Home Uncategorized Stresul te poate chiar intineri!

Stresul te poate chiar intineri!

by admin
34 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

stress-womanCercetatorii au inceput sa gaseasca partile bune ale stresului, sustinand ca te poate face sa traiesti mai mult si sfatuindu-i pe oameni sa nu se fereasca de lucrurile care le complica viata.

Grija pentru ziua de maine nu te baga in spital, spun din ce in ce mai multi medici, iar un stres pe termen scurt se poate dovedi sanatate curata: incetineste procesul de imbatranire, face minuni pentru sistemul imunitar si e eficient impotriva artritei si bolii Alzheimer, sustine dr. Mario Kyriazis, presedintele Societatii Britanice pentru Longevitate, citat de “The Independent”: “Avem tendinta sa dam vina pe stres pentru orice, de la epuizare pana la stari proaste si boli de inima. Departe de a fi nesanatos, stresul este vital pentru supravietuire. Ii sfatuiesc pe oameni sa caute stresul, pentru ca te poate face sa traiesti mai mult. Oamenii care au vieti monotone, necomplicate si care nu le pun probleme tind sa fie loviti mai rau de problemele de sanatate”. Kyriazis aduce in sprijinul teoriei sale mai multe studii care arata ca stresul usor si moderat contribuie la cresterea productiei de proteine regenerative ce hranesc celulele nervoase, facandu-le sa lucreze la capacitate maxima.

Unele cercetari sugereaza ca stresul poate fi un adversar al cancerului la san, in timp ce altele arata ca oamenii care sunt stresati inainte de o interventie chirurgicala se recupereaza mai repede decat cei relaxati. Totodata, copiii mamelor supuse stresului in timpul sarcinii se dezvolta mai mult decat cei nascuti de mame fara griji. Un studiu facut la Universitatea din Texas releva ca oamenii care au avut toata viata lor slujbe nesolicitante au cu 43% mai multe sanse sa moara prematur, fata de cei care au avut parte de portii moderate de stres. Lui Kyriazis i se pare logic sa fie asa: “Cand corpul tau este stresat, este stimulat si drept urmare sistemul imunitar este incontinuu testat si provocat”.

Un deadline strans sau un interviu dificil pentru un job pregateste sistemul imunitar pentru pericol si imbunatateste functionarea inimii, ajutand corpul sa lupte impotriva infectiilor. Insa stresul cronic, provocat de o perioada indelungata de somaj sau de o viata grea de familie, este o cauza majora a problemelor de sanatate, mai spun cercetatorii.

Sursa: www.cotidianul.ro

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

ghizela 26 aprilie 2010 - 14:42

oricit as incerca nu mai cred!

Leave a Comment