Pot visele sa prevada moartea cuiva? Concluzie uluitoare dupa un studiu de 25 de ani

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Un studiu realizat timp de 25 de ani a analizat corelatia dintre visele precognitive privind moartea cuiva si evenimentul decesului acelei persoane. Cu toate ca nu a existat niciodata dovezi concludente care sa sugereze ca visele noastre sunt capabile sa prezica evenimente viitoare, exista unii care cred acest lucru.

Un caz notabil, care a avut loc in 1975, este cel al unei femei care s-a trezit dintr-un cosmar teribil in care s-a vazut murind in timp ce incerca sa o salveze pe fiica sa de pe o cale ferata. Dupa doar doua saptamani, ambele persoane au fost ucise de un tren in aceleasi circumstante. Acest lucru a putut fi doar o coincidenta sau a existat mai mult decat atat?

Dr. Andrew Paquette – un cercetator de vise – a efectuat un studiu amplu, inregistrandu-si propriile vise pe o perioada de 25 de ani, in efortul de a demonstra ca visele precognitive sunt pur si simplu un caz de sansa aleatorie si selectiva. In 2015, el a efectuat o analiza a viselor sale, cautand orice vise legate de moartea persoanelor pe care le-a cunoscut, dar pe care le-a experimentat inainte de moartea propriu-zisa a acelor persoane. A facut o lista cu 12 nume. Concluziile sale au fost socante: el a visat despre moartea tuturor acelor persoane. Daca intr-un caz a existat un decalaj de pana la 6 ani intre astfel de vise si moartea persoanei, intr-un alt caz, cercetatorul a descoperit ca a visat moartea unei persoane chiar in aceeasi zi in care ea murise. In acea dimineata, chiar s-a trezit si i-a spus sotiei sale ca este sigur ca persoana era moarta.

S-ar putea ca aceasta sa fi fost doar o coincidenta sau se poate prevedea cu adevarat moartea unei persoane intr-un vis? Dar, deocamdata, este imposibil de stiut cu siguranta…

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): psychologytoday.com

1 Trackback / Pingback

  1. Pot visele să prezică moartea cuiva? – ASTA N-O ȘTIAI !

Leave a Reply