Precognitia, adica perceperea evenimentelor viitoare, este adevarata! O spun mai multe studii…

precognitie 7Legatura dintre probabilitatea de precognitie si decalajul temporal a reprezentat obiectul a numeroase cercetari, care au oferit doar raspunsuri partiale, datorita particularitatilor distincte ale fiecarui caz in parte. O serie de cazuri sugereaza ca, cu cat evenimentul este mai apropiat in timp, probabilitatea de precognitie creste, iar informatiile achizitionate sunt mai detaliate si mai exacte. Preocupat de aceasta problema, un cercetator pe nume Osty relateaza un caz in care a fost el insusi implicat:

In toamna anului 1909, subiectul feminin de Berly i-a comunicat lui Osty: „O, ce primejdie de moarte va va paste intr-o zi! Probabil, un accident… Dar, veti scapa cu bine si viata dumneavoastra va merge mai departe”. In martie 1911, de Berly a facut unele precizari suplimentare: “Fiti atent. Veti avea in curand un accident serios… Aud un scrasnet ascutit… Sunteti in pericol de moarte. Dar, ce noroc! Veti scapa fara sa fiti ranit… Vad un barbat zacand pe jos, sangerand si gemand… In jurul sau, sunt imprastiate niste lucruri pe care nu le pot descrie mai infricosatoare.”

Peste 5 luni, la 15 auqust 1911, caruta unui brutar baut s-a ciocnit atat de tare cu automobilul lui Osty, incat i-a distrus caroseria. Calul s-a desprins din ham si a fugit, lasand caruta rasturnata intr-o parte. Brutarul, ramas in mijlocul strazii, sangera si gemea, inconjurat de zece paini cazute din caruta. Osty si insotitorul sau au scapat fara nicio zgarietura.

La 21 octombrie 1966, Aberfan, un mic oras minier din Irlanda de Nord, intra in istorie prin cele 144 victime, dintre care 128 copii, ai uriasei alunecari de teren, care a ingropat cladirile scolii din localitate. Medicul psihiatru Barker a cercetat indeaproape catastrofa de la Aberfan, culegand marturii, pe cat posibil confirmate, de la persoane care au avut precognitii asupra evenimentului. Din cele 76 marturii, 34 au fost considerate demne de incredere. Distributia in timp a acestor precognitii a fost urmatoarea: 18 cazuri cu 1-4 zile inainte, 8 cazuri cu 5-14 zile inainte si 8 cazuri cu mai mult de o luna inainte de catastrofa. Cresterea numarului de precognitii cu apropierea evenimentului apare evidenta.

One Response

Leave a Reply