Un smoothie adevarat care va protejeaza inima mai bine ca orice pastila: avocado, cacao si afine!

Social Media

Exista mai multe tipuri de smoothie (suc de fructe si legume, obtinut cu ajutorul blenderului) utilizate pentru diferite stari de sanatate. Dar putine sunt care sa imbunatateasca sanatatea cardiovasculara, sa previna cancerul si sa reduca inflamatia, oferind in acelasi timp o multime de nutrienti.

Acest smoothie din articolul de fata implica trei ingrediente in blenderul dumneavoastra: afine, cacao sau cacao pudra si avocado. De asemenea, se mai adauga si un pic de miere de albine si apa. Nu trebuie sa puneti in el lapte sau iaurt.

Iata cat de bune sunt aceste 3 ingrediente:

Afinele. Cel mai recente studiu al Universitatii de Stat din Florida a stabilit ca 22 de grame de afine consumate zilnic timp de opt saptamani reduce drastic tensiunea arteriala, atat sistolica cat si diastolica, precum si rigiditatea arteriala care duce la arterioscleroza si atacul de cord. De asemenea, afinele contin antocianozidele, un remediu excelent pentru mentinerea ochilor sanatosi si a vederii bune. Extractul ajuta la calmarea ochilor obositi, care sunt o problema pentru cei care citesc mult, lucreaza timp indelungat la computer, conduc pe distante lungi noaptea sau au dificultati in adaptarea la lumina sau intuneric.

Cacaua sau pudra de cacao: Cel de-al doilea ingredient din acest smoothie este cacaua, care contine chiar mai mult antioxidant decat afinele (se stie ca antioxidantii sunt excelenti in lupta impotriva cancerului). De asemenea, antioxidantii din cacao contribuie la protejarea impotriva oxidarii colesterolului care astupa arterele si scade fluxul sangvin, jucand astfel un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si in imbunatatirea sistemului imunitar.

Avocado. Fructele de avocado sunt bogate in aminoacizi, ceea ce face proteinele ​​ei sa fie mai asimilabile decat proteinele din carne. Fructele de avocado sunt excelente anti-inflamatoare, ajutand astfel la prevenirea bolilor cronice de inima, dar si la aparitia cancerului.

Asadar, acest smoothie este excelent pentru inima dvs. Nu mai ascultati de sfaturile de la televizor care va indeamna sa luati zilnic tot felul de pastile (gen aspirina) pentru prevenirea infarctului cardiac. Sunt inselatoare si sunt doar strategii de marketing. Nu va amagiti. Mai degraba, faceti-va zilnic acest smoothie si o sa vedeti cat de bine se va simti inima dvs!


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply