Oboseala ne slabeste zilnic fortele… Remedii naturiste extraordinare pentru a scapa de oboseala!

Social Media

obosealaOboseala slabeste fortele, impiedicandu-i adesea pe oameni sa munceasca sau sa desfasoare activitatile zilnice normale.

Simptome

Afectiunea poate fi insotita de o mare varietate de simptome, cum sunt o stare febrila usoara, dureri in gat, noduli limfatici durerosi, dureri si slabiciune musculare, dureri de cap si insomnie, care dureaza timp de trei luni sau mai mult.

Cauze

Medicina occidentala nu a precizat cauzele sindromului oboselii cronice, insa medicina orientala considera ca oboseala apare atunci cand nu sunt satisfacute anumite nevoi fundamentale ale omului. Exemple sunt lipsa enzimelor din alimente, din cauza ca sunt gatite prea mult, sunt foarte rafinate sau sunt combinate incorect, somnul si odihna insuficiente, absenta exercitiilor fizice regulate ori irosirea energiei pretioase prin prea multa munca sau excese sexuale.

Deprimarea, pierderile dureroase, bolile recente si anemia care implica deficitul de fier pot, de asemenea, sa declanseze oboseala. Stresul si deprimarea, atunci cand persista, pot contribui in mod semnificativ la starea de oboseala. Sunt citate frecvent ca motive ale oboselii deficitul de fier, excesul de munca, hipoglicemia, problemele tiroidiene si bolile cronice.

Prevenire si tratare

* Este foarte important sa mancati alimente care stimuleaza energia si nu accentueaza oboseala. Aceasta inseamna sa evitati alimentele greu digerabile si cu putine elemente nutritive. Printre celelalte alimente care trebuie sa fie evitate se numara cele bogate in zahar, rafinate si conservate, semipreparatele pentru cuptorul cu microunde, alimentele afumate si prajite la gratar, precum si produsele lactate.

* Mancati cereale integrale, alune, fasole, fructe si legume, peste marin proaspat si oua. Beti mult suc de fructe.

* Mancati zilnic mult tofu si produse din soia.

* Mancati multe nuci, cel mai bine pe stomacul gol. In China, nucile sunt considerate un supliment alimentar foarte bun pentru vital.

* Beti cate un pahar cu vin de struguri de doua ori pe zi, pentru stimularea energiei si ameliorarea simptomelor oboselii.

* Mancati alimente bogate in vitamina B6, element-cheie pentru transformarea hranei in energie utila. Printre aceste alimente se numara rinichii si ficatul, ouale, arahidele, drojdia de bere proaspata, germenii de grau, cerealele crude, pestele proaspat si morcovii.

* Se piseaza seminte de lamaie pana se transforma intr-un praf care se amesteca in vin de struguri. Se bea zilnic, timp de o saptamana. Se amesteca apa calda cu un pic de otet si se bea de trei ori pe zi.

* Laptele de oaie, atunci cand este consumat regulat, stimuleaza energia vitala si trateaza oboseala cronica.

* Beti regulat supa de vita sau de pui. Aceasta ajuta la combaterea oboselii.

 


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply