Un preot roman avertizeaza: „Sarmizegetusa Regia e un loc in care s-au facut practici demoniace! Acolo nu ne putem incarca decat cu energie negativa!”

sarmizegetusa_regiaPreotul Visarion Alexa, paroh la Biserica Pogorarea Sfantului Duh, Sfantul Nicolae – Militari (Bucuresti) a participat pe 3 septembrie 2016 la emisiunea „360 de grade” difuzata sambata seara la B1 TV. Inregistrarea emisiunii o puteti gasi AICI.

Preotul s-a lansat in acuzatii extrem de grave asupra tuturor celor care sunt obsedati de Sarmizegetusa sau Sfinx ca „locuri sfante” de pelerinaj energetic. Iata cateva extrase din emisiunea amintita, o emisiune in care invitatii au vorbit despre locurile spirituale din Romania si anumite slujbe din practica bisericii:

1:44:54: „Eu nu m-as duce sa ma rog la Sarmizegetusa dintr-un singur motiv: acolo a existat o credinta demoniaca pentru ca dacii ii omorau pe cei mai tineri, ii aruncau in sulite si ii trimiteau in ceruri, iar Decebal este un sinucigas (…) O fi Decebal un simbol si un rege, dar, din punct de vedere al relatiei cu Hristos si cu venirea lui Dumnezeu pe Pamant, atunci eu nu pot sa ma inchin lui Decebal. El este un simbol al neamului romanesc, dar nu este Dumnezeu pe pamant si nici inger pazitor”.

* „Sarmizegetusa nu este un loc incarcat energetic. Din punctul meu de vedere ca si crestin, Sarmizegetusa este un loc in care s-au facut practici demoniace (…) Din punctul meu de vedere, ca si preot, ca si crestin, n-as recomanda unui crestin sa mearga sa se roage pe Bucegi, la Sfinx sau la Sarmizegetusa. De ce? Pentru ca nu sunt locuri unde s-ar fi rugat vreun sfant”.

* „Eu stiu ca pe Internet exista opinia ca la Sfinx la Bucegi ar exista o poarta energetica extraordinara sau tot felul de tuneluri, de unde va veni salvarea lumii. Din punctul meu de vedere, sunt pur si simplu basme (…) Nu recomand crestinilor locuri care nu sunt legate de crestinism, de Hristos. Indiferent ce fel de energie benefica ar cauta. In afara de Hristos, nu exista alta energie benefica”.

1:51:20: „Daca cineva vine la mine si imi spune ca… parinte, merg in diverse locuri sa ma incarc de energie, printre care altarul de la Sarmizegetusa al vechilor daci, atunci eu o sa il opresc de la impartasanie si o sa-i spun ca nu il pot impartasi pana cand nu isi stabileste identitatea spirituala (…) Astea sunt regulile jocului!”

11 Comments

  1. Asa ceva frizeaza bunul simt….Sarmisegetuza exista inainte de Isus si crestinism…ce treaba are biserica cu asta? Omul e liber sa se roage la ce si unde vrea….Comunistii ne spuneau cum sa traim ..acum o face si biserica? Au fost multi zei in lume inainte de cel crestin…De ce terfeleste un preot un loc sfant doar fiindca nu e al bisericii….Nene..oamenii nu sunt prosti…Pe voi va sperie ca nu cumva credintele vechi.care au inceput sa invie in oameni sa ia amploare..asta e problema….Citeste nene…si ai sa vezi ca religia dacilor nu era mult diferita de cea crestina…si mai spune oamenilor cu romanii si apoi crestinii au ars sau distrus templele dacilor…Sunt SATUL DE FATARNICIA BISERICII…ACUM SI STRAMOSII NU MAI AU LOC DE BISERICA…..Nene…Sa iti enumar masacrele facute de crestini in numele credintei? De culturile si bibliotecile distruse? Cine sunt demonii?…Cei care creiaza sau cei care distrug? Cei care tolereaza sau cei care sunt inchisi in dogme restrictive? Oamenii sunt lasati sa puna intrebari…nu sa primeasca raspunsuri….si ” adevarul ii va elibera”….
    https://www.almeea.ro/wp-comments-post.php

  2. regulile jocului…..pentru acesti farisei …credinta e un joc……. conteaza doar pitacii……. dar ce nu stiu ei……ce mai conteaza 15-20 de ani………..sa vedem pe unde scot camasa atunci….hi. hi……sa vezi ce viziuni, asa cum spune domul preot……demoniace…..hai sictir!?!?

  3. In vechiul testament exista practici si mai rele decat cele ale dacilor si totusi religia ne trimite la ele. Eu cred in Dumnezeu dar religia si ritualurile au pierdut voit sau intamplator multe din valorile adevarate ale crestinismului. Daca cei care conduc Biserica nu se vor dezice si nu si vor spovedi in public pacatele care au ros credinta oamenilor de rand in crestinism incepand cu secole in urma tot mai multi oameni se vor indeparta.

  4. Atata timp cat in biserica ortodoxa femeia este inferioara barbatului si Eva este considerata prima femeie , stergandu se din toate scrierile biblice urma primei adevarate femei e greu sa mai crezi in restul de adevaruri servite. Cand Dumnezeu zice ca toti suntem egali dar nu stiu ce sinod hotaraste ca femeile nu au voie aia si aialalta pentru ca nu sunt barbati,eu raman ceva mai departe de biserica si de babele care ma trag la o parte ca sa mearga mai intai barbatii la miruit …dar cu credinta in Dumnezeu..asa cum il gasim in jurul nostru si in fiecare celula pe care el ne a impregnat-o cu lumina Lui. Nu trebuie sa-L cautam prea departe e mereu cu noi.

Leave a Reply