Raelienii – o secta cu “aura extraterestra”

La data de 13 decembrie 1973, viata pilotului de curse Claude Vorilhon, in varsta de 27 de ani (n. 1946) a avut o intorsatura radicala. Intr-un vulcan de langa Clermont-Ferrand, Franta, el a vazut un OZN de 7 metri in diametru, facut dintr-o folie subtire de metal argin care se misca in totala tacere. O fiinta radianta a iesit de acolo si i-a inmanat lui Rael un mesaj ce revela adevarata origine a omenirii. Extraterestrul, care s-a numit pe sine Yahwe Elohim a dictat un mesaj adresat intregii omeniri si a fagaduit sa se intoarca public, aducand cu sine pe toti profetii din trecut, asa cum a fost propovaduit in diferitele religii.

El a explicat cum a fost cand extraterestrii Elohim au initiat toate religiile ca pe o cale de educare progresiva a nivelului de dragoste si constiinta al omenirii, desi oamenii au sfarsit inevitabil prin a distorsiona mesajul lor si a folosi religia pentru avantaje politice.

Vehicolul pentru acest nou mesaj s-a numit “Miscarea Raeliana”. De la infiintarea in anul 1973, aceasta s-a raspandit rapid in tarile francofone din Europa, Africa si America si este astazi in rapida expansiune in Asia. Mesajele au fost traduse in engleza si in alte limbi – pana acum in total 25 – miscarea exista in 84 de tari ale lumii, si are peste 55.000 de membri. in toata lumea exista aproximativ 130 de ghizi, sau preoti raelieni si 24 de episcopi”.

Potrivit lui Rael, toata viata pamanteasca, incluzand fiintele umane, a fost la inceput creata stiintific in laboratoare de catre Elohim, un popor avansat din spatiu, folosindu-si maiestria lor desavarsita a ingineriei si a sintezei ADN. Urmele lucrarii lor pot fi intalnite si in Biblie, care este cea mai veche carte ateista din lume, intrucat cuvantul “Elohim”, care apare in versiunea originala ebraica inseamna “cei ce au coborat din cer”.

Cu toate ca valorile predate de catre religiile traditionale nu mai corespund vietii actuale, oamenii au in continuare nevoi spirituale fundamentale. Religia raeliana raspunde acestei nevoi oferind valori care se acorda perfect cu secolul XXI: acceptarea divortului, contraceptiei, avortului, eutanasiei (sinucidere asistata), si casatoria preotilor si preoteselor (neacceptata in catolicism). Ca si budismul, religia raeliana este o religie ateista.

Interpretarea ufologista socoteste ca “fiii lui Dumnezeu” sunt acesti ingeri cazuti (Nephilim), “extraterestri” desigur ce au creat aceasta rasa hibrida a uriasilor prin cuplarea cu frumoasele pamantence. Aceasta eroare tradeaza ignorarea interpretarii patristice ortodoxe ce a socotit ca acestia erau urmasii lui Set, deci oameni. “Identificarea “fiilor lui Dumnezeu” cu ingerii sau fiintele ceresti se intemeia in parte pe cartea apocrifa a lui Enoch. Aceasta interpretare rabinica destul de raspandita in veacul intai si al doilea de dupa Hristos poate fi gasita la scritorii evrei Iosif Flavius (Antichitati iudaice 1, 3) si Filon din Alexandria (Uriasii), ca si in unele scrieri gnostice (de ex. invatatura lui Valentinian). Unii dintre primii scriitori crestini au primit si ei din greseala aceasta interpretare.

Scopurile miscarii sunt: de a informa fara sa convinga; de a intemeia o ambasada pentru extraterestri; de a cataliza o societate adaptata viitorului. Aceasta noua filosofie, unde se intalnesc spiritualitatea cu stiinta, este predata la seminarii internationale pe fiecare continent. Miscarea publica de asemenea magazinul trimestrial “Apocalypse”.

Mesajele dictate lui Rael explica faptul ca viata pe pamant nu este rezultatul evolutiei intamplatoare, si nici lucrarea vreunui Dumnezeu supranatural. Este o creatie deliberata, folosind ADN-ul, a unor indivizi superiori din punct de vedere stiintific, care au creat oamenii efectiv dupa chipul lor, lucru care ar putea fi numit “creationism stiintific”.

Pentru raelieni, evolutia este de baza. Elohim-ii si-au clonat propriul ADN ca sa creeze rasa umana intr-un laborator acum 25.000 de ani. Rael sustine ca este fratele vitreg al lui Hristos si ca poate sa strabata o distanta de doi ani lumina in 25 de minute fara nava spatiala. Raelienii iubesc ierarhia. Ei se grupeaza in sase niveluri, incepand de la novice la Rael insusi, care ocupa singur cel de-al 6-lea nivel.

Potrivit lui J. Mayer: “Miscarea raeliana, citeaza din belsug Biblia pentru a extrage argumente in favoarea miscarii “farfuriilor zburatoare”, insa universul sau nu mai este deloc crestin. impingand pana la capat logica unei creatii a extraterestrilor, Miscarea raeliana il elimina hotarat pe Dumnezeu si se prezinta drept o “religie atee” (“religie” in sensul etimologic de “ceea ce leaga” – de extraterestri in cazul de fata).

12 Comments

Leave a Reply