„Planta nemuririi” regenereaza sanatatea celulara! Se numeste „ashitaba”, iar proprietatile sale miraculoase au fost verificate de diferite studii stiintifice

Social Media

Unii intelepti japonezi se refera la planta ashitaba drept planta nemuririi si cred ca ea va face sa va simtiti tineri. Folosita regulat, aceasta planta este ca un medicament pentru a preveni multe boli. Iar acum, cercetatorii au aflat de ce. O substanta flavonoida din ashitaba poate fi responsabila pentru stimularea sanatatii celulare. Ashitaba ajuta organismul sa elimine „resturile” celulare si sprijina procesul de autofagie.

Majoritatea partilor corpului se regenereaza complet, de mai multe ori pe parcursul vietii. Unele celule, ca de exemplu cele care alcatuiesc mucoasa stomacului, se innoiesc complet la fiecare cateva zile. Alte tipuri de celule se regenereaza mai greu. De exemplu, oasele au nevoie de aproximativ 10 ani pentru a se regenera.

Aceasta inseamna ca in fiecare zi organismul trebuie sa se curete de resturile celulare pentru a mentine sanatatea celulara. Oamenii de stiinta numesc acest proces ca autofagie. Deci, autofagia este un proces de curatare si reciclare. De ce trebuie sa scapam de resturile celulare? Si de ce este important sa sustinem procesul de autofagie? Deoarece, pe masura ce imbatranim, celulele noastre ar putea acumula diverse particule moarte, deteriorate sau oxidate. Acestea, la randul lor, pot impiedica functionarea interioara a corpului nostru. Prin urmare, acest lucru accelereaza imbatranirea si induce boli legate de varsta, cum ar fi dementa. De asemenea, acest stoc de „gunoi” din reteaua noastra celulara poate creste riscul de cancer.

Cercetatorii au descoperit ca exista diferite modalitati prin care putem sustine procesul de autofagie al corpului nostru. Un studiu al Universitatii din Graz a dezvaluit ca anumite tipuri de flavonoide pot sustine procesul celular de reinnoire si indepartare. Mai mult, flavonoidele, care sunt prezente in multe plante, au proprietati antioxidante puternice. Astfel, cercetatorii au identificat ca flavonoidul numit dimetoxicalcon, sau DMC, este cel mai bun in procesul de autofagie, comparativ cu alte 180. Iar, o sursa importanta de DMC o are planta ashitaba. Acesta este motivul pentru care japonezii au folosit planta ashitaba in multe dintre tratamentele naturiste.

Iata cateva dintre rezultatele studiului: „Echipa a testat efectul DMC asupra celulelor inimii ale soarecelui, descoperind ca substanta a crescut autofagia. DMC, de asemenea, a protejat impotriva leziunilor hepatice cauzate de etanol (…) Prof. Madeo si colegii sai au testat efectul compusului asupra diferitelor tipuri de celule umane, confirmand acelasi rezultat pozitiv”. Alte studii au aratat ca ashitaba poate ajuta la prevenirea osteoporozei si a anomaliilor asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare si diabetului de tip 2.

Surse stiintifice: medicalnewstoday.com, evaluategroup.com, ncbi.nlm.nih.gov, ncbi.nlm.nih.gov.

 


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply