Cinci alimente periculoase ce pot produce cancer. Feriti-va de ele!

carnatiSa recunoastem: e greu sa consumam in ziua de azi mancarea sanatoasa. O multime de mancaruri contin E-uri, aditivi si coloranti chimici care sunt daunatoare trupului nostru si care pot provoca boli grave, ca diabetul, cancerul sau afectiuni cardiace. Astazi vom vorbi despre cateva alimente cancerigene, de care ar trebui sa va feriti:

1) Carnea semipreparata. Prin preparare, carnea semipreparata (sub forma de carnati, parizer, salam etc.) contine o multime de conservanti chimici, care sunt legati cu un nivel mai mare de risc al cancerului de colon. Multe din aceste preparate sunt fabricati cu ingredienti carcinogeni ca nitratul de sodiu, folosit pentru ca preparatul sa aiba culoarea rosie si sa para proaspat. Un studiu din 2005 al Univ.din Hawaii a descoperit ca semipreparatele din carne cresc riscul de cancer pancreatic cu 67%. Fundatia de Cercetare a Cancerului Mondial crede ca pentru a reduce riscul de cancer, oamenii ar trebui sa renunte pentru totdeauna in a mai consuma carne semipreparata (sub forma de carnati, slanina, hot dog-uri, salamuri etc.)

2) Bauturi carbogazoase: sunt pline de calorii, zahar si alte ingrediente artificiale, neavand beneficii nutritionale. Conform unor studii, marea majoritate a bauturilor carbogazoase duc la aparitia mai rapida a cariilor dentare. Dar, un studiu realizat de cercetatorii de la Univ.din Minnesota a descoperit ca cei care beau cel putin doua bauturi carbogazoase pe saptamana au un risc de doua ori mai mare in a face cancer pancreatic. Bauturile colorate contin un chimical cunoscut sub numele de 4-metilimidazol (4-MI), care poate duce la cancer.

3) Chipsuri de cartofi: Acestea contin carbohidrati glicemici, arome artificiale, coloranti artificiali si conservanti. Temperaturile inalte la care sunt produse chipsurile de cartofi pot cauza formarea de substante carcinogene ca acrilamida, ce se gaseste, de asemenea, in tigarete. Se crede ca acrilamida cauzeaza anual mii de cancere in America.

4) Somonul cultivat: Conform lui David Carpenter, directorul pentru Institutul de Sanatate si Mediu al Univ.din Albany, somonul crescut in bazine este plin de substante carcinogene, ca DDT. Aveti grija sa nu mancati somon mai mult de o data la 5 luni, pentru a nu creste riscul in a face cancer.

5) Merele. Si aici nu ne referim la merele naturale, netratate, ci la cele tratate cu pesticide, care cresc riscul de a face cancere. Si nu e vorba doar de mere, ci si de alte fructe tratate, ca strugurii, capsunele, cartofii si portocalele.

6 Comments

Leave a Reply