Originea pacatului si raului in lume (partea 3): Iisus si rascumpararea pacatului din lume

Social Media

Prima parte AICI: http://www.almeea.ro/originea-pacatului-si-raului-in-lume-partea-1-lucifer-inainte-de-cadere/
Partea 2 AICI: http://www.almeea.ro/originea-pacatului-si-raului-in-lume-partea-2-lucifer-se-transforma-in-satana/

Chiar si atunci cand s-a luat hotararea ca Satana nu mai poate ramane in cer, intelepciunea infinita nu l-a distrus. Deoarece Dumnezeu accepta doar o slujire care vine din iubire, loialitatea fiintelor create de El trebuie sa aiba la baza convingerea ca El este drept. Locuitorii cerului si ai celorlalte lumi, nefiind pregatiti sa inteleaga natura sau consecintele pacatului, n-ar fi putut in momentul acela sa vada, in distrugerea lui Satana, dreptatea si mila lui Dumnezeu. Daca Satana ar fi fost suprimat imediat, ei l-ar fi slujit lui Dumnezeu mai mult din teama decat din iubire. Influenta amagitorului n-ar fi fost cu totul anihilata, nici spiritul de revolta n-ar fi fost eradicat. Raului trebuia sa i se ingaduie sa ajunga la maturitate. Pentru binele intregului univers de-a lungul vesniciei, Satana trebuia sa-si dezvolte si mai amplu principiile, pentru ca acuzatiile lui la adresa conducerii divine sa fie vazute in adevarata lor lumina de toate fiintele create, pentru ca dreptatea si mila lui Dumnezeu, precum si caracterul imuabil al Legii Sale sa nu mai poata fi niciodata puse la indoiala.

Revolta lui Satana urma sa constituie pentru intregul univers, de-a lungul vesniciei, o dovada cu privire la natura si consecintele teribile ale pacatului. Conducerea lui Satana si efectele ei asupra oamenilor si ingerilor aveau sa arate care este rezultatul respingerii autoritatii divine si aveau sa confirme ca bunastarea tuturor fiintelor create de Dumnezeu depinde de existenta guvernarii si Legii Sale. Astfel, istoria acestui teribil experiment de rebeliune urma sa fie un avertisment vesnic pentru toate fiintele sfinte, care sa le impiedice sa mai fie inselate cu privire la natura incalcarii Legii si sa le fereasca de pacat si de pedeapsa pentru acesta.

Marele uzurpator a continuat sa se declare nevinovat pana la incheierea luptei din ceruri. Cand s-a anuntat ca el si toti simpatizantii lui trebuiau sa fie expulzati din locuintele fericirii, conducatorul rebel si-a declarat cu indrazneala dispretul fata de Legea Creatorului, reafirmandu-si pretentia ca ingerii nu trebuiau sa fie controlati, ci lasati sa-si urmeze propria vointa, care avea sa-i calauzeasca intotdeauna corect. A denuntat preceptele divine ca fiind o restrangere a libertatii si a declarat ca scopul lui este acela de a se asigura ca Legea va fi desfiintata, pentru ca, eliberate de aceasta restrictie, fiintele ceresti sa poata atinge un nivel superior al existentei.

Satana si ingerii lui, de comun acord, au aruncat vina pentru rebeliunea lor asupra lui Hristos, declarand ca, daca n-ar fi fost mustrati, nu s-ar fi rasculat niciodata. Astfel, incapatanati si sfidatori in necredinta lor, incercand fara succes sa rastoarne guvernarea lui Dumnezeu, insa pretinzand blasfemator ca sunt victime inocente ale unei puteri tiranice, arhirebelul si toti simpatizantii lui au fost, in cele din urma, alungati din cer (vezi Apocalipsa 12:7-9): „Si s-a facut razboi in cer: Mihail si ingerii lui au pornit razboi cu balaurul. Si se razboia si balaurul si ingerii lui. Si n-a izbutit el, nici nu s-a mai gasit pentru ei loc in cer. Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele de demult, care se cheama diavol si satana, cel ce inseala pe toata lumea, aruncat a fost pe pamant si ingerii lui au fost aruncati cu el.”

Acelasi spirit care a insuflat rebeliune in cer inspira rebeliune si pe pamant. Satana a apelat in cazul oamenilor la acelasi procedeu folosit cu ingerii. Spiritul lui domneste acum in randul fiilor neascultarii. Ca si el, acestia cauta sa desfiinteze restrictiile Legii lui Dumnezeu si le promit oamenilor libertate in urma incalcarii ei. Mustrarea pacatelor trezeste si acum ura si opozitie. Cand avertizarile lui Dumnezeu sunt prezentate constiintei, Satana ii face pe oameni sa-si justifice pacatele si sa caute compasiunea celorlalti. In loc sa-si indrepte greselile, ei instiga la manie impotriva celui care ii mustra pentru pacat, ca si cand el ar fi cauza raului. Din zilele neprihanitului Abel pana in timpul nostru, acesta este spiritul care s-a manifestat fata de cei care au indraznit sa condamne pacatul.

Satana l-a determinat pe om sa pacatuiasca prezentand caracterul lui Dumnezeu intr-o lumina falsa, la fel cum a procedat in ceruri, si facand sa fie privit ca un Dumnezeu aspru si tiranic. Iar dupa ce l-a inselat in felul acesta pe om, el a declarat ca restrictiile nedrepte ale lui Dumnezeu au dus la caderea acestuia, dupa cum dusesera la propria sa revolta.

Insa Cel Vesnic isi prezinta caracterul: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie, care isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat” (Exodul 34:6,7).

Expulzandu-l pe Satana din ceruri, Dumnezeu Si-a demonstrat dreptatea si a protejat onoarea tronului Sau. Dar, cand omul a pacatuit, cedand in fata inselaciunilor acestui spirit apostat, Dumnezeu Si-a dovedit iubirea dandu-L pe singurul Sau Fiu sa moara pentru omenirea decazuta. Caracterul lui Dumnezeu s-a vazut in lucrarea de rascumparare. Argumentul puternic al crucii demonstreaza universului intreg ca drumul pacatului pe care l-a ales Lucifer nu putea fi pus in niciun fel pe seama guvernarii lui Dumnezeu.

Caracterul marelui amagitor a fost demascat in conflictul care a aparut intre el si Hristos, in timpul lucrarii pamantesti a Mantuitorului. Satana nu si-ar fi putut atrage mai cu succes antipatia ingerilor ceresti si a intregului univers loial lui Dumnezeu decat a facut-o prin lupta nemiloasa pe care a dus-o impotriva Rascumparatorului lumii. Blasfemia incredibila de a-i cere lui Hristos sa i se inchine, indrazneala aroganta de a-L duce pe varful muntelui si pe acoperisul Templului, intentia criminala care s-a vazut atunci cand L-a indemnat sa Se arunce de la acea inaltime ametitoare, rautatea neobosita cu care L-a urmarit peste tot, inspirand in inima preotilor si a poporului hotararea de a-i refuza iubirea si de a striga: „Rastigneste-L! Rastigneste-L!” – toate acestea au provocat uimirea si indignarea universului.

Satana a indemnat lumea sa-L respinga pe Hristos. Printul raului si-a exercitat toata puterea si viclenia pentru a-L distruge pe Iisus deoarece a vazut ca indurarea si iubirea Mantuitorului, compasiunea si bunatatea Lui prezentau lumii caracterul lui Dumnezeu. A combatut toate declaratiile Fiului lui Dumnezeu si a folosit oameni ca instrumente prin care sa umple viata Mantuitorului de suferinta si tristete. Sofismele si minciunile prin care a cautat sa impiedice lucrarea lui Iisus, ura lui manifestata in copiii neascultarii, acuzatiile sale nemiloase impotriva Aceluia a carui viata era de o bunatate neegalata – toate acestea izvorau dintr-o dorinta adanca de razbunare. Focurile inabusite ale invidiei si rautatii, ale urii si razbunarii au izbucnit la calvar impotriva Fiului lui Dumnezeu, in timp ce tot cerul privea scena intr-o groaza tacuta.
Dupa ce S-a adus ca jertfa, Hristos S-a inaltat la cer, refuzand adorarea ingerilor pana cand nu va fi prezentat cererea: „Vreau ca, acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu” (Ioan 17:24). Apoi, de la tronul Tatalui, cu nespusa iubire si putere, a venit raspunsul: „Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!” (Evrei 1:6). Iisus nu avea nicio pata. Umilindu-Se pana la capat si aducand o jertfa deplina, I s-a dat un nume care este mai presus de orice alt nume.

Vinovatia lui Satana nu mai avea acum nicio scuza. El isi manifestase adevaratul caracter de mincinos si ucigas. S-a vazut ca, daca i s-ar fi permis sa stapaneasca peste locuitorii cerului, ar fi manifestat exact aceeasi atitudine cu care ii conducea pe fiii oamenilor aflati sub puterea lui. El pretinsese ca incalcarea Legii lui Dumnezeu va aduce libertate si inaltare, dar s-a vazut ca nu a adus decat sclavie si degradare.

Acuzatiile mincinoase ale lui Satana la adresa caracterului lui Dumnezeu si a guvernarii divine au aparut acum in adevarata lor lumina. El il acuzase pe Dumnezeu ca urmareste doar sa Se inalte pe Sine atunci cand pretinde supunere si ascultare din partea fiintelor create si declarase ca, desi cere din partea tuturor un spirit de jertfire de sine, El nu manifesta acest spirit si nu face niciun sacrificiu. Acum s-a vazut ca, pentru mantuirea omenirii decazute si pacatoase, Conducatorul universului facuse cel mai mare sacrificiu pe care putea sa-l faca iubirea, caci „Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine” (2 Corinteni 5:19). De asemenea, s-a vazut ca, in timp ce Lucifer deschisese usa pentru intrarea pacatului, prin dorinta lui de onoare si suprematie, Hristos, pentru a distruge pacatul, S-a umilit si S-a facut ascultator pana la moarte.
Dumnezeu Si-a manifestat repulsia fata de principiile razvratirii. Tot cerul a vazut dreptatea Sa manifestata atat in condamnarea lui Satana, cat si in rascumpararea omului. Lucifer declarase ca, daca Legea lui Dumnezeu este de neschimbat si incalcarea ei nu poate fi iertata, orice pacatos trebuie sa fie pe veci privat de favoarea Creatorului. El pretinsese ca omenirea pacatoasa nu mai poate fi rascumparata si, de aceea, era prada lui de drept. Dar moartea lui Hristos era un argument in favoarea omului care nu putea fi combatut. Pedeapsa Legii a cazut peste Acela care era egal cu Dumnezeu, iar omul a fost liber sa primeasca neprihanirea lui Hristos si, printr-o viata de pocainta si umilinta, sa invinga puterea lui Satana la fel cum a invins si Fiul lui Dumnezeu.

Astfel, Dumnezeu este drept si, in acelasi timp, ii indreptateste pe toti cei care cred in Iisus. Hristos a venit pe pamant ca sa sufere si sa moara nu doar pentru a-l rascumpara pe om, ci pentru a vesti „o Lege mare si minunata” (Isaia 42:21), nu doar pentru ca locuitorii acestui pamant sa priveasca Legea asa cum ar trebui privita, ci ca sa demonstreze tuturor lumilor din univers ca Legea lui Dumnezeu este imuabila. Daca s-ar fi putut anula cerintele ei, atunci Fiul lui Dumnezeu n-ar fi trebuit sa-Si dea viata ca ispasire pentru calcarea ei. Moartea lui Hristos ii dovedeste caracterul neschimbator. Iubirea infinita i-a determinat pe Tatal si pe Fiul sa faca marele sacrificiu prin care pacatosii pot fi rascumparati, iar aceasta demonstreaza intregului univers – asa cum nimic altceva nu ar putea-o demonstra – ca dreptatea si mila sunt baza guvernarii lui Dumnezeu.

La judecata finala se va vedea ca nu exista niciun motiv pentru aparitia pacatului. Cand Judecatorul intregului pamant il va intreba pe Satana: „De ce te-ai razvratit impotriva Mea si M-ai jefuit de supusii imparatiei Mele?”, initiatorul pacatului nu va putea sa aduca nicio justificare. Orice gura va fi inchisa si toti ingerii rebeli vor amuti.

In timp ce declara ca Legea este de neschimbat, crucea de pe Calvar face cunoscut universului ca plata pacatului este moartea, in strigatul muribund al Mantuitorului, „S-a ispravit!”, a rasunat clopotul de moarte al lui Satana. Marea lupta care durase atat de mult timp s-a decis in acel moment, iar eradicarea finala a pacatului a devenit o certitudine. Fiul lui Dumnezeu a trecut prin portile mormantului pentru ca, „prin moarte, sa nimiceasca pe cel ce are puterea mortii, adica pe Diavolul” (Evrei 2:14). Dorinta de inaltare de sine a lui Lucifer l-a facut sa spuna: „imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu… Voi fi ca Cel Prea- inalt.” Dar Dumnezeu declara: „Te prefac in cenusa pe pamant… si nu vei mai fi niciodata” (Isaia 14:13,14; Ezechiel 28:18,19). „Caci iata, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea; ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa nici radacina, nici ramura” (Maleahi 4:1).

Intregul univers va fi inteles natura si consecintele pacatului. Distrugerea lui completa, care la inceput le-ar fi provocat frica ingerilor si i-ar fi adus dezonoare lui Dumnezeu, ii va demonstra acum iubirea si-i va intari onoarea in fata tuturor fiintelor din univers care gasesc placere in a face voia Sa si in a caror inima este Legea Sa. Pacatul nu va mai aparea niciodata.


Social Media

30 Comments

 1. tu asta ce ai scris articolul asta este praf neica.praf si pulbere e de tine.esti cel mai mare fanatic religios pe care lam vazut vreodata si ce am citit vreodata.dute si aruncate de pe o stanca ceva fa ceva util si tu.nu mai bate tobele pe aici ca oricum nu te baga in seama mai nimeni.zilele voastre deja sant numarate.religia voastra a pierdut mai toti adeptii si acum tineti cu dintii de cine a mai ramas.toti tinerii nu va mai baga in seama.iara cand sor duce si cei batrani care va mai sustine gata sa terminat cu voi si cu religia voastra cu care timp de 2 mii de ani ati subjugat omenirea.e timpul ca lumea sa se trezeasca.

 2. Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
  Capitolul 22
  16. Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca să mărturisească vouă acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rădăcina şi odrasla lui David, <>.

  Isaia:
  Capitolul 14
  12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!

  În latină, cuvântul „Lucifer” care înseamnă „aducător de lumină” (de la lux, lucis, „lumină” și ferre,”a aduce”), este un nume pentru „steaua dimineții”

  2 Petru 1:19 „Și avem cuvîntul proorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luați aminte, ca la o <>care strălucește într’un loc întunecos, pînă se va crăpa de ziuă și va răsări Luceafărul de dimineață în inimile voastre.”

  Șapte prinți ai Iadului

  Lucifer – mândria
  Mamona – lăcomia
  Asmodeus – pofta
  Satana – mânia
  Belzebut (numite de asemenea Baal) – îmbuibarea
  Leviatan – invidia
  Belphegor – lenea

  șapte arhangheli

  Gabriel
  Mihail
  Rafael
  Uriel
  Raguel
  Remiel (sau Ramiel)
  Saraqael (sau Sariel).

  Apocalipsa 2
  28 Şi-i voi da luceafărul de dimineaţă.”
  2Pet 1.19; Apoc 22.16;
  29 Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul.”

  Pingala in Sanskrit <> (Lumina)
  Ida Nadi <> (intuneric)

  Cele 7 biserici sunt defapt 7 chakre strabatute de 1 singur rau energetic
  Cand aflati cei cu al doilea canal sau rau energetic aflati si ( originea pacatului dar posibil si solutia ).

  7 biserici = 7 virtutii.

 3. Extraordinar articol . Satana si astazi il acuza pa Hristos si a facuto de atunci in coace prin slugile lui omenesti ,de aici razboaie si crime inselaciun chiar in sanul bisericii dar dupa cum scrie in articol va veni ziua mantuirii . Urmariti finalul filmului „Star wars Intoarcerea lui Jedi” Cand raul este distrus (imparatul raului tiranul) arata cum toate lumile din galaxie sarbatoresc asa va fi si cand Satana va fi aruncat in intunericul vesnic . Vom fi liberi definitiv si vom trai in iubirea lui Iisus Hristos pentru vesnicie e o promisiune pe care Dumnezeu o face fata de cei care vor ramana loiali Lui . „si orce lacrima din ochiul omului Dumnezeu o va sterge” asta inseamna ca cei mantuiti vor uita raul si toate necazurile prin care au fost nevoiti sa traiasca cand satana era printre oameni .”Diavolul urla ca un leu fiindca stie ca mai are putina vreme”
  Inca o data acest articol este extraordinar felicitari.

 4. ….ISUS ESTE ,,DOCTORUL SUVERAN,,CARE VA VINDECA OMENIREA DE PROSTIE. EL ESTE INPARATUL INPARATILOR,SI SUVERANUL SUVERANILOR. PE CEI CEL ,,RASTIGNESC,,A DOUA OARA PT EI INSASI….II VA LASA IN MOCIRLA LOR……EZECHIEL 47 CU 11. ISUS AFOST,ESTE,SI VA RAMINE PT VESNICIE SALVATORUL OMENIRII.

 5. Da, asta-i pentru ateii care au ca argument pentru necredinta lor holocaustul si razboaiele care sunt „permise” pe pamant.Daca oamenii nu ar avea libertatea de a face si rau si bine deopotriva ar fi dictatura-in mintea unora.Pe mine nu m-ar deranja o astfel de dictatura a iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.Si totusi poate nu as spune asta daca nu as fi constient de existenta raului si a efectelor sale.

 6. Chiar iisus o spune cand il intreaba apostolii despre data cand va veni apocalipsa…
  „ziua aceea numai tatal o stie,nici macar Fiul…rugati-va ca fuga voastra sa nu vina iarna si intr-o zi de sabat…”…etc…
  21 decembrie este ultima zi a calendarului maias…este intr-o zi de vineri…22 decembrie nu exista in calendarul maias…ESTE PERFECT,ESTE IARNA SI INTR-O ZI DE SABAT.
  ANUL ACESTA NU A AVUT LOC NICI O EXPLOZIE SOLARA MAI PUTERNICA AFARA DE ACEEA DIN FEBRUARIE…ESTE SUSPECT DE MULTA LINISTE…SI SINCER…CHIAR NE MERITAM SOARTA !!!

 7. Tudor amice dar in articol nu e vorba de vreo religie ci de originea pacatului si cum a fost dat in vileag si cum va fi distrus . Dar prin tine vorbeste satana care ti-a soptit subtil ce sa spui ti-a pus gandul asta si te face sa crezi ce tu ai gandit asa .Daca citesti cu atentie asa a facut si cu locuitorii cerurilor si cei ce i-au urmat sfaturile cred si astazi ca au facuto la liberea lor alegere dar de fapt au fost manipulati ca si tine si nu mai vor sa recunoasca ca au gresit mandria i-a orbit ca si pe tine . Problema ta ce crezi dar lasa pe altii sa aleaga nu impune tu ce sa scrie autorul si ce nu s-au ce sa faca esti doar un om ca si noi si e parerea ta daca nu vrei sa crezi dar altii poate cred in Iisus si salvarea care vine prin El . Orce ati spune voi ateii Iisus este iubirea si invierea rascumpararea din robia mortii chiar daca voi nu credeti tot asa este si veti vedea cu proprii vostri ochi .

 8. @sorin – esti un caz patologic ! Din pacate dorinta de a cauta si a intelege niste lucruri nu este dublatade ideea de a incerca sa fii impartial cand explici un „concept”
  Tot ce sustii tu nu este decat un mare „balci” nici ortodoxism autentic nu este , nici new age nu e , nu e decat o „dezordine” ce vine mai mult ca sigur din neaprofundarea „crezului” ( in speranta ca pana aici mai inteles si ca ma scuzi de ghilimelele folosite ) .
  Acuma la modul general : Care sunt dovezile irefutabile care stau la baza crestinismului ? Dincolo de arhicunoscuta „carticica” de popii imbracati in negru ( parafrazand un amic cica parca-s ai lui dracu nu a lu’ al de sus) .

  Acum sa mai expun inca o data pentru a nu stiu cata oara …….: E la mintea oricarui „copchil” de gradinita ca in „carticica ” crestineilor( musulmanilor, evreilor, ……si altor religiosi care se pot adauga singurei aici sa nu se simta cumva exclusi)se vorbeste despre niste fiinte care au o „legatura” mai mult sau mai putin reala cu lumea noastra ( eu tind sa cred ca are) , dar de aici si pana la conceptul de dumnezeu creator al lucrurilor vazute si nevazute de OM e cale lunga ,….mult prea lunga .
  Dar ce sa-i faci omul slab din fire are nevoie sa creada in ceva chiar daca nu poate dovedi ca acel ceva este intocmai cum el il explica!

 9. Cand voi gasi raspunsul la scopul creatiei in varianta crestina sau intr-o alta varianta cu tenta religioasa si ea ma va convinge pe deplin am sa ma convertesc la cultul respectiv ! Pana atunci nu pot decat sa asist „razand” la mascarada ce se intampla in aceasta lume plina de mascarici !

 10. Intrebare de clasa „gradi” : CINE A CREAT TOTUL ? ( intrebarea este stupida din punctul meu de vedere dar cu sens pt religiosi ) . Daca in conceptia lor exista un singur creator prin logica simpla ajungem la ideea ca RAUL si BINELE au aceisi origine …………. ei „bine ” de acest concept se feresc religiosii sa-l explice ! Nu au cum sa-l explice si se fac ca ploua sau vin cu idei de genul ” necunoscute sunt caile domnului” sau alte versiuni !

 11. LETAAL….UN MASCARICI CA TINE NU VA AJUNGE NICIODATA SA SA CONVETEASCA DIN INTUNERICUL IN CARE ZACE. ISUS ESTE SIGURUL DOCTOT CARE TE EA PUTEA VINDECA. ISUS ESTE DOCTORUL, RETETA, SI MEDICAMENTUL CARE POATE VINDECA LUMEA. … ,,EL A CURATAT LUMEA PRIN …CUVINT…SI A VINDECAT PE CEI BONLAVI,, …FA CE SPUNE EL,SI VEI CULEGE FRUCTELE CUVINTELOR LUI…. SANATATEA.

 12. Interesant paravan ! La aceste tipuri de articole pe fond albastru, nu se știe , sau nu se vrea să se știe, câți comentatori au fost De ce oare ? Ca să ne păcălească….Sau să fie mai puțini comentatori.
  Eu tot nu am să înțeleg un lucru: Dacă iisus era cine se pretindea că este , de ce Dumnezeu nu a mișcat un deget ca să-l salveze de chinuri. Ce tată ar fi făcut ca el? Să privească din înaltul cerului, la fiul lui, cum oamenii îl chinuie. Și mai ales dacă ar fi fost și fiul unui extraterestru. Extraterestru sau un super zeu , zeu șef, pe care oamenii , în necunoaștere, l-au numit Dumnezeu, din lipsă de altă rimă. Cum de pânăî în anul 1 nu se știa de nici un zeu care a fost ca Iisus, și a trebuit lumea să pună botul tocmai acu la scriirile evreiești. Oare nu este pe undeva niște interese ascunse privind biserica? Cum ei să moară de foame? Că oricum asta o să fie și sfârșitul lor. – Intr-o zi !!!

 13. Un mascarici ca mine evident ca nu, fiindca am ceva ce tu nu o sa ai niciodata ! capacitatea de a cauta si a intelege ! De ce simtiti nevoia voi religiosii de a jigni ? Atat puteti sa scoateti pe gura cand vi se trantesc „usile ” in nas? Si mai treci pe la abecedar cand nu ai altceva de facut ca nu prea mai stii sa scrii sau poate nu ai stiut niciodata ! E o evidenta , nu o aluzie ! Stiu cine esti motiv pentru care nu imi bat capul cu tine mai mult decat necesar ! Lupul isi schimba parul dar naravul ba spune un proverb romanesc asta ai facut si tu ai ramas acelasi lup in blana de oaie !

 14. ,,BERBECULE CU MINTEA IN CORN,, CARE NU STII CA TE INPUNGI SINGUR. DACA NU ACCEPTI IN ORBIREA TA UN –OM–CARE ITI VREA BINELE,IMI IMAGINEZ CE ESTI IN STARE SA FACI LA UNUL CARE TE MASCARESTE CU ADEVARAT. CA ASTA ESTI,UN MASCARICI. CHIAR DACA AI INPRESIA CA MA CUNOSTI,IT ISPUN EU CA NU MA CUNOSTI,PT CA ESTI ORB,SI NU POTI SA MA VEZI IN ADEVAR.DACA AI INTELEGE COMENTARIILE MELE,AI VORBI ALTFEL DE MINE. APROPO. EU NU AM FOST,NU SINT SI NU VOI FI NICIODATA ,,O JAVRA,,CA TINE. EU SINT DE NATURA UN –OM–CU CAPACITATA DE A FI MIEL SI LEU. METAMORFOZEZ IN FUNCTIE DE CRATURA CARE ,,IMI STA IN FATA,,….PSALMI 18 –23,24,25,26,27. ACESTA SINT EU ,,BERBECULE CU MINTEA IN CORN,,…SI ,,MELUSEII CARE AU PUTEREA ADEVARATE METAMORFOZE,, ,,VAD SI IN INTUNERI, SI NU ARE FRICA DE EI,, …TE CHINUIE INTUNERICUL DIN TINE NU EU. CHIAR DACA SCRIU NE-GRAMATICAL CUM ,,VEZI TU,, EU VORBESC NISTE ADEVARURI CARE TU CU INCAPATINAREA DIN TINE NU POTI SA LE INTELEGI NICIODATA. PT CA ,,ZACI IN ITUNERIC,, SI NU VREI SA TE ELIBEREZI. TUTUSI EU AM MOTIVE DE BUCURIE,PT CA CITESC INTRE RINDURI SI VAD CA CEI BUNI AI LUI ,,DOMNUL DUMNEZEU,, SINT MULTI SI, PE ACEIA EU II IUBESC–,, IUBESC SI INTUNERICUL DAR CIND DORM,,–,,NUI VINA TA CA NU AI LUNGIMEA DE UNDA CA SA PRINZI FRECVENTA ADEVARULUI,, –,,NATURA TA ESTE DE JOS. A CELORA CU DUMNEZEU ESTE DE SUS, DIN CER,,– CARNEA DE PORC ESTE GRE LA STOMAC,SI ADEVARUL ESTE GREU PT CEI INGINFATI SI FARA MINTE…..PROSTUL NU ESTE PROST DESTUL,DACA NU MAI ETE SI FUDUL…INGINFAT.

 15. Letal in primul rand eu nu am scris nimic de religia ortodoxa in comentariile mele de aici nu-ti inteleg comentariul la adresa mea . Faptul ca sunt deacord cu ceea ce scrie in articol fiindca asta e si crezul meu e altceva . Si daca veni vorba de ortodoxie e credinta cea dreapta ca nu degeaba coboara lumina la noi acolo de paste la Ierusalim si sa nu-mi vii cu tampenia cu fosfor ca rad si curcile de teoria asta . Am explicat in alte comentarii ce controale riguroase sunt acolo ca nu ar avea cum sa faca smecherii fiindca Vaticanul atata ar astepta. . Marine degeaba ai citit articolul ca nu ai priceput nimic mai citeste de cateva ori faza cu Iisus poate vei intelege de ce s-au petrecut toate asa .
  UNIVERSALMAN nu am nimic cu tine sa nu mi-o iei in nume de rau dar esti cam prea agresiv . Si ei asta asteapta ca dupa aia sa-ti zica si cum sta treaba cu „iubestei si pe dusmani” . Ceea ce nu stiu ei este ca ura te face si mai orb . Or sa zica dar noi nu uram pe nimeni nimic mai fals dar ura pe care o manifesta e atat de bine inradacinata si de atata timp incat nici nu mai fac deosebire li se pare ceva normal . Si asta vine din soaptele ingerilor cazuti . Letal amice nici nu stiu crezul pe de rost singura rugaciune ce o stiu pe de rost e Tatal Nostru . Si acum incerc samemorez Tatal Nostru tradus de la Dacii cei intelepti ce l-au primit cu bucurie pe Iisus in rugile lor. Cerceteaza poate vei intelege rostul creatiei noastre ca specie in acest univers . Fiinte duale traind in aceeasi carapace . Dar iti spun eu Dumnezeu ne-a creat sa inlocuim pe ingerii cazuti cei ce vom merita ,de aia satana ne uraste atat si ne vrea distrusi si cu indoiala in suflet .

 16. Un om care iti vrea binele nu iti da „peste” zi de zi sa mananci te invata sa pescuiesti si tu la randul tau !
  Pai te cunosc dupa modul de exprimare nu la modul ca te cunosc personal , nu mai incerca sa imi rastalmacesti vorble ca nu ai loc .
  Jignirile tale nu se lipesc de mine , se prind precum ghebosu’ de gard ……….!
  In limbajul tau exista cuvantul metamorfoza …..? Iti dau un sfat mic de tot foloseste- l asa cum trebuie nu ma vorbi cuvinte care par mari dar sunt explicate „mic de tot „. Da sunt un mascarici in lumea asta eu imi accept conditia asta , dar cand vad unu ce se crede leu si nu are cu ce dovedi ma bufneste rasul!
  ESTI PENIBIL , MEDIOCRU , SEMIDOCT ( asta sa nu zic sfertodoct ). Nu ma copia dand niste citate alambicate din proverbe ,…….ramai oricum la nivelul in cauza explicat de mine mai sus ! Recunosti ca nu scrii gramatical corect dar nu spui si de ce ? Vii si arunci cu „prajituri” ca tu intelegi ceva din „esenta divina” ………….! Intelegi o „laie” , te prefaci ca intelegi , te autoamagesti ca pricepi ceva din existanta si dai sfaturi de tot rahatul vizavi de conceptul de dumnezeu ! Dar astia sunteti voi religiosii atotstiutori de nimic si de toate deopotriva !

 17. Esti atat de mic incat nici macar carticica ai numita Biblie nu o intelegi sau te faci ca intelegi ce iti spun altii !
  TOTUL dar TOTUL are o SINGURA SURSA ! Si ceea ce numim Bine si ceea ce numim Rau ( la modul cel mai simplu) nu mai cautati voi un alt vinovat pt raul din viata voastra , pentru faptul ca sunteti slabi si efemeri intr-o lume deasemeni efemera !
  Mediteaza la aceste cateva vorbe ……..desi ma indoiesc ca esti capabil sa intelegi ceva !

 18. Letaal tu crezi ca le stii pe toate? Vii cu explicatii de doi lei despre ceea ce crezi tu fiindca te-ausuparat popii . Si pe mine m-au suparat popii dar sa-l contrazic pe Dumnezeu nicodata asta inseamna razvratire . Si asta te face sa dispretuiesti tot ce vine de la Dumnezeu si bineanteles cei ce incearca sa fie cat mai aproape de EL . Esti la fel de ratacit ca si ateii si sectantii dar te crezi mai destept fiindca ai studiat printre popi . Mediteaza tu daca ai puterea sa te detasezi de ura care te stapaneste si vorbeste cu Iisus poate iti va raspunde prin soapte doar de tine auzite facandute sa intelegi cat de orb erai cand ura eara undeva ascunsa in suflet si iti bloca viziunea asupra binelui. E doar un sfat ca tu poti sa faci ce vrei nu esti obligat sa urmezi calea lui Iisus Hristos.

1 Trackback / Pingback

 1. Originea pacatului si raului in lume (partea 2): Lucifer se transforma in Satana | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal

Leave a Reply