Sentinta de condamnare la moarte a lui Iisus Hristos

Social Media

iisus-30Sentinta de condamnare a lui Iisus Hristos se pare ca s-a pastrat, pe un pergament, la Manastirea Simancas din Spania. Unii pretind ca acest text de factura chaldeeana-ebraica ar fi fost gasit intre ruinele unui templu din Muntii Abruzzilor, ascuns vreme indelungata intr-un sul metalic.

Imparatul spaniol Carol Quintul a aflat de el, a dat o mare suma de bani ca sa-l cumpere si l-a depus in grija calugarilor iezuiti, nu departe de Valladolid. Textul a fost tradus din latina in spaniola.

Iata-l:

“Verdictul lui Pontius Pilatus, loctiitor in Tara Galileei-de-Jos cu asa cuprins: in anul al XVIII al lui Tiberius Caesar, imparat Roman si Monarh neinvins al Universului in Olimpiada CXXI si in anul de la creatia Lumii, dupa calculele Evreilor MMMMDLXXXVIII, dupa Imperiul Roman LXXIII si dupa captivitatea Babyloniei CDXVII, Pontificiul Roman Lucius Pesinus Mucius Sanricus, Proconsul al neinvinsului Valerius Palestinus, Guvernatorul Iudeei, fiind Consuli, si Flavius Quartus, fiind Regent si Guvernator al orasului Ierusalim; Pontius Pilatus fiind Guvernator al Galileei-de-Jos, Anna si Caiafa Patriarhi si Mari Preoti, Aleo Maclus fiind pazitor al Templului si Quintus Cornelius Sublimus si Sextus Pompilius Rufus fiind centurioni ai Consulilor romani;

La XV Martie EU, Pilatus Pontius, reprezentantul Imperiului Roman in acest palat Larchii, rezidenta noastra ca Pretor, judec si condamn la pedeapsa cu moartea pe Jesus, numit Chrestus Nazarenus, din Tara Galileea, om de lege Mozaica, seditios contra Marelui imparat Tiberius Caesar si, in urma marturisirilor mari si ponderoase ale poporului, DECID ca el sa moara pe cruce ca vinovat de a fi adunat oameni bogati si saraci, de a fi provocat tumulte in toata Galileea, dandu-se in mod fals Drept fiu al lui Dumnezeu (IEHOVAH) si in mod fals ca Rege al Ierusalimului (al lui ISRAEL), amenintand cu ruina Ierusalimul si Imperiul Sacru, refuzand tributul lui Caesar, indraznind sa intre in Triumf urmat de multime care purta in maini dafini, intocmai ca un Print in orasul si in Templul Divin.

Pentru aceste cuvinte ORDON centurionului meu Quintus Cornelius de a plimba prin orasul Ierusalim, impreuna cu doi omoratori, pe Jesus Chrestus, legat si imbracat cu purpura si cu o coroana de spini, ducandu-si crucea in spinare, pentru ca sa slujeasca de exemplu raufacatorilor.

Toata aceasta ceremonie va iesi pe poarta numita Antonina si va merge pana la Muntele Calvarius, unde, dupa ce va fi rastignit pe cruce intepenit intre cei doi ucigasi, corpul sau va ramane expus ca spectacol.

Se va scrie pe cruce urmatoarea inscriptie in limbile ebree, greaca si latina, in ebree: Aloi Olisidu, in greaca: Iesos Nazarenos si in latina: Jesus Nazarenus.

De asemenea ORDONAM la tot poporul bogatilor si saracilor sa nu indrazneasca sa se opuna acestei sentinte sub pedeapsa de a fi judecat ca razvratitor contra IMPERIULUI.

Au confirmat aceasta sentinta:
– pentru cele XII triburi ale lui Israel: Daniel Robani, fariseu, Iohannes Zorobabel, Lean, Rafael Robani, Izabec, Precidam.
– pentru Imperiul Roman: Lucilius Sextilius vsi Amostrus Silius.
– pentru gentiles (oamenii straini): Montan, Elias Kopel, carturar (grefier-scriitor).

Trimitandu-se o astfel de Lespede celor XII triburi”


Social Media

4 Comments

 1. Sorin, eu contest invierea lui isus, ca el nu este fiul lui dumnezeu(o mare blasfemie sa zici asaceva pt c dumneeu este energie), si tot despre minunilel lui(oameni care fac minuni sunt si in ziua de azi dar el nu l-a inviat pe lazar apostolul toma nu era tampit ca spunea asta), dar nu contest existenta lui si a sectei gnostrii.
  Yeshua s-a nascut pe 28 octombrie nu pe 25 decembrie pt ca atunci a fost pusa deoarece,isus a fost pus in locul soarelui.
  Si va iubit pe toti timp de 16 secole cu o „sfanta inchizitie”, religiile puse pt a face oamenii sa se separe intre ei, pt ca interpretarea biblie a dus la aparitia catolicilor, ortodoxilor, adventistilor etc. O BISERICA DIVIZATA NU ESTE BISERICA.

 2. Dragos inchizitia a fost condusa de masoni si oameni care nu aveau nimic ,cu ,crestinismul. Iisus a fost este si v-a fi fiul lui Dumnezeu si cand vei da ochii cu el te vei ingrozai iar el nu v-a putea face nimic pentru tine ca sa te ajute ca tu ai ales. Dupa tine poti sa te inchini si curentului electric ca tot energie e:))))))) . Dumnezeu e o fiinta nemuritoare si cat se poate de rationala ,Tu te inchini celui care sustii cu tarie ca nu exista adica satan dar nu vei recunoaste niciodata ca stapanul tau nu-ti da voie sa gandesti liber.Iisus Dumnezeul meu ma lasa sa aleg pe ce cale merg sa ma exprim liber si chiar sa-l si contest si nu ma v-a pedepsi si nu v-a incerca sa ma impiedice sa spun sa scriu ceva de rau despre el .In final daca ma voi intoarce la el ma v-a ierta. Dar nenumitul adica satan daca il denigrezi tu te va pedepsi aspru ca asa actioneaza el . Daca nu exista satana de ce Dumnezeu nu ne-a manantit si sa traim vesnic ce rost ar avea toate astea .Dupa cum zici tu Dumnezeu sa joaca cu noi dea evolutia.Aberant si retrograd mai ganesc cei fara Dumnezeu.

 3. = SORIN si DRAGOS, dupa ce veti citi cu atentie MARE, ‘comentariile’ din pagina: NOI ROMANII SI EI AMERICANII scris de Anatol Basarab, puteti sa transmiteti si catre ALMEEA sa citeasca, sa mai citeasca si SCRIPTURILE.
  =Daca veti dori, eventual un dialog, va rog neaparat sa intelegeti ca trebuie cel putin sa fi citit SCRIPTURILE / Biblia.
  =Am adresa: mesia_unsul_prorocul@yahoo.com .
  =Cu stima. -Mesia.

Leave a Reply