Home Spiritualitate practicaFenomene psi Paralizia in timpului somnului: o afectiune terifianta! Cum o putem trata?

Paralizia in timpului somnului: o afectiune terifianta! Cum o putem trata?

by admin
11 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

paralizia in timpul somnuluiAvand senzatia de teroare totala in timp ce adormiti, va “treziti” intr-o anumita stare de veghe, in care sunteti incapabili sa va miscati sau sa vorbiti; aceasta este “paralizia in timpul somnului”, un fenomen real dar si extrem de terifiant!

Multi cei care sufera de asa ceva descriu paralizia in timpul somnului ca un sentiment paranormal si, de multe ori, ei pretind ca simt o prezenta fantomatica in apropiere, impreuna cu sunete si mirosuri ciudate. Unii chiar sustin ca simt prezenta unei fiinte malefice, mergand mai departe pana la agresiune fizica si chiar se*xuala. Altii spun ca vad o imagine in oglinda a propriei persoane sau au sentimentul levitatiei.

Religia joaca un rol masiv in paralizia in timpul somnului. In conformitate cu anumite culturi, ar putea fi vorba de vrajitorie, de evenimente supranaturale sau chiar de rapiri extraterestre. Medicina insa sugereaza drept cauze ale paraliziei in timpul somnului schizofrenia, convulsiile, hipertensiunea arteriala sau narcolepsia. Totusi, exista cazuri de oameni perfect sanatosi (ce nu au afectiunile de mai sus) si care se confrunta cu paralizia in timpul somnului.

S-a observat totusi ca exista si o latura psihologica cu privire la aceasta afectiune. Cei care sunt foarte stresati, sensibili din punct de vedere emotional sau se confrunta cu o frica cronica par a fi mai expuse riscului de a avea paralizie in timpul somnului.

Dar, daca suferim de asa ceva, ce-am putea face? Iata cateva sfaturi:
* Evitati stimulente cum ar fi cafeina si zaharuri inainte de culcare si urmati o dieta sanatoasa.
* Incercati sa evitati sa mancati noaptea tarziu.
* Tratati-va stresul si depresia care sunt factori majori in aparitia paraliziei in timpul somnului.

 

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

fearrokh 17 iunie 2016 - 13:37

Felicitari pentru articol!

Leave a Comment