Prajiturile si torturile din cofetarii pot contine ingrediente toxice?

Social Media

Sarbatorirea zilei de nastere cu un tort si prajituri este o traditie mult apreciata. Daca nu puteti face un tort sau prajituri, atunci le puteti cumpara de la cofetarie sau de la supermarket.

Torturile si prajiturile vin in toate formele, dimensiunile si culorile, voi trebuind doar sa alegeti. Insa, exista o problema: coloranti artificiali, aditivi si conservanti sunt adesea adaugati la prajiturile din ziua de azi, si asta pentru ca ele sa reziste cat mai mult.

Indulcitorii artificiali – Ca alternative la zahar, avand continut scazut de calorii, indulcitorii artificiali ar trebui sa fie buni pentru dumneavoastra, insa un aspect ingrijorator referitor la indulcitorii artificiali este acela ca unele dintre acestea sunt produse din culturi modificate genetic, care s-au dovedit a fi toxice pentru organismul uman.

Aluminiu – Un element frecvent intalnit in natura, aluminiul este, de asemenea, o componenta ce apare in din ce in ce mai multe produse alimentare. Anumite marci de praf de copt, de branza, de ciocolata si de faina contin compusi din aluminiu. Desi relativ inofensiv in cantitati mici, aluminiul se poate acumula in organism prin expunerea repetata, ducand la o serie de boli grave, ca boala Alzheimer, probleme de memorie, cancer de san si boala Parkinson.

Uleiuri hidrogenate – Prajiturile si produsele de patiserie pot sta uneori zile sau chiar saptamani pe raft inainte ca cineva sa le cumpere. Pentru a prelungi durata de valabilitate, producatorii adauga uleiuri hidrogenate in retetele lor. Dar, uleiurile hidrogenate ar trebui sa fie evitate cat mai mult posibil din cauza daunelor pe care le pot provoca asupra corpului uman, prin cresterea colesterolului, de exemplu.

Propilen glicol – Aceasta este o substanta sintetica care este toxica. Avand in vedere ca propilen glicolul poate fi gasit in vopsele acrilice, la lustruirea podelei si in etansare, nu ar trebui sa fie o surpriza. Insa, producatorii nu se sfiesc sa o foloseasca ca aditiv alimentar pentru a ingrosa, emulsia si stabiliza alimentele. Ar vrea cu adevarat cineva sa manance un tort cu un ingredient care poate fi gasit in antigel?


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply