Paharul miraculos cu lapte din ajunul Craciunului – o poveste incredibila, dar adevarata! Nu veti regreta daca o s-o cititi!

Social Media

craciun lapteAceasta este o poveste adevarata de Craciun. Este o scurta biografie a Dr. Howard Kelly (1858-1943), un medic distins, fondatorul primei universitati medicale din Statele Unite. De-a lungul carierei sale, el a devenit un distins ginecolog si chirurg, atat ca profesor, cat si ca practician.

Era ajunul Craciunului si pe strazi se plimba, infrigurat, un baietel sarac. Ii era extrem de foame, dar nu avea in buzunar decat un singur banut. Cu el nu-si putea lua nici macar o paine. El a batut la o casa, unde o femeie frumoasa si tanara i-a deschis usa. Nu a indraznit sa ceara de mancare si a cerut doar un pahar cu apa. A crezut ca astfel va uita de foame… Femeia, in schimb, in bunatatea ei, i-a adus un pahar mare de lapte. Baietelul l-a baut incet si apoi i-a spus femeii „Cat va datorez?” Femeia i-a raspuns imediat: „Nu-mi datorezi nimic. Mama ne-a invatat ca niciodata sa accept o plata pentru o fapta buna.” Baietelul i-a raspuns: „Atunci, va multumesc din inima.” Howard Kelly a plecat din casa aceea, simtindu-se puternic atat fizic, cat si in credinta sa ca Dumnezeu intr-adevar exista.

Multi ani mai tarziu, peste vreo 30 de ani, aceeasi femeie tanara, acum ajuns la varsta maturitatii, se simtea extrem de rau. Doctorii din localitate n-au putut-o ajuta cu nimic, asa ca ea a fost trimisa la o clinica dintr-un oras mare, unde mai multi specialisti au fost chemati pentru a-i studia boala ei cea rara.

A fost chemat pentru consultatie si Dr. Howard Kelly. Da, baietelul cel sarac a devenit, peste ani, un doctor renumit in intreaga tara. El a recunoscut-o imediat pe acea femeie care l-a omenit in urma cu multi ani, dar femeia nu l-a recunoscut (era si normal, era doar un baietel atunci…) Doctorul a facut orice pentru a-i salva viata femeii. Dupa o lupta lunga, batalia a fost castigata.

Tratamentul a fost insa foarte scump, iar spitalizarea indelungata, ceea ce insemna o nota de plata crancena pentru femeie. Aceasta se temea ca va trebui sa munceasca toata viata pentru a-si plati tratamentul. In camera i-a fost adus factura pentru serviciile medicale si a vazut ca jos scria: „Achitata total cu un pahar cu lapte. Semnat Dr. Howard Kelly.”

Lacrimi de bucurie i-au inundat atunci ochii femeii. Faceti astazi o fapta buna, nu asteptati rasplata acum si poate ca intr-o buna zi, rasplata va veni si ea in viata voastra.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply