Oamenii de stiinta cred ca in creier am putea avea „biofotoni”. Constiinta noastra e legata de lumina?

Social Media

Oamenii de stiinta au descoperit ca neuronii din creierul mamiferelor sunt capabili sa produca fotoni de lumina sau biofotoni. Fotonii, destul de ciudat, apar in spectrul vizibil; ei variaza de la infrarosu pana la violet sau intre 200 si 1300 nanometri. Oamenii de stiinta au o ipoteza fascinanta, si anume faptul ca neuronii creierului nostru ar putea comunica prin lumina. Ei banuiesc ca creierul nostru ar putea avea canale optice de comunicare, dar ei nu au nicio idee despre cum ar putea fotonii comunica.

Si mai mult decat atat, daca ar exista o comunicare optica, biofotonii din creier ar putea fi afectati de inseparabilitatea cuantica, adica poate exista o legatura puternica intre fotoni, constiinta noastra si ceea ce multe religii numesc ca fiind „spirit”.

In cateva experimente, oamenii de stiinta au descoperit ca printr-un creier de sobolan poate trece un singur biofoton per neuron pe minut, dar creierul uman ar putea transmite mai mult de un miliard de biofotoni pe secunda. Aceasta ridica urmatoarea intrebare: ar putea fi posibil ca in interiorul creierului unei fiinte, cu cat mai multa lumina se poate produce si comunica intre neuroni, cu atat mai constiente sunt acele fiinte? Daca exista o corelatie intre biofotoni, lumina si constiinta, aceasta poate avea implicatii uluitoare.

Ganditi-va doar pentru o clipa. Multe texte religioase si istorice au vorbit despre sfinti, maestri spirituali care aveau un fel de cercuri stralucitoare in jurul capului lor. De la Grecia antica si Roma antica, pana la invataturile hinduse, budiste, islamiste si crestine, sfintii au fost reprezentati cu un cerc stralucitor in jurul capului lor. Daca ei erau sfinti (iluminati), asa cum descrisi, poate ca acest cerc stralucitor a fost doar un rezultat al constiintei superioare cu care erau dotati, de aici rezultand o frecventa mai mare de biofotoni. Poate ca aceste fiinte au produs un nivel mai ridicat de biofotoni ca urmare a constiintei lor superioare, putandu-se astfel spune ca ar exista o corelatie intre biofotoni si constiinta. Chiar si cuvantul „iluminare” sugereaza faptul ca aceasta constiinta superioara are legatura cu lumina.

Dar una dintre cele mai interesante implicatii in aceasta descoperire ar fi aceea ca poate constiinta si spiritul nostru nu sunt cuprinse in trupurile noastre. Aceasta implicatie este complet neglijata de oamenii de stiinta. „Inseparabilitatea cuantica” spune ca un foton (care este legat de alt foton) reactioneaza instantaneu, indiferent daca celalalt foton s-ar afla in capatul celalalt al Universului. Poate ca exista un taram doar al luminii, iar acesti biofotoni pot actiona ca niste portaluri care ne permit comunicarea intre aceste doua lumi. Poate ca spiritul si constiinta noastra comunica cu trupurile noastre prin intermediul acestor biofotoni. Si cu cat mai multa lumina pe care o producem in creier, cu atat mai mult ne trezim constiinta.

Sursa: studiul stiintific „Speculations about bystander and biophotons”, publicat pe ncbi.nlm.nih.gov

 


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply