Home Spiritualitate teoreticaMituri si mitologii Povestea ciudata a unei sirene din Olanda care a trait printre oameni

Povestea ciudata a unei sirene din Olanda care a trait printre oameni

by admin
542 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Cartea “Marea Magica” scrisa de A. Van Hageland prezinta cazul unei nefericite sirene, ce a fost ulterior cunoscuta sub numele de “Sirena din Purmereer”. Iata povestea ei:

In 1403, in apropiere de Eden, in Tarile de Jos, doua tinere fete plecate sa cumpere lapte gasesc o sirena in malul unui canal. Ea era acoperita de parul lung, avea pe corp spuma si plante verzi, nu spunea niciun cuvant, dar parea ca suspina.

Ea a fost curatita de noroi, spalata si imbracata. Manca si bea exact ca o fiinta umana, dar isi dorea si canta mereu sa se reintoarca in elementul ei natural, apa. A fost transportata de la Eden la Harleem. Apoi a fost invatata chiar sa si coasa, dar minunata fata ramanea mereu intr-o deplina tacere.

Cand a murit, dupa 17 ani, desi nu fusese botezata, au ingropat-o totusi intr-un cimitir, pentru ca, asa cum marturisea o vaduva la care locuise, manifestase sentimente pioase. In spiritul mentalitatii rigide de astazi, am putea spune ca a fost vorba doar de o sarmana surdo-muta.

Pentru cei sceptici care insa ar dori sa se convinga, exista chiar o pictura a acestei sirene, ce a fost expusa la curtea regala a Tarilor de Jos, in care este evident aerul ei straniu, de fiinta venita dintr-o alta lume. Exista, de asemenea, un monument construit in memoria sa. Acolo poate fi vazuta inscriptia urmatoare: “Aceasta statuie a fost ridicata intr-o singura zi in amintirea celei care a fost sirena din Purmereer.”

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

Leave a Comment