Sapte alimente sau accesorii alimentare care produc cancer! Evitati-le cu orice pret!

alimente toxice 2Stiati ca aceasta boala grava, care este cancerul, e aproape inexistenta intre anumite triburi si popoare indigene? Da, se pare ca “maladia secolului XX”, cancerul, a fost stimulat de conditiile oferite de un stil de viata modern. Cercetarile asupra civilizatiilor trecute au aratat ca tumorile erau extrem de rare in trecut fata de prezent, ceea ce inseamna ca trebuie sa aiba legatura cu modul in care traim acum.

Iata in continuare 7 alimente si accesorii alimentare de care ar trebui sa ne ferim cat se poate de mult, intrucat ele sunt cunoscute ca favorizand aparitia cancerului:

1) Sticlele din plastic in care sunt ambalate multe din bauturile racoritoare, alcoolice sau apa: s-a demonstrat ca substante chimice daunatoare pentru organismul uman pot infiltra materialele plastice, iar, dupa consum, ajung in corpurile noastre. Si aceste substante pot produce pe langa cancer, boli ca infertilitate, diabet si obezitate.

2) Produsele alimentare conservate sau afumate. Pentru conservare si afumare se folosesc o serie de nitrati si nitriti, care, odata ajunsi in organismul omului, se transforma in produse secundare care au legaturi puternice cu riscuri crescute de cancer.

3) Pestii de la fermele acvatice. Analizele au demonstrat ca apa din fermele piscicole au un nivel mai mare de poluanti chimici decat apa in care traiesc pestii in salbaticie. Si, din cauza supraaglomerarii din aceste ferme, pestii din ferme sunt mult mai susceptibili in a face mai multe boli.

4) Carnea la gratar. Atunci cand se ard anumite materiale (carbune, lemn) rezulta produse secundare, ca hidrocarburile policiclice amoratice, care pot creste expunerea la agentii cancerigeni, sporind astfel riscul de cancer.

5) Alimentele cu grasimi trans si uleiuri hidrogenate. Grasimile trans sunt concepute prin adaugarea hidrogenului in ulei vegetal, in cadrul unui proces numit hidrogenare. Folosirea acestor grasimi in prepararea alimentelor procesate ajuta la prelungirea prospetimii acestora, a termenului de garantie si a aspectului atragator in rafturile magazinelor. Au fost studii care au legat grasimile trans de boli ca diabetul zaharat, cancer sau accident vascular cerebral.

6) Popcornul din cuptorul cu microunde. Pungile de popcorn ce pot fi preparate in cuptoarele cu microunde contin acid perfluorooctanoic si sulfonat perfluoroctan, care, atunci cand sunt incalzite in cuptorul cu microunde, sunt periculoase pentru organismul uman; studiile au aratat ca ele pot duce la cresterea cazurilor de cancer de prostata.

7) Zaharul. S-a demonstrat ca toate celulele canceroase se hranesc cu zahar, precum si cu produsele alimentare care ajung sa fie convertite la zaharuri, cum ar fi pastele, painea, cerealele si unele fructe.

3 comentarii la „Sapte alimente sau accesorii alimentare care produc cancer! Evitati-le cu orice pret!”

  1. De acord! Dar, acestea sunt ultimele mijloace care produc cancer. Primele se regasesc in pamant, in apa si in aer. Deja planeta nu ne mai suporta. Nu conteaza zaharul si alte nebunii pentru ca, asa cum sunt nou nascuti care mor de cancer, asa sunt si batrani care au avut totimpul o viata echilibrata. E vorba de ADN. Ai unul bun, ok! Poti ramane cu toata dantura pana la moarte… ADN prost, deja de la stresul cotidian ramai si fara dinti si fara par, indierent cu cate vitamine si minerale bombardezi organismul.
    Ideea mea e ca, indiferent de unde mananci, chit ca e bomba calorica din supermarket, fie ca e vitelul care a mancat de langa cocina de porci… daca ai un ADN slab, nu conteaza.
    Multumesc pentru articole! Le urmaresc totimpul, indiferent de domeniu.

Lasă un comentariu