Home Religie Un fragment interesant din “Pistis Sophia” sau “Cartea sacra a gnosticilor din Egipt”

Un fragment interesant din “Pistis Sophia” sau “Cartea sacra a gnosticilor din Egipt”

by admin
234 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Fragmentul de mai jos face parte din “Pistis Sophia” sau “Cartea sacră a gnosticilor din Egipt”, aparut in secolul al IV-lea. Reamintim ca ea nu e recunoscuta oficial de crestinism.

[…] Cand Iisus s-a urcat la cer dupa a treia ora, s-a intamplat ca toate puterile cerului sa se tulbure si sa se agite intre ele, iar toti eonii si toate regiunile si toate ordinele lor si pamantul intreg a fost agitat precum si toti locuitorii lui. Si toti oamenii au fost tulburati, la fel si ucenicii si au crezut ca era posibil ca lumea sa fi fost pe punctul de a fi distrusa. Si toate puterile care erau in cer au continuat sa fie tulburate si ele s-au agitat intre ele de la a treia ora a celei de a cincisprezecea zi a lunii tobe si pana la ora a noua din ziua urmatoare. Si toti ingerii si arhanghelii si toate puterile din regiunile superioare cantau imnuri, astfel incat lumea intreaga sa le auda vocile care nu au incetat pana in ora a noua a zilei urmatoare. Insa ucenicii erau asezati impreuna inspaimantati si in prada celei mai mari tulburari. Se inspaimantau de marea miscare care avusese loc si plangeau impreuna spunand: ce se va intampla? Oare Salvatorul va distruge toate regiunile? Si vorbind astfel, ei varsau impreuna lacrimi si in ora a noua din ziua urmatoare, cerurile s-au deschis si l-au vazut pe Iisus coborand stralucind cu o lumina extraordinara. Si aceasta lumina nu era egala, ci avea diferite sclipiri si se impartea in lumini infinite, care de care mai orbitoare.

[…] Iar Iisus, indurator si bland, vazandu-si ucenicii atat de tulburati, le-a vorbit si le-a spus: Linistiti-va, eu sunt, nu va fie teama. Iar cand ucenicii au auzit aceste cuvinte, au spus: Doamne, daca chemi la tine aceasta lumina orbitoare, vom putea ramane aici, altfel ochii nostri vor fi orbiti. […] Atunci Iisus a retras in sine stralucirea luminii.

[…] Salomea s-a ridicat si a zis: Doamne, tu ne-ai spus altadata: cel care nu-si lasa pe tatal si pe mama sa ca sa ma urmeze nu este vrednic de mine, si apoi tu ne-ai spus: parasiti-va parintii ca sa fac din voi copiii primului mister pana in vesnicie. Dar, Doamne, sta scris in legea lui Moise ca cel care si-a abandonat pe tatal si pe mama sa trebuie sa moara de moarte. Oare aceasta lege nu dezminte ceea ce ne-ai spus tu?

Cand Salomea a spus acestea, Maria Magdalena, inspirata de puterea luminii care clocotea in ea, i-a zis Salvatorului: Doamne, ingaduie-mi sa ridic vocea ca sa-i spun surorii mele Salomea rostul vorbei pe care tu ai spus-o. […] Iar Salvatorul i-a spus Mariei: iti ingadui sa-i dai Salomeii raspunsul la intrebarea sa. Maria a inaintat spre Salomea si i-a spus: […] legea lui Moise nu vorbeste despre suflet, ci despre trup, ea nu-i priveste pe cei care sunt fii de arhonti si care sunt ai nostri…

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

10 comments

Norbertus 16 februarie 2012 - 21:39

Finalul e frumos ca se refera la spiritualitatea omului, dand astfel o importanta deosebita acestei laturi… Insa sa nu uitam ca Gnosticismul toate le combina, cazand totdeauna in erezie… a fost combatut de Sf. Parinti modul acesta de a vedea Crestinismul. Sa avem asadar grija de informatii care par frumuoase insa ne fiind aprobate de Bisericile Traditionale Apostolice! Va multumesc.

Yugi 16 februarie 2012 - 22:10

Aceasta carte nu poate fi privita ca si text sacru crestin pentru ca nu este un text crestin. Este un text gnostic, iar gnosticismul a fost o erezie aparuta in cadrul religios al Imperiului Roman. Cartea a fost scrisa in secolul IV, iar scrierile Noului Testament au fost scrise in secolul I de martorii Domnului, adica de apostoli sau de ucenici ai lor. Orice crestin care a citit sfanta scriptura va recunoaste caracterul necrestin a acestei scrieri gnostice. Aceasta carte, ca si evangheliile gnostice sunt o imitatie demonica a textelor Noului Testament care seamana in suflet in loc de credinta o tulburare derutanta.
Toate porcariile despre viata lui Iisus de pe National Geographic se bazeaza pe scrierile gnostice si sunt de fapt o conspiratie a evreilor sionisti care le promoveaza impotriva crestinismului.

george 24 februarie 2012 - 22:30

chiar e adevarata povestea daca da ma pis pe mn de frica sa va spun ceva stiti sangele lui iisus el se gaseste la egipt nustiu ca e undeva in nisip cae imposibil dar uni crercetatatori au gasit o bucata de cruce a lui iisus la care a fost rastignit

Popa prostu` 29 februarie 2012 - 11:59

De ce trebuie sa fie aprobate de Biserici? Vorbesc de credintele noastre personale, izvorate din adancul inimii…Cine a stabilit ce este sau nu este erezie? Cine si in ce lucrari religioase a stabilit ca legatura omului cu Dumnezeu trebuie sa se faca prin intermediul popilor, de orice religie ar fi acestia? Cine a manevrat lumea in aceasta directie, din cele mai vechi timpuri si pana astazi? Omul s-a nascut liber, are liberul arbitru, nu depinde relatia lui cu Dumnezeu de un popa, imam, rabin, guru etc.
Fiti, dragi oameni liberi, suntem ,,dumnezei,, avem aceeasi esenta cu Creatorul nostru! Fiti pace si iubire, lumina si spirit!

---UNIVERSALMAN--- 31 octombrie 2012 - 13:04

…POPA.PROSTU. CE BINE TI SE POTRIVESTE ,,CAMASA,,….
DUPA TARTACUTA TA AIA SEACA, INSEAMANA CA TOTI SCLEROZATII DIN LUME CARE AU FACUT MILIARDE DE VICTIME INOCENTE,SINT DUMNEZEI.
TU MERITI SA STAI INTRO ,,CAMASA DE FORTA,, TIPULE….CA ESTI ,,TARE,,…….

---UNIVERSALMAN--- 31 octombrie 2012 - 13:26

…ISUS ESTE UN CUNOSCATOR…….EL STIE CE VORBESTE. IOAN 3 CU 11 SI TRIMITERILE.

---UNIVERSALMAN--- 1 noiembrie 2012 - 11:27

POPA CEL PROST,IA CITESTE IOAN 10 CU 34-35 SA VEZI CINE SUNT DUMNEZEI.
…,,DUMNEZEI,, CA TINE A DISTRUS OMENIREA……

Eu Sunt... 19 noiembrie 2012 - 2:15

Are mare dreptate,,popa prostu,,…credinta izvoraste din inima,iar relatia e personala cu Dumnezeu.

- - -UNIVERSALMAN- - - 28 noiembrie 2012 - 16:25

…P,C,P………..VOI CONFUNDATI IUBIREA DE SOTIE,CU IUBIREA DE MAMA ,DE SORA,DE PRETEN,ETC,ETC,DE ACEA A ESIT UN ,,MONSTRU,,DE LUME.
—INTRUN FEL SE IUBESTE MAMA,SORA,PRIETENUL,COPII,SI ALT FEL SE IUBESTE SOTIA.
…IUBIREA ESTE DE MAI MULTE FELURI,SI ARE SI EA O LINIE DE DEMARCATIE,CARE PT MULTI NU EXISTA.—SI ASTA ESTE FFF GRAV—
…OMUL SA NASCUT TRUP FIRESC SI TREBUIE SA INVIEZE INTRUP DUHOVNICESC.
ATUNCI ESTE CU ADEVARAT …OM LIBER—ATUNCI ARE CU ADEVARAT PACEA DE CARE VORBESTI TU. PINA ATUNCI BIJBIIE SI BILBIIE CA SI TINE.
VAI DE LIBERTATEA TA, LA CARE INCURAJEZI PE ALTII.
…AI CITIT MULT DAR ESTI ,,AMALGAM LIBER,,
…ADEVARATE LIBERTATE SI PACE ESTE NUMAI IN CRISTOS.

cezar 20 aprilie 2013 - 21:18

@UNIVERSALMAN – Îmi pare rău că ajung atât de târziu pe această pagină… Trezește-te omule! Ceea ce te strădui tu să aperi a murit de mult! Te bați cu pumnii în piept pentru niște putreziciuni… Spui că adevărata libertate și pace este numai în Cristos! Foarte adevărat! În Cristos, nu în cărămizile bisericilor sau în barba popilor mânjiți! Trezește-te omule, Cristos este în fața ta și tu nu-l poți vedea din cauza icoanelor!

Leave a Comment