vineri, februarie 3, 2023
AcasăSpiritualitate practicaNe putem vindeca sufletul cu ajutorul culorilor! Iata ce trebuie sa facem!

Ne putem vindeca sufletul cu ajutorul culorilor! Iata ce trebuie sa facem!

Ne putem vindeca sufletul cu ajutorul culorilor! Iata ce trebuie sa facem!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

culori meditatieCulorile au un impact real asupra starii noastre de bine. Realizati urmatoarele exercitii bazate pe culori si descoperiti senzatiile pozitive pe care le provoaca.

Violet – va provoaca liniste suprema

Indreptati-va atentia asupra unui punct situat pe mijlocul fruntii dvs. Este „al treilea ochi” al indienilor, chakra meditatiei, a clarviziunii. Vizualizati nuanta violet, fixati-o pe mijlocul fruntii, lasati-o sa se imprastie. Lasati-va imaginatia sa se desfasoare cateva clipe. Treptat-treptat, gandurile dvs. se potolesc, fruntea vi se destinde. Sunteti cat se poate de linistite.

Albastru – va provoaca destindere, libertate, incredere

Indreptati-va atentia spre propriul dvs. gat si vizualizati culoarea albastra, ca marea, ca cerul… Albastrul corespunde chakrei gatului, organ al expresiei, al comunicarii. Simtiti cum vi se „dezleaga” gatul, percepeti calmul pe care-l provoaca aceasta destindere. O liniste ce va va permite sa va exprimati liber, sa comunicati cu incredere.

Rosu – va energizeaza

Reprezentati-va mental culoarea rosie, care corespunde primului centru de energie, asa-numita chakra-radacina, situata in partea inferioara a spatelui si de-a lungul picioarelor. „Asezati” aceasta lumina rosie la baza coloanei dvs. vertebrale (sau a perineului) si lasati-o sa urce pe coloana in sus, pana in crestetul capului. Simtiti-i caldura invaluitoare, forta, vitalitatea impregnandu-va intregul corp. Si regasiti, astfel, increderea in dvs.

Alb – va purifica

Vizualizati un alb luminos, care pleaca din crestetul capului dvs. si se inalta in eter, pentru a va largi aria constiintei. Simtiti lumina, prospetimea si pacea pe care vi le creeaza aceasta culoare. Albul corespunde chakrei situate in crestetul capului. Este cea de-a saptea chakra, asa-numita „chakra-coroana”, centrul starii noastre spirituale, si reprezinta puritatea, serenitatea, inocenta, echilibrul.

Verde – va invioreaza, va creste iubirea

Reprezentati-va culoarea verde, precum cea a naturii primavara. Ea simbolizeaza speranta, renasterea si corespunde chakrei inimii si plamanilor. Imaginati-va ca va plimbati pe o pajiste, contempland natura primitoare care va invioreaza. Va simtiti bine, in siguranta. Inconjurati-va inima cu acest verde natural. Lasati-va plamanii sa se umple de liniste si veti constata un sentiment de dragoste si de compasiune fata de dvs. si fata de ceilalti.

Galben – va revitalizeaza

Culoare a soarelui, a sarbatorii si a bucuriei, galbenul este simbolul vietii. Corespunde celui de-al treilea centru de energie, plexul solar, locul unde se afla diafragma, muschiul respirator, centru al emotiilor si al fortei vitale. „Puneti” culoarea galbena pe plexul dumneavostra, pentru calmarea sistemului nervos. Imaginati-va ca este o floarea-soarelui. Simtiti-o cum se deschide la fiecare respiratie si cum va aduce calmul, lumina interioara.

Portocaliu – va tonifiaza, va produce optimism

Este culoarea vesmintelor calugarilor budisti. Simbol al vitalitatii, portocaliul insufla buna dispozitie si optimism. Vizualizati aceasta culoare si „plasati-o” pe abdomenul dvs., chiar sub ombilic. Este al doilea centru de energie, pe care japonezii il numesc „hara”, in legatura cu pantecele, senzualitatea si sentimentele dvs. Imaginati-va o lumina care se raspandeste in abdomenul dvs. Impregnati-va de vibratia ei pozitiva.

Sursa: Formula-As

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.