Reguli generale ale meditatiei

Social Media

meditatie-9Meditatia poate fi practicata de oricine, ca o forma de relaxare si gasire a armoniei trupului si a mintii. Incepatorii insa au nevoie de cateva notiuni de baza, care asigura eficienta terapiei.

1) Costumul de meditatie este foarte important. El trebuie sa fie lejer, pentru a permite miscari usoare si line fara a incomoda.

2) Timpul potrivit pentru meditatie este perioada in care nu exista alti stimuli externi. Ne alegem un moment in care putem fi liberi si nu suntem deranjati.

3) Locul trebuie sa fie unul linistit, departe de aglomeratia urbana sau vocile stridente care distrag atentia. Linistea este starea care asigura concentrarea, iar din acel moment putem spune ca meditatia a inceput.

4) Pozitia in care se mediteaza nu este in picioare. Pentru inceput ne putem aseza in orice pozitie confortabila, cu ochii pe jumatate inchisi si gandind numai la schimbarile corpului nostru.

5) Ochii pot fi si deschisi, dar ei vor trebui sa fixeze un singur punct, la nivelul privirii, fara a muta atentia asupra altor obiecte sau actiuni.

In acest stadiu, cel mai important lucru este sa gasim o anumita pozitie in care putem atinge starea de concentrare necesara meditatiei. Pentru ca nimic sa nu deranjeze linistea de care este nevoie, natura este locul cel mai potrivit pentru a ne relaxa.

Dupa cateva saptamani, puteti trece la urmatoarea etapa a meditatiei, de interior, care are reguli mai stricte, dar tot ritualul are scopul de a alunga energia negativa si de a fi complet relaxati.

Sursa: www.ziare.com


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply