult decat atat, guvernele din California si India au incercat sa introduca reglementari cat mai stricte pentru utilizarea lor.

“Tigarile electronice nu sunt complet lipsit de riscuri, dar dovezile arata ca, in comparatie cu tutunul, acestea sunt considerabil mai putin daunatoare”, a declarat profesorul Kevin Fenton, unul dintre autorii studiului. Cele mai multe din substantele chimice care cauzeaza bolile fumatorilor sunt absente din substanta inhalata prin tigara electronica, iar cea mai recenta estimare este ca utilizarea tigarilor electronice este cu aproximativ 95% mai putin daunatoare pentru sanatate decat fumatul tutunului, iar acest lucru este valabil si pentru fumatorii pasivi.

Rezultatele studiului britanic sunt in opozitie cu raportul facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 2014, care a cerut reglementari mai rigide pentru tigarile electronice si interdictii cu privire la utilizarea lor in anumite spatii, cat si interzicerea vanzarii acestora catre minori. Studiul contrazice, de asemenea, constatarile unui alt studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din California de Sud, care au declarat, saptamana aceasta, ca adolescentii care au incercat tigari electronice sunt mai predispusi sa se apuce de fumat tutun, fata de cei ca cei care nu au incercat astfel de dispozitive electronice.

Studiul britanic sustine, insa, ca tigarile electronice, care sunt deja cea mai recomandata solutie pentru renuntarea la fumat atat in Marea Britanie, cat si in Statele Unite, ar putea fi o modalitate cu mult mai ieftina pentru a reduce numarul de fumatori din zonele defavorizate, in care fumatul este o mare problema pentru cea mai mare parte din populatie.

P.S. Stirea mi se pare halucinanta din urmatorul considerent: asa cum spuneam si intr-un articol din 2012 (Tigarile electronice, la fel de periculoase ca tigarile clasice), gradul de periculozitate al tigarilor electronice e la fel de mare ca cel al tigarilor clasice. Si asta pentru ca tigara electronica contine nicotina, care e de fapt un drog destul de periculos. Se stie care sunt efectele adverse ale nicotinei: ea cauzeaza tensiune crescuta, prin ingustarea vaselor de sange (putand duce astfel la infarct), probleme gastrointestinale, depresii, tulburari de somn, dureri de cap, scaderea capacitatii se*uale, rezistenta la insulina si probleme de vedere. In plus, exista varietati de tigari electronice care contin nitrosamine, acelasi compus carcinogen daunator ce este gasit in tigarile obisnuite, dar si dietilenglicol, compusul extrem de toxic ce se gaseste si in antigel, si care cauzeaza leucemie.

Dar, daca vreti sa scapati de obiceiul daunator al fumatului, va recomandam sa renuntati si la tigarile electronice, caci nici acestea nu va feresc de probleme de sanatate!

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment