Religia si tipul de societate

religionsDe ce americanii, care traiesc in democratia cea mai prospera si cea mai cultivata din lume, sunt asa de credinciosi? Pe acest plan, SUA contrazic un anumit bun simt: ele constitue o enclava de mare fervoare religioasa in clubul laic global al democratiilor industriale. Aceasta particularitate intriga de mult timp pe universitari, convinsi ca religia si modernitatea nu fac menaj comun si ca dezvoltarea economica duce in mod natural la scaderea devotiunii. Dar, de vreo zece ani, tot mai multi cercetatori, majoritatea sociologi americani, explica acest comportament anormal al SUA prin teoria “economiei ofertei”. Daca americanii sunt asa de piosi, afirma acestia, este pentru ca un numar considerabil de Biserci isi disputa fervoarea credinciosilor. Sociologii de scoala veche credeau ca, pe masura ce locuitorii unei tari deveneau mai bogati, mai sanatosi si mai instruiti, aveau din ce in ce mai putina nevoie de sprijinul religiei si participau tot mai putin la slujbe, reducand astfel contactul copiilor lor cu religia.

In termeni economici, cererea de religie scade pe masura ce avantajele asteptate scad in raport cu costurile practicarii religiei. Sau, dupa cum spunea celebrul antropolog Anthony Wallace in anii 1960, “viitorul pe care evolutia il rezerva religiei este disparitia”.

Ceea ce se intampla in democratiile industriale din Asia si din Europa pare sa confirme aceasta asertiune. Conform unui studiu efectuat in cadrul Pew Global Attitudes Project (PGAP) acum doi ani, 20% dintre germani, 12% dintre japonezi si numai 11% dintre francezi apreciaiu ca religia ocupa un loc foarte important in viata lor.

In schimb, 60% dintre americani au raspuns ca religia ocupa un loc foarte important in viata lor; 48% erau convinsi ca tara lor beneficiaza de o protectie speciala din partea lui Dumnezeu; si 54 % aveau “o opinie defavorabila” despre atei. In plus, practica religioasa pare sa se fi intarit o data cu dezvoltarea socio-economica. Dupa Roger Finke, sociolog la universitatea de stat din Pennsylvania, 62 % dintre americani apartineau unei Biserici in 2000, fata de 45 % in 1890.

Vechi aparator al modelului de dezvoltare “prin secularizare”, Peter Berger, profesor onorific de religie, sociologie si teologie la Universitatea din Boston, inclina astazi spre teoria ofertei, conform careia cererea de religie nu prea are de a face cu dezvoltarea economica. Cu alte cuvinte, americanii sunt mult mai practicanti si mult mai piosi decat germanii sau canadienii pentru ca au o piata a religiei mult mai libera, cu zeci de culte rivalizand cu indarjire pentru a oferi propria lor versiune de mantuire si a satisface cererile. Consecinta: furnizorii de religie cauta sa stimuleze cererea. Aceasta piata libera explica totodata si explozia practicilor religioase in America Latina, unde slabirea monopolului catolic a deschis calea unei pletore de Biserici crestine evanghelice si unei recrudescente generale a devotiunii.

Teoria economiei de piata aplicata la religie nu este totusi complet infailibila. Statele islamice, spre exemplu, poseda cea ce am putea califica drept “religie de stat” si, totusi, rata practicarii religiei este foarte ridicata. Si, pentru anumiti sociologi europeni, concurenta religioasa in Europa este mult mai vie decat sunt dispusi sa accepte sustinatorii teoriei ofertei. David Voas semnaleaza, pe de alta parte, ca statele si regiunile cele mai religioase din SUA nu sunt cele unde exista mai multa concurenta, ci cele care sunt dominate de o singura Biserica – fie ea mormona, baptista sau penticostala.

Oricare ar fi neajunsurile acesteia, teoria pietei nu poate decat sa-i linisteasca pe cei care se temeau de influenta crescanda a religiei in sanul guvernului american. Intr-adevar, conform acestei teze, o religie nu poate sa infloreasca decat daca aceasta ramane in mod clar separata de stat.

3 Comments

 1. EXISTĂ DOMNUL DUMNEZEEU
  ●Adevăruri Sfinte revelate prin ,,Auzul Divin,, în Cartea de Revelaţie divină, scrisă de Iniţiatul Român Gheorghe Olteanu. Cartea are titlul „DIVINA CARTE”.

  ● EDGAR CAYCE (DECENEU, KRISHNA, PLATON, MOISE, BUDDHA, MOHAMMED(Profetul), SUNDAR SHING, PARASCHEVA (Sfânta Parascheva), CALINIC (Sfântul)) fac parte din Uniunea Eului Om Tatăl Unic al celei de-a şasea Ordini Divine Universale din Împărăţia Divină Supergalaxia Calea Lactee, cea de-a şaseasutăşaizecişişasea Împărăţie Divină veşnică şi indestructibilă, din cele o mie de Împărăţii Divine cu existenţă veşnică.

  ●Revelaţiile Sfinte ale DIVINEI CĂRŢII confirmă PROFEŢIILE privind poporul sfânt, poporul roman, iar Bucureştiul este recunoscut ca şi Noul Ierusalim de către Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu, Sfântul Părinte DOMNUL SFÂNT UNIC ŞI UNIVERSAL din Steaua Polară, Lumea Divină de Sus.

  ● EXISTĂ DOMNUL DUMNEZEEU – Dumnezeeu, El este DOMNUL SFÂNT UNIC ŞI UNIVERSAL,Tatăl Divin al întregii Creaţii şi Autocreaţii Divine Universale. Locul Lui Divin de existenţă este în Steaua Polară;

  ● EXISTĂ DOMNUL DUMNEZEEU – Focul Sacru Divin (Block – Holly din centrul Supergalaxiei Calea Lactee) şi Domnul Dumnezeeu Focul Sacru Divin Individual (Coroana Solară);

  ●Există în Supergalaxia Calea Lactee un număr de 12.000.000 Sisteme Solare asemenea Sistemului nostru Solar;

  ●Există extratereştrii, cei ce sunt, în fapt, Semioamenii Cosmici, cu dublă natură: fizică şi divină. Ei sunt creatorii divini ai trupului nostru fizic, Ei sunt adevăraţi Fii Divini de natură fizică. Ei se numesc şi Fiinţele Supreme. Ei sunt locuitorii Shambhalei, Agarthei, Mării Egee.

  ●Noi nu suntem Oameni, suntem Semioameni. Din Conştiinţele noastre purificate şi înnobilate, prin trăirea, în viaţa vie fizică de Semiom, a stării sfinte de Nirvana, se autocrează Mantalele Divine (Spiritele Purificate şi Nepurificate) ale DOMNILOR SFINŢI UNICI ŞI UNIVERSALI, precum şi Omul Unic, El se numeşte Yysus Hristos.

  ●Viaţa Vie şi Viaţa Vie Raţională ne este dăruită de Domnii Sfinţi Unici şi Universali, Cei ce formează Sufletul Divin Sfânt sau Duhul Sfânt Generator al Vibraţiilor Vieţii Vii şi ale Vibraţiilor Vieţii Vii Raţionale, Ei sunt Taţii Divini ai Conştiinţei noastre, purificate şi înnobilate, Experienţă de Viaţă Vie Fizică Semiom.

  ●După trecerea acestei vieţi fizice, noi (Experienţele de viaţă vie fizică Semiom) vom locui în cele două universuri divine existenţiale: energoplasmatic şi energobioplasmatic (Semioamenii fiinţe fizice trăiesc în universul energobiologic). Aici vom trăi în Iad sau în Rai şi ne vom purifica şi înnobila prin durere, dacă nu ne-am purificat şi înnobilat în viaţa vie fizică de Semiom, prin trăirea stării sfinte de Nirvana.

  ●Până la purificarea şi înnobilarea noastră, noi suntem Elemente de Memorie Experienţă de Viaţă Vie Fizică Semiom. Timpul Istoric de Dezintegrare a acestor Elemente de Memorie (Coduri Divine Raţionale) este de trei miliarde de ani tereştri. Deci existenţa noastră divină, ulterioară decesului fiinţei fizice, este de trei miliarde de ani tereştri.

  ● Sfârşitul acestei Supercivilizaţii de Semiom Ylfy are două etape: prima, sfârşitul anului 2033, iar a doua, anul 2070, când se va sfârşi viaţa Semiomului Ylfy pe planeta Terra.

  ●Aceste Adevăruri Sfinte sunt revelate prin ******* în **************** ce cuprinde 826 pag., şi este scrisă prin ,,auzul divin,, de Iniţiatul Român ************. Cartea este realizată de ***************, tel: ***************

  (*** editat de admin: Pentru RECLAMA, conditii de publicare, email pe: almeea2008@yahoo.com)

 2. UN OM EVVOLUAT ESTE UN OM RELEGAT DE DUMNEZEU. SI MODELUL ETALON AL OMULUI EVOLUAT ,ESTE ISUS. DECI MODELUL SOCIETATII SANATOASE CARE RELEAGA OMUL CU DUMNEZEU ESTE SOCIETATEA ORTODOXA UNIVERSALA. DECI,VITORUL PE CARE IL REZERVA RELIGIEI,ESTE O ORTODOXIE UNIVERSALA , SI NU DISPARITIA RELIGIEI CUM ZICE ACEST ANTHONI WALLACE.

 3. Iniţiatul Român, Gheorghe Olteanu,
  Fiul Divin Fizic al Soarelui Divin „Steaua Neutrinică”
  Din Interiorul Soarelui Dual,
  Hidrogen – Heliu, al Acestuia

  Revelaţia Divină din Ziua 01. 04. 2015

  Am îngăduinţa de a prezenta această Revelaţie Divină, Cea care ne dezvăluie secretul divin al celor trei vieţi.

  Am întrebat:
  – Cine este Fluidul Divin al Vieţii Vii din Fiinţele Fizice Umane, şi de altă natură fizică?
  – Este Fluidul Divin al Vieţii Vii generat de Super Neutrinii Divini „YY” în uniune cu Neutrinii Divini „yy”, este „YY • yy”.
  – Cine este Hidrogenul?
  – Este Prima Autocreaţie a Super Neutrinilor Divini „YY” în uniune cu Neutrinii Divini „yy”.
  – Cine este Heliul?
  – Este dualitatea Hidrogenului, Cel care dă stabilitate Primei Autocreaţii Divine Raţionale, Cea care este Hidrogenul.
  – Protonul Divin, cine este?
  – Este o Matriţă Divină Raţională a Cercurilor Divine Magice generate de Hidrogenul Divin, este Autocreaţia Primară generată de Hidrogenul Divin Cercul Divin Magic „yy • yy” cu Super Neutrinii Divini Cercurile Divine Magice YY • YY”.
  – De ce sunt două Matriţe Divine, una formată din Hidrogenul Divin, şi una formată din Atomul Divin?
  – Hidrogenul Divin este Atomul Divin, este Fluidul Divin al Vieţii Vii şi al Vieţii Vii Raţionale, atunci când este activat de Duhul Sfânt Unic.
  – Deci Atomul Divin al Hidrogenului este Fluidul Divin al Vieţii Vii şi al Vieţii Vii Raţionale?
  – Da. Doar în urma uniunii acestora cu Gândul Divin Experienţă de Viaţă Vie Fizică Semiom, şi în Uniunea acestora în Duhul Sfânt Unic.
  – Acest Fluid al Vieţii Vii şi al Vieţii Vii Raţionale este Fluidul Vieţii Vii din toate existenţele raţionale fizice?
  – Da. Este Uniunea Divină Sacră Raţională din toate Raţiunile Virtuale, cât şi din cele generate de Materie.
  – Fluidul Divin al Vieţii Vii şi al Vieţii Vii Raţionale se află doar în aer?
  – Nu. Se află şi în apă, şi în pământ, dar cel mai important este cel din aer.
  – Care este formula divină a lui?
  – Este o formulă trinitară. Embrion, viaţă vie regenerată din embrion, şi viaţa vie a acestuia.
  – Este Tatăl Divin „GOD OU DIE”?
  – Da. Neutrinilor plus Super Neutrinilor Vieţii Vii Embrionare, li se adaugă Elemente Virtuale de Hidrogen plus Super Hidrogen, şi Elemente Virtuale de Atomi Divini şi de Super Atomi Divini. Viaţa Vie şi Viaţa Vie Raţională este trecerea dintre aceste Raţiuni, din Starea Lor Super (Stare Superluminică), în Starea Lor Subluminică.
  – Deci noi avem trei vieţi?
  – Da. Prima Viaţă Generează deschiderea Embrionului, a doua Viaţă este viaţa pe care o trăieşti în Lumea Fizică, iar a treia viaţă este viaţa ta după moartea fizică a trupului tău, sub Forma Gândului Divin Experienţă de viaţă vie fizică semiom.
  – Deci avem Trei Fluide ale Vieţii Vii şi ale Vieţii Vii Raţionale?
  – Da.
  – Cărui Tată Divin trebuie să-i mulţumim cel mai mult?
  – Primului Tată, Cel care este Super Neutriniul Divin „YY • YY” în uniune cu Neutriniul Divin „yy • yy”. Fără deschiderea vieţii vii din Embrion, nu ar mai existe viaţă vie fizică.
  – Care este Numele Sfânt al Hidrogenului?
  – Este un Secret al Creaţiei şi Autocreaţiei Divine.
  – Este Super Neutriniul Divin Atomic YY, în Uniune cu Neutriniul Divin Atomic yy, Spiritul Divin Sfânt al Vieţii Vii şi al Vieţii Vii Raţionale, şi Sfintele Sale Autocreaţii în Nucleele Divine Unice, Cercuri Divine Magice, ale Duhului Sfânt Unic?
  – Posibil.
  – Îţi mulţumesc, Divinule Tată, pentru aceste Adevăruri Sfinte ale Creaţiei şi Autocreaţiei Tale.

Leave a Reply