vineri, februarie 3, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaCafeneaTe imbolnavesti din cauza ta! Doar mintea ta te poate insanatosi, si...

Te imbolnavesti din cauza ta! Doar mintea ta te poate insanatosi, si nu medicul!

Te imbolnavesti din cauza ta! Doar mintea ta te poate insanatosi, si nu medicul!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

bolnavaCei care conteaza pe o boala, cei care cred ca au comis ceva care ii va imbolnavi, intr-adevar isi cauzeaza boala. Exista un dicton, extraordinar de real: „Boala vine chemata!”

Probabil ti s-a spus sa nu stai in curent ca racesti, iar afirmatia asta ai contabilizat-o ca pe un fapt. O asemenea acceptare transforma invatarea intr-un sistem de credinta. Data urmatoare, stand in curent, datorita acestei credinte, contezi pe aparitia racelii. Continuarea povestii o cunosti. Data urmatoare cand stai din nou in curent, iti intaresti corelatia cauza-efect, esti si mai convins ca racesti din nou. Si iata!

Esti permanent inconjurat de bacterii si virusi, dar ele sunt tinute in sah de sistemul tau imunitar. Mentalul tau poate in aceeasi masura sa dea frau liber, sau sa infraneze sistemul imunitar. Medicii se apropie tot mai mult de momentul in care vor accepta total ca mentalul nostru este capabil sa modifice starea corporala. Faptul ca o poate strica, l-au acceptat de decenii.

De la asteptarile cu caracter negativ ne imbolnavi. Asteptarile pozitive ne insanatosesc. Ambele procese au loc cu aceeasi eficacitate. Sub influente fortifiante, aceste asteptari devin tot mai eficace. Are efect fortifiant daca spunem sau auzim pe altii spunand. Constientizarea rezultatului are de asemenea efect de intarire, la fel ca si formarea imaginii si imaginatia.

Un barbat merge la medic. I se face anamneza (este intrebat in detaliu privind evolutia suferintei sale), dupa care medicul ii prescrie un medicament. Pacientul merge la farmacie, cumpara pastilele prescrise. Le ia sa zicem „una la patru ore” si se insanatoseste. Un lucru nu stia. Medicul nu i-a gasit nimic maladiv. In reteta i-a prescris doar tablete de dextroza. Increderea in medic si in efectul medicamentului prescris si-au facut efectul (cunoscut sub numele de ’efect placebo’). Medicul a prescris un medicament neutru, dar stia ca sarcina de vindecare o va duce psihicul pacientului la bun sfarsit.

Si iu iti poti pune psihicul la lucru, iar prin asta te ajuti pe sine si pe altii in aceeasi masura.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

2 Comments

  1. Buna,

    Este amuzant ce spuneti aici. Nu o spun ca pe o insulta insa, a rog sa spuneti acelasi lucru si unuia ca mine, care s-a nascut cu o boala la coloana. Am chemat boala inainte de a ma naste? Exista vreo sansa ca mintea mea sa ma insanatoseasca tinand cont ca se manifesta de la 15 ani prin semi-paralizie in unele situatii? Evident ca nu iau pastile pentru aceasta boala (pentru ca nimic nu isi face efectul) si nici nu stau in spital 2 luni pe an asa cum ar trebui, insa va rog sa imi spuneti si mie cum imi pot convinge eu mintea ca boala din nastere este o aberatie si trebuie sa o vindece???