Oamenii de stiinta spun ca, dupa moarte, constiinta noastra se poate muta intr-un univers paralel!

Social Media

constiinta multiversIn anii 1980, Andrei Linde, om de stiinta de la Institutul de fizica Lebedev, a dezvoltat teoria mai multor universuri. El este acum profesor la Universitatea Stanford. Linde explica: „Spatiul este format din mai multe sfere crescatoare care dau nastere la sfere similare, iar acestea, la randul lor, produc un numar si mai mare de sfere, si asa mai departe. In univers, acestea sunt distantate; ele nu sunt constiente de existenta celorlalte. Dar ele reprezinta parti din acelasi „macrounivers” fizic”.

Faptul ca universul nostru nu este singular este sustinut de datele primite de la telescopul spatial Planck. Folosind aceste date, oamenii de stiinta au creat harta cea mai exacta a radiatilor de microunde, asa-numita radiatia cosmica de fundal initiala, care a ramas de la inceputul universului nostru; astfel, ei au descoperit ca universul are o multime de „lipsuri” extinse, care se pot explica prin existenta altor universuri. Fizicianul Laura Mersini-Houghton de la Universitatea Carolina de Nord si colegii ei sustin ca anomaliile de fond ale radiatiilor de microunde exista datorita faptului ca universul nostru este influentat de alte universuri existente in apropiere.

De ce-am vorbit de toate aceste lucruri pana in prezent? Pentru ca exista o teorie conform careia sufletul uman, dupa moarte, s-ar duce intr-un alt univers paralel. Si acest lucru nu e sustinut de filozofi, ci chiar de unii oameni de stiinta respectati.

Conform Dr. Stuart Hameroff si a fizicianului britanic Sir Roger Penrose, constiinta are resedinta in microtubulii din celulele creierului, care sunt locurile primare ale prelucrarii cuantice. Dupa moarte, aceasta informatie este eliberata din organism, ceea ce inseamna ca aceasta constiinta pleaca. Conform oamenilor de stiinta, experienta noastra de constiinta este rezultatul efectelor gravitatiei cuantice in acesti microtubuli. Constiinta, sau cel putin proto-constiinta, este teoretizata a fi o proprietate fundamentala a universului, fiind prezenta chiar in primul moment al universului, din perioada Big Bang-ului.

Sufletele noastre sunt de fapt construite din „tesatura” profunda a universului si poate au existat inca de la inceputul timpului. Creierele noastre sunt doar receptoare si amplificatoare pentru proto-constiinta; deci, exista intr-adevar o parte din constiinta noastra care este non-materiala si care va supravietui dupa moartea corpului fizic?

Dr. Hameroff: „Sa presupunem ca inima nu mai bate; atunci, sangele se opreste, iar microtubulii isi pierd starea lor cuantica. Informatia cuantica din interiorul microtubulilor nu este distrusa; ea nu poate fi distrusa, ci sa imprastie si sa raspandeste in acest univers sau in altul.” In cazul in care pacientul este resuscitat, reinviat, aceasta informatie cuantica poate merge inapoi in microtubuli iar pacientul poate spune: „Am avut o experienta in apropierea mortii”. Dar, daca pacientul nu este reinviat, ci moare , este posibil ca aceasta informatie cuantica sa existe in afara corpului, probabil, pe termen nelimitat, ca si suflet.

Acest stare a constiintei cuantice explica multe lucruri, ca experientele din apropierea mortii, proiectiile astrale, experientele din afara corpului  si chiar reincarnarea, fara a fi nevoie sa se apeleze la ideologia religioasa. Energia constiintei noastre poate patrunde intr-un corp diferit, la un moment dat, si, in acelasi timp, poate exista in afara corpului fizic, la un alt nivel de realitate, si, eventual, intr-un alt univers.


Social Media

3 Comments

Leave a Reply