Doua cazuri incredibile de bilocatie

Social Media

Un gen aparte de aparitii paranormale ale celor vii sunt acelea in care agentul inductor este in stare de somn cataleptic sau doarme visand in momentul sesizarii aparitiei sale de catre percipient.

Conform unor marturii considerate credibile, Sfantul Alfons Maria de Liguori a trait in anul 1774 o experienta de bilocatie. Aflat la manastirea din Arezzo (Italia), el a cazut la un moment dat intr-un somn adanc, ramanand imobil pe patul din chilia sa timp de patru zile. Dupa ce s-a trezit, le-a spus celorlalti calugari ca a fost prezent la decesul si inmormantarea Papei Clement al XIV-lea (mort pe 22 septembrie 1774). Ulterior, cei care l-au asistat pe papa in ultimile ore de viata au jurat ca, intr-adevar, in acele momente, l-au vazut si au stat de vorba cu Alfons de Liguori, acesta „participand” chiar si la slujba de inmormantare.

Se afirma ca aptitudini bilocative ar mai fi avut Pitagora, Apollonius din Tyana, Aridanaeus, Plotin, unii maestri tibetani precum si multi mistici din lumea catolica: Sf. Antonio din Padua, Sf. Ambrozie din Milano, Sf. Severus din Ravenna, Sf. Clement, Pio Padre da Pietralcini s.a. De altfel, termenul de „bilocatie” este preluat din teologia crestina.

In octombrie 1863, S.R.Wilmot, un fabricant din Bridgeport (SUA), traversa Atlanticul la bordul vaporului „The City of Limerick” , impartind cabina cu un domn foarte respectabil si serios pe nume William J. Tait. Acasa, sotia lui Wilmot isi astepta barbatul foarte ingrijorata, caci serviciile meteorologice anuntasera puternice furtuni in oceanul Atlantic. In noaptea de 13 spre 14 octombrie, femeia are urmatorul vis: se facea ca strabatuse o mare agitata, ajunsese pe puntea unui vas mare si negru si se oprise in fata unei cabine; deschide usa cabinei si-l vede pe sotul ei cum doarme in cuseta de jos, in cea de sus aflandu-se un barbat care o priveste insistent. Dupa un moment de sovaiala, inainteaza pana la patul sotului adormit, il saruta pe frunte si apoi iese din cabina.

In aceeasi noapte, S.R.Wilmot, aflat pe vapor in mijlocul oceanului, viseaza la randul lui cum sotia sa deschide usa cabinei, ezita putin, apoi intra si-l saruta pe frunte, dupa care se intoarce si iese fara a spune un cuvant.

A doua zi dimineata, colegul lui Wilmot, dl. Tait, se arata nervos si suparat. Nedumerit, Wilmot cere o explicatie. Cuprins de indignare, Tait ii reproseaza: „Ai fost plin de tupeu chemand femeia aceea in camasa de noapte la dumneata.” Ulterior, sotia lui Wilmot a facut o descriere exacta a lui Tait – pe care nu l-a cunoscut niciodata – precum si a cabinei in care cei doi calatorisera.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply