Un caz uluitor de vindecare cu ajutorul rugaciunii

Social Media

Vindecarea spirituala poate fi numita si „vindecare mentala la distanta”. Intr-un caz prototip, cineva este programat in ziua urmatoare pentru extirparea unei tumori. Acea persoana iti cere sa te rogi pentru ea, in vederea unei insanatosiri grabnice. In acea noapte te rogi intens, iar in ziua urmatoare primesti de la ea un telefon. Iti spune ca in urma radiografiilor premergatoare operatiei s-a constatat disparitia tumorii! Dupa ce se confirma acest lucru, spre consternarea medicilor si uimirea cunostintei voastre, operatia este anulata. Oare a primit raspuns la rugaciuni?

Autorul Bernard Gitterson povesteste o intamplare similara:

„Medicul Rex Gardner de la spitalul Sunderland District, din Marea Britanie, a investigat o serie de cazuri inexplicabile de vindecare prin intermediul rugaciunii. Intr-unul din acestea, o femeie i-a rugat pe cei cu care mergea la biserica sa se roage pentru ea, in vederea revenirii dintr-o afectiune de varicoza ulceroasa grava, de care suferea la nivelul piciorului. Doctorul ii spusese ca si in cazul in care aceasta afectiune avea sa se vindece, cicatricea va necesita implantarea unei grefe de piele. Dar, dupa ziua in care s-a facut rugaciunea, ulcerul s-a vindecat complet si nu a mai fost nevoie de nicio grefa de piele.

In raportul sau, Gardner spune ca povestea este „atat de bizara, incat daca nu as fi fost cel care a examinat piciorul pacientului la urmatoarea intalnire parohiala si nu as fi dispus de atatia martori, nu as fi luat-o in seama”.

Exista dovezi potrivit carora gandurile calme, pline de iubire sau, din contra, agresive si rauvoitoare pot influenta fiziologia unei persoane atunci cand sunt indreptate asupra ei de la distanta? Mai multe decenii de experimente de laborator arata clar ca raspunsul este da.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply