Sa recunoastem: e greu sa consumam in ziua de azi mancarea sanatoasa. O multime de mancaruri contin E-uri, aditivi si coloranti chimici care sunt daunatoare trupului nostru si care pot provoca boli grave, ca diabetul, cancerul sau afectiuni cardiace. Astazi vom vorbi despre cateva alimente cancerigene, de care ar trebui sa va feriti:
1) Carnea semipreparata. Prin preparare, carnea semipreparata (sub forma de carnati, parizer, salam etc.) contine o multime de conservanti chimici, care sunt legati cu un nivel mai mare de risc al cancerului de colon. Multe din aceste preparate sunt fabricati cu ingredienti carcinogeni ca nitratul de sodiu, folosit pentru ca preparatul sa aiba culoarea rosie si sa para proaspat. Un studiu din 2005 al Univ.din Hawaii a descoperit ca semipreparatele din carne cresc riscul de cancer pancreatic cu 67%. Fundatia de Cercetare a Cancerului Mondial crede ca pentru a reduce riscul de cancer, oamenii ar trebui sa renunte pentru totdeauna in a mai consuma carne semipreparata (sub forma de carnati, slanina, hot dog-uri, salamuri etc.)
2) Bauturi carbogazoase: sunt pline de calorii, zahar si alte ingrediente artificiale, neavand beneficii nutritionale. Conform unor studii, marea majoritate a bauturilor carbogazoase duc la aparitia mai rapida a cariilor dentare. Dar, un studiu realizat de cercetatorii de la Univ.din Minnesota a descoperit ca cei care beau cel putin doua bauturi carbogazoase pe saptamana au un risc de doua ori mai mare in a face cancer pancreatic. Bauturile colorate contin un chimical cunoscut sub numele de 4-metilimidazol (4-MI), care poate duce la cancer.
3) Chipsuri de cartofi: Acestea contin carbohidrati glicemici, arome artificiale, coloranti artificiali si conservanti. Temperaturile inalte la care sunt produse chipsurile de cartofi pot cauza formarea de substante carcinogene ca acrilamida, ce se gaseste, de asemenea, in tigarete. Se crede ca acrilamida cauzeaza anual mii de cancere in America.
4) Somonul cultivat: Conform lui David Carpenter, directorul pentru Institutul de Sanatate si Mediu al Univ.din Albany, somonul crescut in bazine este plin de substante carcinogene, ca DDT. Aveti grija sa nu mancati somon mai mult de o data la 5 luni, pentru a nu creste riscul in a face cancer.
5) Merele. Si aici nu ne referim la merele naturale, netratate, ci la cele tratate cu pesticide, care cresc riscul de a face cancere. Si nu e vorba doar de mere, ci si de alte fructe tratate, ca strugurii, capsunele, cartofii si portocalele.
HA HA HA HA! Eu mananc astea de cnad ma stiu si n-am nimic. Dar dupa parerea ta lovendsale daca nici fructe n-avem voie ce naiba avem voie? Iarba de pe camp? Ma faci sa rad.
XTC fiecare organism este diferit si depinde de organism aceaste alimente provoaca cancer in timp si de asta trebuie sa te fereste prevenirea este cel mai bun tratament… 🙂
Am mancat toate produsele de mai sus…am putut sa ma „las” de bauturi carbogazoase(nu in totalitate) si chipsuri,dar de mancare semipreparata nu am cum…adica ce sa mananc in loc de salam si carnati ?
cartofii nu sunt fructe..sau cel putin noi nu consumam fructele de la planta de cartof.
cat despre celelalte e adevarat. Incercati sa va cultivati singuri macar o parte din mancare…
XTC, razi tu mult cat razi, dar statisticile o spun clar: acum 100 de ani, nu prea existau cazuri de cancere, iar acum incidenta sa e uriasa. O fi din cauza ierburilor de pe camp? 🙂
Silivriano
In trecut meniul meu era compus preponderent din semipreparate [carnati ,salm,..etc] si conserve. In ciuda faptului ca am facut mereu sport si nu am avut de-aface cu doctorii,acum 1 an am fost operat de urgenta de colecistita in ultima faza datorita alimentatiei.
Marul este un fruct care are multe stropiri in cursul unui an fiindca altfel nu avem recolta si nu vorbesc aici de produsele turcesti mari cat elefantul”,ci de cele autohtone. Daca veti incerca sa vi le cultivati singuri tot acolo veti ajunge daca nu plantati copacii doar de frumusete. Prunele,gutuile uneori si caisele pot creste si fara stropiri.