Romanii, pe locul 6 in lume la religie

4
1

religiePentru opt din zece romani, religia joaca un rol important in viata. Mai religiosi decat romanii sunt irakienii, iranienii, egiptenii si locuitorii din Bangladesh si Sri Lanka. Aproximativ 78% dintre romani au raspuns afirmativ la intrebarea “Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi?”, conform rezultatelor unui sondaj Gallup. Mai religiosi ca romanii sunt irakienii (79%) si iranienii (83%). Cele mai religioase tari din UE sunt Italia, Portugalia, Polonia, Romania si Grecia, reiese din sondaj.

Totusi, topul celor mai religioase state din lume nu este condus de o tara din UE, ci de Egipt, unde toti cei intrebati au raspuns pozitiv. Urmeaza Bangladesh si Sri Lanka (fiecare cu 99%). Cateva state africane, Congo, Malawi si Senegal, alaturi de Indonezia si Emiratele Arabe Unite sunt, de asemenea, printre statele in care religia este foarte importanta.

La polul opus se afla Estonia, tara cu cei mai putini cetateni credinciosi (14%). Aceasta este urmata de statele nordice, precum Suedia (17%) si Danemarca (18%). Religia nu este foarte importanta pentru cetatenii din Marea Britanie, Finlanda, Olanda, Lituania, Letonia si Bulgaria.

Potrivit analistilor Gallup, rezultatele sondajului pot fi partial explicate de faptul ca “nivelul religios al populatiei este in stransa legatura cu nivelul de trai”. Opt dintre cele 11 tari unde aproape toti respondentii au raspuns pozitiv la intrebarea “Este religia un factor important in viata?” sunt natiunile mai sarace din Africa si Asia.

In SUA, doua treimi dintre cei chestionati au raspuns pozitiv, aceasta fiind cea mai credincioasa “tara bogata” inclusa in clasament. Studiul a fost efectuat in 143 de tari.

4 COMENTARII

  1. Da asa e santem cei mai CREDINCIOSI OAMENI DE PE TERRA ( vorba vine ), de asta sant atatea accidente de masini din neglijenta ,violuri furturi omoruri,rezultatul nu prea corespunde cu realitatea asa ca sa tacem naibii si sa INCERCAM SA FIM MAI BUNI SI MAI ATENTI UNII CU CEILANTI.

  2. Se cuvine sa fim drepti cu ishmaelitii. E foarte bine pentru ei ca sunt credinciosi. Deoarece religia islamica este adversara idolatriei. Au ei cateva probleme in Sura a 2-a din Kur’an, dar in rest sunt OK. Cu romanii e trist ce se intampla. Sa speram ca procentajul luminos si luminat de 22% va invinge pana la urma. Sa speram ca tot mai multi se vor trezi la sfatul scriitorului roman Pavel Corut si la sugestiile mele.