Vreti sa fiti tanar cat mai mult timp? Impiedicati sufletul sa imbatraneasca! Fiti copil cu inima!

Imagine: artstation.com + prelucrare proprie

Se stie ca o un trai sobru, masurat laborios si perfect ordonat, prelungeste in mod obisnuit viata. A fi mult timp tanar sau chiar a redeveni tanar, iata ce ar parea a de dorit de majoritatea oamenilor. Dar e posibil acest lucru?

Faimosul conte de Saint-Germain a murit, dar el n-a fost vazut imbatranind. Parea mereu a avea 40 de ani, desi in epoca celebritatii sale zicea ca are 80. Ninon de l’Enclos, ajunsa la o varsta inaintata, era inca o femeie tanara, frumoasa si seducatoare. A murit fara sa imbatraneasca. Desbarrolles, celebrul chiromant, este de foarte multa vreme pentru toata lumea un om de 35 de ani. Actul lui de nastere spunea insa altceva daca ar fi indraznit sa-l arate: dar nimeni n-ar fi crezut. Cagliostro a fost vazut avand mereu aceeasi varsta; pretindea nu numai ca poseda un elixir care dadea batranilor pentru o clipa vigoarea tineretii, dar si ca obtine regenerarea fizica prin mijloace enigmatice. Cagliostro si contele de Saint-Germain atribuiau pastrarea tineretii lor existentei si folosirii medicinii universale, cautata inutil de atatia alchimisti.

Un initiat din veacul al XV-lea, bunul si invatatul Guillaume Postel, dupa ce fusese vazut batran si uscat, el aparu cu un ten trandafiriu, fara niciun rid, cu barba si parul negru, cu un trup agil si viguros. Dusmanii pretindeau ca-si caneste parul si se fardeaza; zeflemitorilor si falsilor invatati le trebuia o explicatie pentru fenomene pe care nu le intelegeau.

Dar, cel mai important instrument magic de conservare a tineretii trupului este sa impiedici sufletul sa imbatraneasca, pastrandu-i cu grija prospetimea originara a sentimentelor si gandurilor pe care lumea corupta le numeste iluzii. Adica, a crede in fericire pe Pamant, a crede in prietenie, a crede in dragoste. Fiti copii cu inima si veti ramane vesnic tineri.

Be the first to comment

Leave a Reply