Neptun in aspecte cu celelalte planete

Social Media

neptun2Neptun in conjunctie cu Soarele: Aspectul indica o fire fermecatoare, intuitiva, muzicalitate, talent artistic, coregrafie, teatru, abilitate in a influenta publicul. Persoana are o vointa pe care o poate canaliza spre un ideal. Beneficiaza de facultati psihice dezvoltate; posibile deziluzii in dragoste, gusturi iesite din comun, ce definesc un caracter puternic. Are un auz bine dezvoltat, ureche muzicala, tendinte spre misticism, temperament poetic, lipsa de simt practic. Va avea activitati in domenii legate de distraciii si placere.

Neptun in sextil sau trigon cu Soarele: Favorizeaza dezvoltarea insusirilor spirituale. Mareste intensitatea vibratiilor spirituale ale aurei. Nativii pot auzi armonia sferelor, iar daca Venus favorizeaza aspectul, ei ajung muzicieni de o inalta inspiratie. La ei aceste aspecte trezesc interesul pentru ocult, pentru o evolutie spirituala; insa in general ei se apropie de aceste lucruri doar din punct de vedere intelectual, ca cercetatori ai sferei psihice. Putini traiesc cu adevarat aceste lucruri si le cunosc direct. Aspectul indica o imaginatie puternica, inspiratie, talente artistice. Nativul se neglijeaza pe sine pentru un ideal, iubind muzica si stiintele secrete, oculte. Are spirit vizionar, clarviziune, idealism, mediumnitate, atractie spre lucruri antice, spre arta si frumos.

Neptun in careu, opozitie cu Soarele: Il aduce pe nativ in legatura cu locuitorii lumilor nevazute, crescandu-i vibratia aurei, insa aceste configuratii atrag un element nedorit, ca acela intalnit in sedintele spiritiste. Intr-un semn de apa, Neptun il impinge pe nativ sa bea peste masura si accelerarea vibratiei il face sa vada adesea forme oribile si fioroase, care se afla din belsug in regiunile inferioare ale lumilor nevazute. Acestea nu sunt inchipuiri, asa cum ar putea crede cei care l-au auzit in timpul delirului. Persoana poate sa cada prada escrocilor care abuzeaza de prea marea ei incredere. Aspectul indica atractie pentru castiguri usoare, imoralitate, deceptii sentimentale, necazuri provocate de femei, boli de factura nervoasa, tulburari oculare, stari de lesin, inclinatie spre inselatorie si minciuna, obsesii si vise stranii, fantastice. Cel in cauza poate suferi in relatiile cu strainii; deziluzii sentimentale, instabilitate psihica, rasturnari spectaculoase in profesie. Tipul de escroc sentimental, vointa dubla, fatarnicie, hiperemotivitate; alearga dupa himere. Abuzuri si excese de tot felul.

Neptun in conjunctie cu Luna: Indica hipersenzitivitate, fire inspirata si vizionara, lipsa de siml practic, visare cu ochii deschisi, inclinatie spre misticism, ocultism, tendinte de evadare din realitate. Nativul este supus mediumitatii, de aceea trebuie sa se fereasca de spiritism si de fanatismul religios. Atractie pentru apa, imaginatie bogata, calitati psihice si simt muzical, manifestari capricioase si nehotarare. Persoana beneficiaza de noroc in viata si va avea copii inteligenti si talentati.

Neptun in sextil sau trigon cu Luna: Mareste imaginatia la un grad superlativ, mai ales daca una din planete se afla in IX. Favorizeaza visele profetice si viziunile care pun persoana in legatura cu lumile nevazute. Acest aspect favorizeaza studierea ocultismului si prevesteste succes, pentru ca firea persoanei este ambitioasa si placuta. Insusirile spirituale sunt latente, dar apte sa se dezvolte, de aceea se poate spune ca persoana va intra inca din timpul vietii in legatura cu lumile nevazute si va fi atrasa spre ocultism, fie ca insusirile sufletului se vor fi dezvoltat sau nu. Aspectul indica o fire senzitiva, inspirata si imaginativa. Nativul traieste intens sentimentele si emotiile, fiind capricios si instabil, apreciind frumosul si arta. Este emotiv, inclinat spre ocultism, dar si spre stiinta; poate beneficia de popularitate si faima. Este foarte senzual si isi exprima sentimentele intr-un mod rafinat si artistic.

Neptun in careu sau opozitie cu Luna: Aspectul indica o imaginatie dezorganizata; imoralitate, necinste, destramarea caminului, abandon si fuga de raspundere, contractare asociatii paguboase, tendinta de autoamagire si de evadare din realitate. Deceptii sentimentale, dezechilibre psihice, pericol de accidente si intamplari ciudate, inexplicabile. Pericol de scandal, pierderea reputatiei, boli incurabile, tulburari in finalul vietii.

Neptun in conjunctie cu Marte: Aspectul indica o fire egocentrista, ingamfare, indulgenta fata de propriile defecte, tendinte vicioase, mania persecutiei, fire visatoare, haotica, patima pentru jocurile de noroc. Pericol de accident si de scandaluri care pot strica reputatia.

Neptun in sextil, trigon cu Marte: Aspectul indica o fire emotiva, sensibila, nativul avand atractie spre ocultism si misticism. Adesea cand celelalte aspecte ale nativitatii conlucreaza in acest sens energia martiana indreaptata spre nativul psihic indicat de Neptun, ajuta persoana sa patrunda in mod constient in lumile nevazute. Aspectul indica popularitate, entuziasm, abilitate executiva. Nativul este inspirat vizionar, avand mult farmec personal, magnetism puternic. Este generos, spontan, usor impulsiv, aflat mereu in continua miscare. Are un deosebit simt al culorii, este foarte senzitiv si inclinat spre sexualitate; calitati artistice dezvoltate, romantism, posibilitate de a se afirme pe plan intelectual.

Neptun in careu, opozitie cu Marte: Aceasta configuratie da fire grosolana si senzuala, care nu este in stare sa-si organizeze viata personala, are un spirit fanatic care se face simtit in religie sau ateism. Poate ajunge, in anumite imprejurari, o victima a spiritelor controloare care o vor obseda sau o vor folosi ca medium. Aceste aspecte mai da tendinta de razvratire impotriva legilor, persoana putand sa ia parte la planuri si comploturi anarhiste. Aspectul indica o fire evaziva, fricoasa. Cel in cauza isi canalizeaza prost energiile, suferind de complexe de inferioritate, este supus viciilor si are tendinte autodistructive. Are imaginatie prea bogata si nerealista. Pericol de accident, raniri, scandaluri.

Neptun conjunctie cu Jupiter: Aspectul indica o fire mistic religioasa, artistica, poetica, emotiva. Persoana poate obtine bani foar usor, dar ii cheltuieste prea repede. Este intutiva, extravaganta si senzuala.

Neptun in sextil, trigon cu Jupiter: E o fire mistica, intuitiv inspirata si asigura succes in ocupatii oculte. Persoana are multiple experiente neasteptate in domeniul spiritual, iar in vis are o cunoaste desavarsita a lumii nevazute. Aspectul indica generozitate, blandete, ospitalitate, misticism, atractie spre placeri. Nativul beneficiaza de dragostea prietenilor si de o protectie providentiala. Este uman, imaginativ, psihic, vizionar si artistic; are un noroc inexplicabil.

Neptun in careu, opozitie cu Jupiter: Aspectul indica lipsa un sistem de control al emotiilor, persoana fiind sensibila la influente negative ale spiritelor controloare din Astralul inferior. Din punct de vedere material este predispusa la a fi inselata, excrocata si poate avea necazuri in relatiile cu marile firme comerciale. Trebuie sa evite orice sursa de venituri dubioase sau ilicite. Aspectul indica o fire mandra, megalomana, emotiva, extravaganta si lipsita de simtul masurii, stapani de un entuziasm gresit; tendinte de incorectitudine si de a uita sa-si achite datoriile. Persoana poate suferi de perturbari emotionale, iresponsabilitate financiara, hipersensibilitate. Speculatiile sale vor fi gresite; se va simti mereu o fiinta neinteleasa.

Neptun in conjunctie cu Saturn: Aspectul indica un puternic complex de inferioritate, dificultati financiare, pierdere a reputatiei, predispozitie pentru a fi inselat si tradat, proasta directionare a energiei.

Neptun in sextil sau trigon cu Saturn: Favorizeaza reusita in afaceri, facand sa iasa la iveala insusiri saturniene: cinste, hotarare, incredere in sine – prin care persoana isi atrage respectul. Este dornica sa ajute si foarte indemanatica. Aspectul indica o solida cultura intelectuala, gust pentru filozofie si ocultism, mari capacitati de concentrare, posibilitate de a-si realiza telurile indiferent de obstacole, atractie pentru compania persoanelor mature si serioase, autocenzurarea sentimentelor si a emotiilor. Cel in cauza este profund intuitiv, are abilitate in afaceri si in organizare, putand sa se afirme usor in societate.

Neptun in careu sau opozitie cu Saturn: Aspectul predispune la pierderi prin inselaciune, escrocherie, frauda. Aspectul indica lipsa simtului masurii, incredere prea mare in sine, exagerare in fapte; isterie, pierderea reputatiei. Persoana nu reuseste sa-si stapaneasca instinctele si patimile. Sufera de un complex de inferioritate, inhibitie, tendinta de ipohondrie, depresie mentala si autoamagire. Poate avea necazuri mari in dragoste si tulburari ale sanatatii, in special ale sistemului nervos, poate chiar paralizie si alte boli grave.

Neptun in conjunctie cu Pluton: Aspectul indica idei si obiective neobisnuite, dorinte stranii, fire aventuroasa, confuza, haotica, tendinte distructive.

Neptun in sextil, trigon cu Pluton: Aspectul indica abilitate in a se orienta spre nevoile celorlalti, fire mistica, spirituala, o cunoastere intuitiva a forlelor subtile, perceptii profunde, atractie pentru cunoasterea interioara.

Neptun in careu, opozitie cu Pluton: Aspectul indica predispozitie pentru crize, deceptii. Nativul este subiect al unor transformari stranii, intorsaturi neobisnuite in viata; este capabil sa descopere motivatiile ascunse ale celorlalti. Are spirit deductiv, dar isi dirijeaza gresit energiile, putand sa deceptioneze usor; are tendinta de a-si ascunde propriile greseli.

Neptun in aspect rau cu Lilith (pentru ambele sexe): Indica o fantezie exaltata cu tendinte de delir al imaginatiei; neclaritate in gandire confuzie mentala, mergand pana la pierderea constientei sau chiar schizofrenie. Viata dezordonata, imoralitate; exista pericolul folosirii drogurilor de orice natura.

Venus conjunctie cu Neptun: Aspectul indica inspiratie in domenii artistice, muzicalitate excelenta, intuitie, predispozilie pentru a fi inselat in dragoste, tendinta de a idealiza o relalie afectiva si de a o trai mai mult la nivel imaginativ, decat real. Nativul este foarte sensibil, tinde sa se autoamageasca, priveste viata in mod idealist.

Venus sextil, trigon cu Neptun: Aspectul indica inspiratie artistica, rafinament, o fire susceptibila; numeroase afaceri sentimentale, atractie pentru aventura. Persoana beneficiaza de calitati psihice deosebite, popularitate, romantism si sentimentalism. Iubeste natura; fire emotionala si influentabila, putand avea mai multe casatorii. Deosebit talent muzical. Aspectul indica pe muzicianul inspirat, da o imaginatie creatoare si de o profunda emotie, puritate care duce uneori la o fire platonica, la camaraderie la modul cel mai estetic.

Venus careu, opozitie cu Neptun: Il expune pe subiect la suparari, pierderi, griji provenind in special de la sot sau de la o persoana careia i s-a acordat incredere. Persoana ar trebui sa evite tot ceea ce constituie un element de speculatie, caci altfel va avea mari pierderi. Aspectul indica o fire schimbatoare, influentabila, capabila sa cada in robia simturilor, dezamagiri in dragoste, inselaciune din partea prietenilor, pierderi financiare datorate lipsei de realism, pericol de scandal si pierderea reputatiei, infidelitate. Nativul isi intalneste idealul in dragoste, dar nu-l pastreaza; tradare in sentimente. Are vise contradictorii si traieste intens dramele emotionale. Lipsa de afectiune, scandal in familie, deceptie din partea femeilor; indulgenta fata de sine insusi.

Uranus conjunctie cu Neptun: Daca planetele sunt bine aspectate si bine dispuse prin semn si prin casa, actiunea lor va fi asemanatoare celei a sextilului sau a trigonului, desi mai putin pronuntata. Daca ele sunt slabe prin semn si prost aspectate influenta lor va fi asemanatoare cu cea a careului sau a opozitiei. Aspectul indica o fire haotica, agitata, traind in permanenta confuzie, tentata sa se autoamageasca si fiind predispusa la scandaluri si la pierderea reputatiei.

Uranus sextil, trigon cu Neptun: Da o inclinare spre ocultism si misticism, daca unul sau altul dintre acesti astri este asezat in casa X, nativul este chemat sa ajunga o autoritate in aceste materii. El va fi recunoscut ca atare in anturajul sau; daca mai apar si alte aspecte care converg in aceasta directie, celebritatea sa va deveni nationala sau universala. Astfel de aspecte ofera contactul direct cu lumea spirituala si cu entitatile din planurile astrale. Persoana are vise si viziuni de natura profetica si inspirata. Ea poseda capacitati de vindecare si poate sa aduca mult bine celor suferinzi. Aceste aspecte dau o intuitie foarte dezvoltata care ajunge aproape la citirea mentala. Nu trebuie sa se creada ca astfel de persoane ar fi doar niste visatoare; ele au o vointa puternica, o mare indemanare de executie si insusirea de a conduce, fapt ce le va ajuta sa-si realizeze dorintele si ambitiile. Aspectul indica originalitate, talent creator, simt muzical, atractie spre necunoscut, o fire spiritualizata, atrasa de filozofie si ocultism; putere de a depasi orice fel de piedici, atractie spre straniu si mistic, viata ciudata, cu multe intamplari stranii si inexplicabile. Persoana are abilitate intuitiva, iubeste calatoriile, este idealista si are mari calitati psihice si atractie pentru lumea visului.

Uranus careu, opozitie cu Neptun: Denota influente ascunse, vicii care pot sa-i mineze reputatia si sa-l faca pe nativ sa sufere prin scandal si discreditare publica. Va avea rasturnari rapide si inexplicabile in afaceri, necazuri in legaturile sociale. Aceasta pozitie da atractie pentru calatorii si explorari. El nu-si poate atinge scopul cu usurinta. Nativul este atras spre ocultism si misticism, dar drumul sau va fi plin de primejdii. Toata viata va fi obsedat de presimtiri ale primejdiilor si de o nelamurita teama a unui dezastru apropiat. EI nu-si va putea explica acest lucru, nesiguranta ii va intuneca viata ca un nor care-i va rapi pacea si mullumirea. Aspectul indica o fire instabila, pe care nu se poate conta. Nativul traieste schimbari neasteptate, fiind hipersenzitiv, avand facultati psihice haotice pe care nu le controleaza, temperament agitat, nervos, confuz, predispus la tulburari nervoase si intoxicatii.

Mercur in conjunctie cu Neptun: Indica o fire senzitiva, cu o puternica imaginalie. Individul poate deveni subiect al autoamagirii, trecand deseori prin stari de confuzie interioara si avand nevoie de mult timp pentru odihna si refacere. Are o mare doza de inspiralie si este tentat sa exploreze domenii necunoscute sau ciudate, fiind atras de literatura de aventura, identificandu-se uneori cu marii eroi si marii descoperitori, avand atraclie pentru calatorii pe apa. Este dornic sa schimbe mereu starea de lucruri existenta si sa caute ceva nou si misterios.

Mercur in sextil sau trigon cu Neptun: Da persoanei un spirit adaptat stiintei oculte, cu insusiri paranormale, mai ales daca conjunctia se face in II sau IV, sau daca trigonul este intr-un semn de Apa (Rac sau Pesti). Persoana poate fi o buna vindecatoare prin bioenergie. Aspectul indica o mare mediumnitate, spirit vizionar, calitali psihice dezvoltate, o fire rafinata, poetica, artistica, inclinata spre mila si compasiune. Nativul este atras de muzica si este un idealist, tentat de proiecte utopice, aratandu-se atras de romantism, misticism si mister. Are o mare forta magnetica, putand sa-i captiveze pe cei din jur.

Mercur in careu, opozitie cu Neptun: Indica un spirit haotic, visator si lipsit de memorie. Da o dorinta neastamparata de a ajunge celebru, persoana fiind incapabila de a se adapta la ceva. Poate recurge la fraude, sarlatanii si calomnii. Persoana poate avea tendinte de sinucidere. Aspectul indica o imaginatie vie, o fire nervoasa, foarte sensibila si usor de ranit, tentata sa traga concluzii eronate. Persoana este naiva, credula, dezordonata, usor de manipulat, posedand o memorie slaba; tendinta spre simulare si frauda, neglijenta si indolenta, tendinte spre dezechilibru nervos si mental si spre o stare de somnolenta si apatie, avand parte, ca atare, de multe deceptii si obsesii.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply