Home Uncategorized Romanii, pe locul 6 in lume la religie

Romanii, pe locul 6 in lume la religie

by admin
107 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

religiePentru opt din zece romani, religia joaca un rol important in viata. Mai religiosi decat romanii sunt irakienii, iranienii, egiptenii si locuitorii din Bangladesh si Sri Lanka. Aproximativ 78% dintre romani au raspuns afirmativ la intrebarea “Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi?”, conform rezultatelor unui sondaj Gallup. Mai religiosi ca romanii sunt irakienii (79%) si iranienii (83%). Cele mai religioase tari din UE sunt Italia, Portugalia, Polonia, Romania si Grecia, reiese din sondaj.

Totusi, topul celor mai religioase state din lume nu este condus de o tara din UE, ci de Egipt, unde toti cei intrebati au raspuns pozitiv. Urmeaza Bangladesh si Sri Lanka (fiecare cu 99%). Cateva state africane, Congo, Malawi si Senegal, alaturi de Indonezia si Emiratele Arabe Unite sunt, de asemenea, printre statele in care religia este foarte importanta.

La polul opus se afla Estonia, tara cu cei mai putini cetateni credinciosi (14%). Aceasta este urmata de statele nordice, precum Suedia (17%) si Danemarca (18%). Religia nu este foarte importanta pentru cetatenii din Marea Britanie, Finlanda, Olanda, Lituania, Letonia si Bulgaria.

Potrivit analistilor Gallup, rezultatele sondajului pot fi partial explicate de faptul ca “nivelul religios al populatiei este in stransa legatura cu nivelul de trai”. Opt dintre cele 11 tari unde aproape toti respondentii au raspuns pozitiv la intrebarea “Este religia un factor important in viata?” sunt natiunile mai sarace din Africa si Asia.

In SUA, doua treimi dintre cei chestionati au raspuns pozitiv, aceasta fiind cea mai credincioasa “tara bogata” inclusa in clasament. Studiul a fost efectuat in 143 de tari.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

4 comments

IONEL 4 iulie 2009 - 23:48

Da asa e santem cei mai CREDINCIOSI OAMENI DE PE TERRA ( vorba vine ), de asta sant atatea accidente de masini din neglijenta ,violuri furturi omoruri,rezultatul nu prea corespunde cu realitatea asa ca sa tacem naibii si sa INCERCAM SA FIM MAI BUNI SI MAI ATENTI UNII CU CEILANTI.

bebe 14 octombrie 2009 - 15:13

de fapt aia pe care i-au intrebat, au mintit; am putea spune ca romanii sunt pe primul loc in minciuni si nu sunt in stare sa recunoasca ca se duc la biserica doar de paste, nunti, innmormantari

ghizela 26 aprilie 2010 - 14:52

pai,asa e omului sarac nu-i ramine decit credinta!

Ileana Adriana Stan 26 martie 2011 - 5:54

Se cuvine sa fim drepti cu ishmaelitii. E foarte bine pentru ei ca sunt credinciosi. Deoarece religia islamica este adversara idolatriei. Au ei cateva probleme in Sura a 2-a din Kur’an, dar in rest sunt OK. Cu romanii e trist ce se intampla. Sa speram ca procentajul luminos si luminat de 22% va invinge pana la urma. Sa speram ca tot mai multi se vor trezi la sfatul scriitorului roman Pavel Corut si la sugestiile mele.

Leave a Comment