Moartea pe cruce a Sf.Andrei, conform textului apocrific “Faptele lui Andrei”

Social Media

„Daca asimilezi unirea sufletului si a trupului cu sufletul, asa ca dupa separarea lor sa nu mai existe nimic, aveti ganduri de animale salbatice, trebuie sa va numaram printre animalele salbatice. Daca va plac placerile prezente si daca pe ele le cautati in toate, ca si cand nu aveti decat acest fruct de cules, sunteti asemenea hotilor. Daca voi credeti ca nu sunteti decat aceasta aparenta si nimic altceva, sunteti sclavii nestiintei si ai prostiei. Daca voi credeti ca aceasta lumina nocturna este singura, sunteti de acelasi soi cu aceasta noapte. Daca luati drept hrana hrana pamanteasca care da greutate trupului si forta pentru constituirea sangelui, sunteti si voi pamanteni. Daca voi credeti ca veti gasi fericirea in trup, care este incapabil de fericire, sunteti cu adevarat nefericiti. […] Daca voluptatile si impreunarile casatoriei va bucura, precum si murdaria care rezulta din ele, o multime de nefericiri va vor intrista. Daca doriti nasterea a numerosi copii si mizeria apasatoare care va fi pretul pentru voi, ea va va chinui.”
(Faptele lui Andrei, 53, 26)

„Faptele lui Andrei” reprezinta unul din numeroasele texte apocrife, numite crestine” (la fel cu alte fapte numite ale lui Ioan, ale lui Petru, ale lui Pavel etc), deoarece aduc pe scena personaje din Noul Testament, insa inspiratia lor este complet straina de crestinism. Dovada, aceasta cuvantare, atribuita apostolului Andrei pe cruce, si care constituie unul din exemplele cele mai violente ale anatemei aruncate de catre maniheism asupra existentei terestre sub toate aspectele ei. Ultima invectiva privind casatoria si copiii reflecta vehementa curentului potrivnic sexualitatii care a strabatut lumea crestina aproape zece secole. La origine foarte raspandit in mediile gnostice, apoi maniheiste, uitat dupa decretul papei Ghelasie, acest text, la fel ca majoritatea Apocrifelor, a devenit in mod paradoxal esoteric. Merita insa sa fie cunoscut.


Social Media

6 Comments

  1. …ACESTA CRUCE ESTE SPECIEAla ,numai sfintul andrei a fost crucificat in acest fel nu stiu ce fel de cruce iau facut pentruca nupra seamana a cruce…cred ca nu stieau inca de cruce cei care lau rastignit nu stieau cum s-o faca probabil ca dupa ce lau rastignit pe sfintul andrei au trecut la crestinism nu stiu unde ince loc se afla sfintul cind lau rastignit sau sa-u batut joc de el si de sfinta cruce cei care nu credeau ,nu erau …cine stie ce fel de oameni ca, daca acum dupa atitea ani si sunt …si chiar mai multi poate ca pe acele timpuri …sunt atitea oameni care se cred ca ei insusi sunt dumnezei..dar asta,e sa vedem cind va venii unde ne vom ascunde?ca de altfel nu exista om fara de pacate si totusi daca nas avea pacate as fi un inger si asta nu se poate caci ingerii sunt nsus in cer impreuna cu DUMNEZEU TATAL SI FIUL SI SFINTUL DUH…AMIN……………

Leave a Reply