Puterea legaturii dintre trup si psihic: un doctor are dovada ca o boala grava (cancerul) poate fi tratata si vindecata doar cu ajutorul autosugestiei!

Social Media

suflet trup vindecareGandurile si sentimentele noastre influenteaza trupul prin doua tipuri de mecanisme: sistemul nervos si sistemul circulator. Acestea sunt caile prin care creierul comunica cu restul trupului. Creierul ajunge la trup prin sistemul nervos. Acest lucru ii permite sa trimita impulsuri nervoase in toate tesuturile organismului, influentandu-le comportamentul. Creierul poate astfel afecta comportamentul sistemului imunitar cu ajutorul terminatiilor nervoase din maduva spinarii (locul unde se nasc celulele albe), al timusului, splinei si al nodurilor limfatice. De asemenea, el ajunge la toate glandele sistemului endocrin, la toate oasele, muschii, organele interne si chiar la peretii venelor sau arterelor. Creierul poate influenta comportamentul inimii cu ajutorul nervilor ce patrund tesuturile cardiace, afectand ritmul si alte aspecte ale functionarii acesteia. Intregul trup este la propriu „cuplat” la creier.

Creierul este si el o glanda, care produce mii de tipuri diferite de substante chimice si le elibereaza in sange. Aceste substante circula prin trup influentand activitatea si comportamentul tuturor tesuturilor organismului. Creierul ar putea fi numit farmacia fundamentala a corpului, caci el produce mult mai multe medicamente decat ar putea inventa stiinta vreodata. Celulele corpului au pe suprafetele lor receptori care functioneaza analog antenelor satelitilor. Acestia primesc mesajul chimic eliberat de creier si reactioneaza corespunzator.

In sfarsit, legatura dintre psihic si trup este ca o strada cu doua sensuri. Pe langa faptul ca trimite mesaje in tot trupul, creierul primeste raspunsuri (feedback), atat sub forma de impulsuri nervoase, cat si cu ajutorul propriilor sai receptori care simt ce tip de substante chimice sunt eliberate de celelalte tesuturi ale organismului.

Puterea legaturii dintre trup si psihic

Una dintre cele mai interesante relatari despre puterea legaturii dintre psihic si trup este cea a unui pacient cu cancer mortal. Este vorba de un caz descris de doctorul Bruno Klopfer in Journal of Projective Techniques (Revista tehnicilor proiective) cu un barbat cu cancer metastazic si tumori in tot trupul. Pacientul incercase toate tipurile de tratament accesibile, insa starea sanatatii sale se deteriora fara sperante de vindecare. Ajunsese sa nu mai poata cobori din pat si sa respire foarte greu. Doctorii considerau ca mai are de trait doar cateva zile. Atunci pacientul a auzit de un medicament experimental numit Krebiozen, care in acea vreme era in proces de testare. El a insistat sa fie acceptat in programul experimental. Doctorii, considerand ca nu are nimic de pierdut, ca oricum avea sa moara in curand, au fost de acord sa-i dea medicamentul. Spre marea lor uimire, tumorile au inceput sa se retraga vizibil, fiind eliberat din spital.

Dupa doua luni, el a citit un articol despre studiile asupra Krebiozenului in care se infatisau indoieli serioase in legatura cu eficacitatea medicamentului. In cateva zile tumorile i-au reaparut, viata fiindu-i din nou amenintata. Doctorii l-au convins ca trebuie sa ia doze mai mari, facandu-i injectii cu apa simpla. Tumorile iar incepusera sa dispara considerabil. Cateva luni a fost sanatos, pana cand a citit un nou articol despre medicament care spunea: „Testele AMA au demonstrat ca medicamentul numit Krebiozen nu are nici o valoare in tratarea cancerului.” Pacientul a murit in cateva zile.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply