O femeie si o albina au devenit cei mai buni prieteni, dupa ce albina a fost salvata din gradina!

Social Media

Asa cum spune si titlul articolului, o femeie si o albina au devenit cei mai prieteni! Intamplarea a avut loc in anul 2018 si a fost povestita in cadrul emisiunii „Soulmates” („Prieteni de suflet”). Femeia, atunci cand a gasit o albina ranita in gradina ei, a luat-o cu grija si a fost surprinsa cand a observat ca albina a devenit atasata de ea, creand o legatura speciala.

Iata ce a povestit femeia: „Imi pun mana jos, iar albina urca pe mana mea. Lucram in gradina. M-am intors si am exclamat „O! Uite o albina!” Am ridicat-o, m-am uitat la ea si am observat ca ea nu avea deloc aripi. Atunci, m-am gandit ce sa fac. Asa ca i-am dat apa indulcita. Aveam o planta calluna in gradina, si-am zis s-o pun acolo, poate se hraneste cu niste nectar din flori. M-am gandit ca dupa ce ma voi intoarce de la lucru, albina o sa se tarasca. Dar albina nu s-a miscat de acolo.

Cand am gasit-o, mi-am zis ca trebuie s-o duc inauntru, in casa, si s-o ajut. Asa ca am tinut-o in casa peste noapte. Avea o vointa mare de a trai”.

Femeia a dus albina in casa si a cerut ajutor de la experti: „Ei mi-au spus ca ar putea fi vorba de un virus care i-au deformat aripile. Nu puteam s-o las afara, pentru ca vremea se inrautatise. Am simtit ca era un fel de „animalut de companie”, care nu reusea sa se descurce pe cont propriu. Si ea avea nevoie de ajutorul meu”.

Ce-a facut femeia in continuare? „M-am dus in gradina si am observat cum se comporta albinele. Am adunat niste informatii si am creat in casa un mediu pentru ea. De fapt, era un fel de casa pentru pasari, pe care am umplut-o cu un fel de material de casa. Ea a intrat acolo si s-a desfatat. Mi-am dat seama ca am o responsabilitate pentru aceasta creatura. Cred ca a fost un punct de cotitura pentru mine. S-a indreptat spre mine imediat, bea din degetul meu, se taraia pe mine si dormea pe mana mea”.

Albina era extrem de prietenoasa: „Daca intindeam mana, ea se urca. Si a inceput sa stea si pe nasul meu. N-am crezut ca puteam face o astfel de conexiune. Probabil ca eram surprinsa de sentimentele mele pentru ea (…) Faptul ca ea era fericita in prezenta mea, era o mare rasplata pentru mine (…) Si desigur ca si vorbeam cu ea”.

Si, pentru ca albinele traiesc foarte putin, inevitabilul s-a produs: albina a murit. Femeia povesteste: „Desigur ca am fost trista. Dar, am fost mandra ca am putut sa-i creez o viata comfortabila (…) Albinele sunt foarte importante pentru noi. Si sper sa invatam sa le respectam. Trebuie sa avem grija de toata viata din jurul nostru”.

Vizionati videoclipul YouTube AICI pentru a afla intreaga poveste!


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply