Participati la un curs interesant de dezvoltare personala!

Social Media

dezvoltare personala 3Va  invitam la Cursul acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si CNFPA – cod COR 242324 „Consilier pentru  dezvoltare personala” care  confera dreptul de a deschide propriul cabinet de practica si indrumare a clientilor / pacientilor( consiliere), organizat de RAM – INFO SERV.

Desfasurarea cursului:   BUCURESTI
–  31 mai – 02 iunie 2013 – prima sesiune
–  07 iunie – 09 iunie 2013 – a 2 a sesiune

 

Detalii despre curs si modalitatea de inscriere puteti solicita la:

 • tel. / fax: 021/311.63.03
 • mobil: 0728 120 340, 0748.754.955, 0722.675.316, 0723163926

e-mail: office@raminfo.ro, ris_cursuri@yahoo.com, ris_srl@yahoo.com

www.cursuri.raminfo.ro

 

Beneficii obtinute in urma cursului:
– Obtinerea unei certificari nationale recunoscute de Ministerul Muncii, de Ministerul Educatiei, Familiei si Protectiei Sociale, CNFPA si internationale conform Conventiei de la HAGA.

– Certificatele de absolvire – eliberate in urma acestui curs, confera dreptul de a deschide propriul cabinet de practica si indrumare a clientilor / pacientilor( consiliere).

–  Specialistul poate lucra in mod independent, ca persoana fizica autorizata, sau ca angajat al unor institutii cu domenii foarte variate de activitate, sprijinind imbunatatirea performantelor fortei de munca si oferind ajutor managementului companiilor pentru atingerea obiectivelor organizationale.

– Parcurgerea unui program complex, intr-un sistem flexibil, cu instrumente moderne si personalizate in functie de grupul creat.
– Imbunatatirea abilitatilor de comunicare, ascultare activa, atentie pentru detalii, focalizare pe probleme, analiza si sinteza, interactionare si adaptabilitate in conditii de lucru cu categorii foarte diverse de persoane.

-Abordarea  si  depriderea unor calitati: calmul, neutralitatea, grija pentru client, rabdarea, onestitatea, obiectivitatea, seriozitatea, responsabilitatea, perseverenta, deschiderea, receptivitatea si gandirea pozitiva.

Acest curs este interactiv si aplicat, avand o componenta practica de pana la 70 % din durata totala a formarii.

Conditii de acces :

 • Persoanele cu studii superioare finalizate  prin examen de licenta (indiferent profilul de activitate) vor obtine certificatul de absolvire CNFPA
 • Persoanele cu studii medii finalizate (diploma de bacalaureat) vor obtine un certificat de participare (sub sigla proprie).

 
Descrierea specializarii:

In literatura de specialitate, consilierea – counseling – reprezinta o procedura utilizata in asistenta sociala, cat si in alte profesii, in vederea indrumarii indivizilor, familiilor, grupurilor catre activitati specifice.

In acest sens se utilizeaza o serie de proceduri cum ar fi:

 • oferirea de solutii
 • delimitarea si analiza unor alternative
 • suportul pentru conturarea unor obiective
 • informare

 

Complexitatea aceastei metode de interventie este data de faptul ca procesul de ajutorare a individului se desfasoara pe parcursul  mai multor sedinte (numarul il stabileste consilierul in functie de dificultatea cazului), in cadrul carora, impreuna cu clientul, profesionistul parcurge sistematic mai multe etape.

 

In cadrul acestui demers, consilierul impreuna cu clientul va analiza mai intai care este natura problemei, apoi se vor explora care sunt resursele individului/familiei/comunitatii (calitati, credinte sau valori ale individului, persoane din familia largita care ii pot oferi suport, serviciile unei institutii).

Ulterior, clientul va alege o solutie pentru rezolvarea situatiei sale si va realiza schimbarea dorita cu sprijinul consilierului.

Prin  consiliere, profesionistul construieste o relatie de sprijin, in sensul motivarii clientului de a actiona pentru schimbarea acelui comportament care a determinat situatia de criza si pentru restabilirea echilibrului  vietii.

Pentru a atinge scopul vizat de metoda consilierii, de ajutorare a clientului in procesul de schimbare si de dezvoltare personala  in concordanta cu valorile si asteptarile individului, consilierul  trebuie sa uzeze de toate calitatile unui bun profesionist, alaturi de tehnici specifice ale consilierii.

Astfel, urmarind schema generala de interventie in procesul de consiliere, consilierul trebuie sa probeze:

 • empatie si intelegere pentru a cunoaste cat mai obiectiv realitatea vietii clientului
 • manifestarea increderii in capacitatea clientului de a-si rezolva dificultatile
 • tact in orientarea clientului catre centrul problemei, directionand discutia de la general la particular si ajutand individul sa-si exprime gandurile si sentimentele
 • suport pentru identificarea unor posibile solutii si in constientizarea riscurilor alternativelor prezentate
 • motivarea pozitiva a clientului pentru fiecare actiune reusita
 • sustinerea clientului in depasirea obstacolelor si atingerea scopului propus de catre acesta.

 

Competente obtinute:

 • Identificarea directiilor de dezvoltare cu rabdare, tinand seama de particularitatile individuale ale persoanei consiliate si contextul situatiei problema, respectand obiectivele urmarite si avand in vedere disfunctionalitatile relevate in urma explorarii situatiei problema.
 • Analizarea cu atentie a prioritatii directiilor de dezvoltare in functie de nevoile personale ale clientului, respectand sistemul de valori si convingeri al acestuia si tinand seama de detaliile situatiei problema.
 • Acorda sprijin cu perseverenta si responsabilitate pentru dezvoltarea personala a clientului, prin intermediul unor tehnici adecvate, in functie de directiile de dezvoltare alese si urmarind stimularea actiunii nemijlocite a acestuia pentru corectarea deficientelor personale pe care si le-a identificat anterior.
 • Evalueaza cu obiectivitate si discernamant, in mod continuu pe parcursul perioadei de consiliere, adecvarea solutiei adoptate pentru dezvoltarea personala a clientului, avand in vedere toate aspectele relevante pentru acesta si aplicand diverse tehnici specifice, in functie de etapele de lucru stabilite de comun acord.

Acte necesare la inscriere:
–  copie BI/CI
–  copie certificat de nastere
–  copie diploma de studii (diploma de licenta)
–  copie certificat de casatorie (pentru doamne daca este cazul)
–  adeverinta medicala

Numar de participanti: 16 persoane
Durata curs: – 40 ore

FORMATORI:
OANA RALUCA BADEA – Formator certificat MECT si CNFPA, psiholog licentiat, consilier pshihologic, consilier de dezvoltare personala si spirituala, mediator, Quantum Vortex Energy Healer & Speaker.

ALEXANDRA ALINA HANCIU – Formator certificat MECT si CNFPA, psiholog licentiat, consilier psihologic si coach cu orientare experientiala si programare neurolingvistica (NLP), specialist management resurse umane, trainer organizational softskills in mediu multinational.

Taxa curs:  1600 lei – pret promotional! (se poate achita si in rate, 1/2 la inscriere si diferenta la data examinarii CNFPA).

    *La sfarsitul acestui curs, in urma examenului – se elibereaza Certificat de absolvire pentru ocupatia aleasa insotit de Supliment descriptiv pentru competente.
* Certificatele se elibereaza in conformitate cu OG 129/2000 republicata, in baza autorizatiei emise de C.N.F.P.A ( ANC).

Costul oricarui curs de formare, autorizat CNFPA, se poate deduce din impozitul pe profit / venit conform art 34 din OG 129/2000, republicata, care prevede ca „societatile comerciale, companiile si societatile nationale, unitatile cooperatiste, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli.

Cursul de “Consiliere de dezvoltare personala” are misiunea de a oferi solutii personalizate pentru dezvoltarea personala si profesionala, in rezonanta cu misiunea personala a cursantilor inscrisi.

Consilierul de dezvoltare personala este un specialist care lucreaza cu persoane sanatoase din punct de vedere psihic, care au nevoie sa exploreze sau sa depaseasca diverse stari sau situatii cu care se confrunta in evolutia personala si profesionala, valorificand si dezvoltand resursele si potentialul propriu.

Specialistul in consiliere pentru dezvoltare personala este o persoana neutra, impartiala, care ii sustine pe clienti in investigarea situatiilor problema si faciliteaza explorarea solutiilor potentiale pentru reglarea eventualelor disfunctionalitati induse in plan personal si in relatiile socio-profesionale de catre o serie de factori perturbatori extrem de variati printre care se inscriu: volumul si complexitatea activitatilor desfasurate in mod curent, multiplele responsabilitati asumate in familie si societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbarilor si nevoia continua de adaptare in situatii noi, presiunea informationala etc.
Consilierul pentru dezvoltare personala stimuleaza identificarea si alegerea solutiei optime de catre fiecare client pentru sine insusi, pentru diminuarea nivelului de stres, inlaturarea confuziei, tensiunilor acumulate si a blocajelor temporare induse in evolutia personala pe unul sau mai multe planuri.

Investigarea situatiilor problema se realizeaza impreuna cu persoanele afectate, pe baza acordului lor liber exprimat, pe parcursul unui proces in care sunt analizate si clarificate cauzele care genereaza perturbatii si sunt identificate diverse alternative posibile de indepartare a blocajelor resimtite.

Interventia specializata a consilierului pentru dezvoltare personala consta in ghidarea, sustinerea si incurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici si instrumente specifice, in vederea sondarii si relevarii propriilor capacitati si resurse si a constientizarii punctelor critice din existenta proprie si a posibilitatilor de depasire a situatiilor neconvenabile intr-o maniera particularizata.

Consilierul pentru dezvoltare personala asigura deplina confidentialitate privind problemele clientilor, exceptie facand situatiile prevazute prin lege.

 

VA ASTEPTAM CU DRAG!


Social Media

1 Comment

1 Trackback / Pingback

 1. Participati la un curs interesant de dezvoltare personala! - REVISTE

Leave a Reply